Αχ, Ευρώπη, εσύ μας μάρανες!..

Αχ, Ευρώπη, εσύ μας μάρανες!..

Μάρτιος 27, 2020 - 11:07
19 σχόλια

Η επτάωρη τηλεδιάσκεψη χθες με τους ηγέτες της ΕΕ, κατά την οποία συζητήθηκε η πρόταση εννέα κρατών-μελών, ανάμεσά τους και της δικής μας, για την έκδοση ομολόγου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αφήνει πίσω της η πανδημία του κορωνοϊού, κατέληξε σε ένα μεγάλο «όχι» από τη Γερμανία και άλλες χώρες, όπως η Ολλανδία και η Φινλανδία.

Με την Ιταλία να έχει «γονατίσει», με την Ισπανία να έχει ξεπεράσει σε θανάτους την Κίνα, και με τη χώρα μας να κρατιέται όρθια -αξιοθαύμαστα!- από τα δόντια ενός υποστελεχωμένου ΕΣΥ στο οποίο όλο και προσλαμβάνονται γιατροί που δεν έχουμε δει ακόμα, ασυγκίνητος παραμένει ο ευρωπαϊκός Βορράς και κυρίως η Γερμανία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά κατώτερη των περιστάσεων. Ακόμα και σήμερα, που η Ευρώπη, θρηνεί χιλιάδες ψυχές οι οποίες χάθηκαν επειδή βρέθηκαν αντιμέτωπες όχι με έναν ιό, αλλά με λειψά, με εγκληματικά υποστελεχωμένα και ξεδοντιασμένα δημόσια συστήματα υγείας.

Δημόσια συστήματα τα οποία οι κυβερνήσεις υποβιβάζουν, καταρρακώνουν, χρηματοδοτούν με ψίχουλα, προκειμένου δημόσιες επενδύσεις να ξεπουληθούν και να γίνουν «επενδύσεις» κερδοφόρες (για τα κόμματα και τους εντολοδόχους τους) στην ιδιωτική υγεία.

Η αλήθεια είναι γυμνή και δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Ελπίζω όλοι να έχουμε κατανοήσει πλέον ότι αν τα νοσοκομεία μας ήταν ιδιωτικά θα ψοφάγαμε σαν τις μύγες στον δρόμο...

Η οικονομική κρίση, δεκαετής για την πατρίδα μας, η αντιμετώπιση της χώρας μας από τη Γερμανία και τους δικούς της, δεν αφήνει περιθώρια για να πιστέψει ακόμα και ο πιο αισιόδοξος πολίτης ότι θα σκύψει η ΕΕ (βλέπε Γερμανία) επάνω στις καταστρεπτικές συνέπειες που θα έχει στις ζωές των πολιτών η πανδημία.

Η μεταναστευτική κρίση, που εντέχνως και με ευθύνη της Γερμανίας -και προσωπικά της Μέρκελ, κατ' εντολή βεβαίως των κεφαλαίων που την στηρίζουν- επωμίστηκαν οι χώρες του Νότου και κυρίως η Ελλάδα, είναι ακόμα μία τρανή απόδειξη ότι η ΕΕ δουλεύει για τις μηχανές πίσω από αυτήν.

Οι εννέα χώρες που υποστήριξαν την πρόταση έκδοσης ευρω-ομολόγου, εκπροσωπούν το 57% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό!

«Αν σκέπτεστε να μας βοηθήσετε με καθιερωμένους μηχανισμούς προστασίας, που έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν, τότε αφήστε το... θα προχωρήσουμε μόνοι μας. Δεν σας χρειαζόμαστε. Οι συνέπειες της περιόδου μετά τον κορωνοϊό, πρέπει να αντιμετωπιστούν όχι τους επόμενους μήνες, αλλά από αύριο το πρωί», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, απορρίπτοντας το κείμενο συμπερασμάτων που «σέρβιραν» η Γερμανία και η Ολλανδία απέναντι στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των χωρών που πλήττονται από την πανδημία.

Οι ΗΠΑ, από την άλλη, αντιμετωπίζοντας την πρωτόγνωρη κατάσταση των 3 εκατομμυρίων ανέργων μέσα σε λίγες ημέρες, ρίχνουν στην οικονομία τους 2 τρισ. δολάρια. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού η ΕΕ υιοθετεί ένα τεχνικό κείμενο και έξω από την πόρτα.

