Αγωνιστικός εορτασμός και διαδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Τρίπολη (pics,vid)

Αγωνιστικός εορτασμός και διαδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Τρίπολη (pics,vid)

Μάιος 06, 2021 - 12:43
8 σχόλια

Στους δρόμους βγήκαν την Πέμπτη 6 Μαΐου και διαδήλωσαν για τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που ανήκουν στο στρατόπεδο του ΠΑΜΕ, με τα μηνύματα και τις διεκδικήσεις τους, ενώ οι δυνάμεις των φορέων που υπάγονται στη ΓΣΕΕ γιόρτασαν την Τρίτη.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκαναν ο Ανδρέας Γιαννόπουλος μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ και του ΝΤ Αρκαδίας της ΑΔΕΔΥ, εκ μέρους του παραρτήματος Αρκαδίας του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ ο κ. Π. Καστανός, ο κ. Κουλουράς Χρήστος, γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων στην Ενέργεια νόμων Πελοποννήσου, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η Γραμματέας ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ και Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, τα καταστήματα και Α.Ε. Ν. Αρκαδίας κυρία Παναγιώτα Πανούση.

Με συνθήματα οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν  «Όχι» στην κατάργηση του 8ωρου, «Όχι» στην απλήρωτη εργασία, «Όχι» στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Τα πανό που κρατούσαν, έγγραφαν:

«Κόκκινη Πρωτομαγιά Αταλάντευτα – Ταξικά για την Ανασύνταξη του Εργατικού Κινήματος»

«Δεν θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα – Διεκδικούμε δουλειά, ζωή με δικαιώματα»

Από τι ομιλίες δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αναφορές για τις ελλείψεις στην Υγεία και στην υποστελέχωση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Δεν θα μπορούσε, επίσης, να μην τεθεί το θέμα της απολιγνιτοποίησης και της ερήμωσης της Μεγαλόπολης.

Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημιώσεις. Ενίσχυση του Δημοσίου συστήματος υγείας, με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικού προσωπικού.
Δημιουργία κλινών για νοσηλεία covid19 εκτός Παναρκαδικού Νοσοκομείου, όπως στο κτήριο της πρώην πολυκλινικής πίσω από τον ΟΣΕ στην Τρίπολη.
Ειδικά για την Αρκαδία να καλυφθούν επειγόντως με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό το ακτινολογικό τμήμα του Παναρκαδκού και τα ΚΥ.
Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.
Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας- Επίσπευση των εμβολιασμών.
Γιατρός εργασίας σε κάθε μεγάλο εργασιακό χώρο.
Οι απώλειες των συναδέλφων μας από κορωνοϊό να αναγνωριστούν ως εργατικά ατυχήματα καθώς υπάρχει δεδομένος επαγγελματικός κίνδυνος
Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καμία απόλυση.
Σταθερό ωράριο εργασίας: 8ωρο-5ήμερο- 40ωρο. Όχι στα διακεκομμένα ωράρια και τις ευέλικτες μορφές εργασίας.
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
Να δοθεί χωρίς καμία καθυστέρηση όλο το δώρο Πάσχα.
Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

«Η φετινή Πρωτομαγιάτικη απεργία  είναι διαφορετική από τις προηγούμενες, αφού, 135 χρόνια μετά την εργατική εξέγερση στο Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την κατάκτησή του για τη χώρα μας, κυβέρνηση και εργοδοσία ετοιμάζονται να νομοθετήσουν τη 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή, να καταστήσουν «νόμιμο» το εργοδοτικό ξεσάλωμα που εντείνεται τα τελευταία χρόνια με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων.

  Αντίθετα,   με τη συμμετοχή του προέδρου  στην κατάθεση στεφανιού στο μνημείο των εκτελεσμένων της πρωτομαγιάς του 44, στήριξε την απόφαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας που υιοθέτησε την κυβερνητική απόφαση για γιορτασμό στις  4 του Μάη,  με τις ψήφους των Παρατάξεων ΔΑΚΕ (ΝΔ) και Ενωτική Κίνηση (ΣΥΡΙΖΑ),  δημιουργώντας   ένα 5ήμερο αργίας. Στήριξε  την κατεύθυνση της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ για γιορτασμό με απλή κατάθεση στεφάνων  χωρίς να κουνηθεί φύλλο σε χώρους εργασίας στηρίζοντας ουσιαστικά την πολιτική της κυβέρνησης»

Video: 

ArcadiaPortal.gr Απεργιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη


8 Σχόλια

Επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις; για το συνεργαζόμενο κόμμα όλα επιτρέπονται,για τους υπόλοιπους πολίτες δεν επιτρέπονται και μπαίνουν απαγορεύσεις-πρόστιμα κ.λ.π.

15:57 Πήγαινε να ρουφήξεις το καφεδάκι σου, ξέρεις άνοιξε η εστίαση.. ή μήπως σου βάλανε 10ωρη και δεν το έχεις καταλάβει;

15:57 Πήγαινε να ρουφήξεις το καφεδάκι σου, ξέρεις άνοιξε η εστίαση.. ή μήπως σου βάλανε 10ωρη και δεν το έχεις καταλάβει;

Εγώ πάντως θα γιορτάσω την πρωτομαγιά την άλλη εβδομάδα. Εχουμε καταντήσει γραφικοί. Και κάποιοι συνεχίζουν να καπηλεύονται αγώνες άλλων

Κανας άλλος ρε παιδιά να γιορτάσει την εργατική "πρωτομαγιά" στις 20 Μάη υπάρχει;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.