Αγώνας δρόμου από τη δημοτική αρχή – Κλείνει ο Άγιος Βλάσης με δικαστική απόφαση

Αγώνας δρόμου από τη δημοτική αρχή – Κλείνει ο Άγιος Βλάσης με δικαστική απόφαση

Ιούνιος 23, 2020 - 11:17
7 σχόλια

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εξελίξεις γύρω από το θέμα των απορριμμάτων στον Δήμο Τρίπολης, ύστερα από την έκδοση της δικαστικής απόφασης με την οποία απαγορεύεται στον Δήμο Τρίπολης να συνεχίσει να χρησιμοποιεί για την εναπόθεση των απορριμμάτων του τον χώρο στον Άγιο Βλάση.

Ο δήμαρχος Τρίπολης για την άμεση εξεύρεση λύσης συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα με αίτημά του να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έτσι ώστε να μπορέσουν να τρέξουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες για τη μεταφορά απορριμμάτων στο Μεγαβούνι και για την εξεύρεση αναδόχου.

Όπως είχε δηλώσει και στο παρελθόν ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο Άγιος Βλάσης θα κλείσει και τα απορρίμματα θα παύσουν να αποθηκεύονται στη χωματερή στην καρδιά του Μαινάλου.

Έτσι προχωρεί πιο εσπευσμένα, καθώς τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει, το έργο της προσωρινής διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων στο Μεγαβούνι, θέση την οποία είχε ορίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι η προσωρινή διαχείριση στον Μεγαβούνι, θα παύσει να λειτουργεί,όταν ξεκινήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων από την ΤΕΡΝΑ.

Οι υπολογισμοί της περιφερειακής αρχής του κ. Νίκα δίνουν ως πιο πιθανή ημερομηνία λειτουργίας της ΣΔΙΤ το τέλος του 2020.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο Τρίπολης ενημερωθήκαμε πιο εκτενώς για το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών που αφορούν στα απορρίμματα.

Προσπαθούμε να τρέξουμε τις εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου στο Μεγαβούνι. Η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου έχει ολοκληρωθεί και ο εργολάβος δουλεύει την περίφραξη

Ένα έργο που είχε κολλήσει για δύο χρόνια, ανέφερε ο κ. Τζιούμης, εμείς το ξεκολλήσαμε και προχωράμε, προκηρύσσοντας ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό άνω των ορίων για την «Προσωρινή διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων δήμου Τρίπολης – β’ Φάση», με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών τις 13-7-2020 και ώρα 15:00. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 638.600,00  ευρώ. συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Ο δήμαρχος, τέλος, φάνηκε αισιόδοξος για την περάτωση των παραπάνω διαδικασιών, τονίζοντας ότι τα απορρίμματα δεν θα μείνουν στους δρόμους, αλλά θα μεταφερθούν το συντομότερο δυνατόν, ίσως και σε λίγες, στον διαμορφωμένο χώρο στο Μεγαβούνι.

Έφη Καστραντά


7 Σχόλια

Πού είναι η παράταξη Παυλή που βγάζει δελτία τύπου λέγοντας "αυτό ήταν έργο Παυλή";

Μην ενοχλείτε την παράταξη Παυλή σήμερα γιατί αύριο το βράδυ έχουν εκλογές για καινούργιο αρχηγό και βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο. Απο Πέμπτη ο καινούργιος αρχηγός θα βγει με το επιτελείο του και θα αρχίσει ξανά να στέλνει δελτία τύπου.

Ρε μπράβο ενδιαφέρον για τα εσωτερικά της παράταξης Παύλη που επιδεικνύουν κάποιο.. Τι σας κόφτει ρε ταγαρια;; Όσο για το δελτίο τύπου.. Ας βγάλει πρώτα η δημοτική αρχή που έχει καταπιεί τη γλώσσα της, που η είδηση διέρρευσε από την περιφέρεια και αφήστε τα υπόλοιπα

Ελα ρε νεροκουβαλητή Αγαπούλα, που δεν σέβεσαι τίποτα και πετάγεσαι σαν την πορδή παντού.. Ασχολήσουμε δική σου παράταξη που βρίσκεται σε απολυτο λήθαργο από πέρυσι μέχρι τώρα, κι άσε μας εμας στην ησυχία μας. Και να συχωρας που σας έκατσε λαχειο ο κορώνας και βρήκατε άλλωθι για την απραξία κι ανυπαρξία σας άχρηστα τζουμίδια

15:06 Σε διαβεβαιώ ότι κανένας απολύτως στην Τρίπολη δεν ενδιαφέρεται για τα εσωτερικά των ορφανών του Παυλή (χ@@@νη την έχουν την παράταξή του), εκτός από εσάς τα ίδια τα ορφανά που σπεύσατε να απαντήσετε ακαριαία, μη χάσετε. Από τη στιγμή όμως που μας τα έχετε ζαλίσει σχεδόν καθημερινά με δελτία τύπου τι περιμένατε, να μην σας σχολιάζει κανένας; Όσο για τον χαρακτηρισμό "ταγάρια" τι να πει κανείς. Σηκώθηκαν τα πόδια να βαρέσουν το κεφάλι. Πέντε χρόνια στη διοίκηση του δήμου, πήξαμε στους αγράμματους. Δεν είχαμε ακούσει να ανοίγετε το στόμα σας, παρά μόνο για να χασμουρηθείτε

@15.47 Εσύ να συχωράς μεγάλε που δεν είχες κανένα δάσκαλο της προκοπής να σε μάθει γράμματα. Ακόμα δημοτικό θα πήγαινες

Δηλαδή τόσοι ψήφοι ρε Κώστα για να προκρίνεις για λύση το Μεγαβούνι?? Του Παυλή την λύση στις κορυφογραμμές?? Η μεταφορά σε αδειοδοτημένο χώρο θα σου στοίχιζε παραπάνω?? Αυτές ήταν οι μελέτες και οι λύσεις...και τρέχετε με τον άλλο και βγάζετε φωτογραφίες στους αγροτικούς δρόμους???

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.