Κολοκύθια με τη ρίγανη, λοιπόν.

Το 2008 ο Νικολά Σαρκοζί είχε προτείνει η δημιουργία της Μεσογειακής Ένωσης. Η Ένωση αυτή θα αποτελούνταν μόνο από τα κράτη τα οποία βρέχονται από τη Μεσόγειο (Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα και Σλοβενία και τα κράτη της Βόρειας Αφρικής). Η Γερμανία τότε επέμεινε, φανερά δυσαρεστημένη, επειδή δεν θα ανήκε σε αυτή τη συμμαχία, να μην πραγματοποιηθεί αυτή η ένωση κρατών -πράγμα που πέτυχε- και να δημιουργηθεί τελικά αυτό το αναιμικό πράγμα που λέγεται Ένωση για τη Μεσόγειο με συμμετοχή όλης της ΕΕ. Δεν μου αρέσει το «τι θα γινόταν αν...», εν προκειμένω αν η Μεσογειακή Ένωση είχε δημιουργηθεί, αλλά πλέον είναι ξεκάθαρο τι σημαίνει ΕΕ: μια ισορροπία ανάμεσα στους ισχυρούς.

 

Γαλανιάδη Εύα


19 Σχόλια

Την ίδια στιγμή χωρίς διαβούλευση περνάει η δημιουργία δομων για πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα. ΦΕΚ 1016 Β/2020

Τ ο θέμα είναι ότι τα καμάριας μας της κυβερνησάρας μας τα κάνουν όλα όπως τους τα έχει επιβάλει η Γερμανία κλειστε τα όλα μην σας φάει ο μπαπούλας ελάτε μετά για δανεικά και ευρωομόλογα και θα σας φάω εγώ. Όλοι εσείς που τους χειροκροτάτε τώρα γιατί σας έσωσαν από τον "αόρατο εχθρό" σε τρεις μήνες που δεν θα μπορούν και καλά να σας σώσουν από την οικονομική καταστροφή που έπρεπε να υποστείτε για να σωθείτε από τον μπαμπούλα, είμαι περίεργος να δω τι θα λέτε. Κοντός ψαλμός. Άντε αρχίστε τώρα θεωρίες συνωμοσίας μας λέει ο τύπος και τέτοια ξέρετε εσείς η ταγμένοι.

Αυτή η Ευρώπη τελικά δεν προβληματίζει κανέναν -ΜένουμεΕυρώπη-; "Σημειωτέον ότι το γερμανικό πακέτο οικονομικής στήριξης, που ψήφισε το κοινοβούλιο της χώρας, φτάνει το τεράστιο ποσό των 756 δισ, δηλαδή το 22% του γερμανικού ΑΕΠ, ενώ τα αναιμικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη μόλις αγγίζουν τα δύο δισ, δηλαδή το 1,1% του ελληνικού ΑΕΠ. Κι αυτό σε μια χώρα με ένα σύστημα Υγείας πολύ πιο αδύναμο από το γερμανικό και με μια οικονομία που στέναζε ακόμη από τον βαθύ ακρωτηριασμό των Μνημονίων, ακόμη και στην προ κορωνοϊού εποχή." https://ppapacon.blogspot.com/2020/03/blog-post_27.html

Στην πραγματικότητα ο λόγος που επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας δεν είναι γιατί υπάρχει ραγδαία εκθετική αύξηση των κρουσμάτων του ιού (κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο κ.Τσιόδρας) αλλά γιατί οι μνημονιακές πολιτικές (τις οποίες αρκετά στελέχη της κυβέρνησης υπηρέτησαν και μάλιστα «περήφανα»), έχουν φτάσει το ΕΣΥ σε τέτοια κατάσταση που δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε μερικές δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα.Μάλιστα στο Μαξίμου πανηγυρίζουν γιατί πήραν σκληρά περιοριστικά μέτρα νωρί

Άραγε έχει αναλογιστεί κανείς γιατί οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες δεν επέβαλαν αμέσως lockdown, παρά μόνο σαν έσχατη λύση, όταν τα κρούσματα είχαν αυξηθεί δραματικά; Λέτε να μην το είχαν σκεφτεί; Προφανώς, γιατί οι οικονομικές του συνέπειες είναι τέτοιες που μόνο ως λύση απελπισίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί.Ως αποτέλεσμα εν μια νυκτί 1.500.000 Έλληνες έμειναν χωρίς εισόδημα και 41.000 εργαζόμενοι έχουν ήδη απολυθεί!

Μάλιστα το έδαφος ήδη έχει αρχίσει σιγά-σιγά και προετοιμάζεται. Ο Κυριάκος Μητσοτακης σε ένα από τα διαγγέλματά του έκανε λόγω για «εφιαλτική επόμενη ημέρα» και «οικονομία πολέμου», ενώ ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για «κρίση που θα βαθύνει κι άλλο». Εννοείται πως στην κυβέρνηση θα τα ρίξουν όλα στον κορωνοϊό και σε μερικούς «ανεύθυνους πολίτες», οι οποίοι την «ανάγκασαν» να λάβει σκληρά περιοριστικά μέτρα «για να μας σώσει».

Εννοείται πως στην κυβέρνηση θα τα ρίξουν όλα στον κορωνοϊό και σε μερικούς «ανεύθυνους πολίτες», οι οποίοι την «ανάγκασαν» να λάβει σκληρά περιοριστικά μέτρα «για να μας σώσει».Όμως σε περίπτωση που δεν υπάρξει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και οι νεκροί δεν ξεπεράσουν τις μερικές δεκάδες το αφήγημα «για όλα φταίει ο κορωνοϊός τι να κάναμε να σας αφήναμε να πεθάνετε;» θα γίνει όλο ένα πιο δύσκολο να σταθεί, αφού οι πολίτες θα αρχίσουν να ξανασκέφτονται την αναλογία του κινδύνου από τον ιό, και της δεύτερης οικονομικής τους καταστροφής μέσα σε 10 χρόνια.

Μπράβο έτσι είναι κα Γαλανιαδη. Όμως περιμένω κάποιον σαν τον κο Ηλία Κανέλη να απαγορεύει την κριτική γενικώς. Περίπου σαν αυτά που έλεγε ο κύριος αυτός σιγονταροντας τον σποσβολομενο υπουργό κο Χατζηδάκη. Με επιθέσεις του στυλ: " κα Τρεμη είστε Συριζα." ποιος εινσι συριζσ; Η Τρεμη.... Τρέμω απο τα επόμενα παπαγαλάκια που δεν θα μένουν στα λόγια.

Παιδιά μήπως έχουμε νέα ΚΑΤΟΧΗ από το ίδιο Κράτος; Παιδιά μήπως πρέπει να ξυπνήσουμε; Η Νέα Εποχή μας κάνει επίθεση, θυμηθείτε το 1940! Αρκετά με τα μνημόνια, που μας επέβαλε το ίδιο κράτος!

Έτσι έχουμε μάθει στην Ελλάδα να τους θεοποιούμε ή να τους δαιμονοποιούμε όλους στους Τσιόδρες αβίαστα. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι αυτό που είπε άσχετα αν αργότερα με πειθήνιο και συγκαταβατικό ύφος επέβαλε το αντίθετο την πλήρη καραντίνα, ότι μέτρο και να πάρεις ο ιός θα διασπαρεί. Και ότι οι καραντίνες τελικά δεν λειτούργησαν, όπως ο ίδιος λέει αν λειτουργούσαν δεν θα είχαμε αυτή την διασπορά σε όλο τον κόσμο. Όταν πάρετε χαμπάρι γιατί γίνονται όλα αυτά Ελληνάρες του καναπέ και του μένουμε σπίτι που κάνατε μόδα τα κοντρολάκια του κωλόχαρτου θα είναι κάπως αργά

@STOIXOS - Συγκρίνεις μήλα με αχλάδια, προφανώς έκανες λάθος. Συγκρίνεις το συνολικό πακέτο που σκοπεύει να διαθέσει η Γερμανία με τα προσωρινά μέτρα για Μάρτιο-Απρίλιο της Ελληνικής κυβέρνησης. Μάθε λοιπόν ότι το πακέτο που σκοπεύει να ρίξει η Ελληνική κυβέρνηση για να διασώσει την Ελληνική οικονομία είναι περίπου στα 70 δις ευρώ. Βρες μόνος σου τι ποσοστό είναι στο ετήσιο ΑΕΠ της χώρας.

@Μιχάλης - Μέσα στην άγνοια σου, γράφεις πράγματα που το ένα συγκρούεται με το άλλο. Η Γερμανία ΔΕΝ θέλει το ευρωομόλογο. Άρα δεν γίνεται να είναι σχέδιο της και να θέλει να μας δώσει και ευρωομόλογο. Αν το κάνει, τότε παίρνει μερίδιο στα χρέη όλων των χωρών της Ε.Ε. Αυτό θα είναι τεράστιος θρίαμβος των χωρών της Μεσογείου (που ανήκουν και στην Ε.Ε. πάντα) και θα σημαίνει ότι η Γερμανία βάζει πραγματικά το χέρι στην τσέπη. Θα είναι τεράστιο βήμα προς την Ευρωπαϊκή ενοποίηση. Πριν γράψεις θεωρίες συνωμοσίας, διάβασε 5-6 σοβαρά άρθρα και όχι ανώνυμα blog ψεκασμένων.

Παύλο, συμπεριφέρεσαι σαν κομματόσκυλο, χαρακτήριζες συλλήβδην συριζαίο όποιον τολμούσε να κρίνει την κυβέρνηση, αυτό όμως δεν είναι επιχείρημα και το ξέρεις, πιάνει μόνο στους χούλιγκαν. Σήμερα ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, είναι πολυτέλεια να το παίζει κανείς κομματόσκυλο. Αυτά ως εισαγωγή. Περιμένω απάντηση σε ερωτήσεις μου: ο νεοφιλελευθερισμός πώς αντιμετωπίζει την πανδημία; Ο τεράστιος αριθμός ανέργων παγκοσμίως τι επιπτώσεις θα έχει στην οικονομία; Η προηγμένη Δύση θα καταφέρει να διασφαλίσει το βιωτικό της επίπεδο; Συνεχίζεις να πιστεύεις ότι η πίτα μπορεί να επεκταθεί επ' άπειρον;

Παύλο τα στοιχεία είναι από το άρθρο του Πέτρου Παπαπωσταντίνου. Όπως ίσως ξέρεις είναι από τους πιο σοβαρούς επιστήμονες-αναλυτές που έχουμε στην χώρα.

Η ακροδεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας θα κάνει αυτό που δεν έκανε η ψευτοαριστερά της Ευρώπης. Θα ξηλώσει την άθλια Ευρωπαική Ένωση.

Με σύμμαχο τον κορονοιο η Γερμανία θα επιβάλει για άλλη μια φορά την λιτότητα στην Ευρώπη. Όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ο θεός να τους κάνει μαζί και ο Κυριάκος εκτελούν κατά γράμμα τις εντολές. Και καλά τώρα θα πουν δεν μας εγγυώνται ρευστότητα δεν θέλουν το ευρωομολογο ρε γαμωτο θα πρέπει να πάμε στον Esm. Και θα έρθει αδιαμαρτύρητα αφού μας έσωσαν από τον ιό μνημόνιο πείνας και δυστυχίας. Μην αρχίζετε τις πα..ες με την Ιταλία εκεί συνετέλεσαν πολλά στην κατάσταση αυτή. Βρείτε τι έλεγε ο Τσιοδρας για τον ιό πριν ένα μήνα. Ψεκασμενοι είστε οι εσωκλειστοι

@ 18:56 Ο Σαλβίνι δεν είναι πια στην κυβέρνηση. Ανώνυμε, όποιος πεινάει καρβέλια ονειρεύεται.

Η ατομική ευθύνη ως σιωπητήριο ή αλλιώς το καινούργιο «μαζί τα φάγαμε». Φυσικά υπάρχει ατομική ευθύνη,όμως δεν μπορεί να γίνει το δραστικό εργαλείο εξοβελισμού κάθε κριτικής.Καθολικό σιωπητήριο.«Μη μιλάς,φταις,όλοι φταίμε το ίδιο». Κάθε νέο κρούσμα,κάθε ανεπάρκεια στη διαχείρισή του,κάθε έλλειψη προσωπικού επισκιάζεται από την «ατομική ευθύνη».Όταν τεθούν ερωτήματα για ΜΕΘ, γιατρούς,μάσκες,ιδιωτικές κλινικές,τεστ τότε σου λένε «Μη μιλάς,είμαστε σε πόλεμο,σπάζεις το εθνικό μέτωπο,μη μιλάς κινδυνεύει η Ελλάς».Η δρεπανηφόρος «ατομική ευθύνη» μεταμορφώνει τα θύματα της νόσου σε αυτουργούς της.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.