Αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο και πρόταση για τοποθέτηση προτομής του ποιητή στο Μαλλιαροπούλειο (pics,vid)

Αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο και πρόταση για τοποθέτηση προτομής του ποιητή στο Μαλλιαροπούλειο (pics,vid)

Νοέμβριος 27, 2017 - 10:53
0 σχόλια

Συνεχίζεται το τετραήμερο φεστιβάλ - αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή Νίκο Γκάτσο που διοργανώνει η χορωδία Τρίπολης.

Ποιητής, στιχουργός και μεταφραστής, ο Νίκος Γκάτσος από την Ασέα παραμένει μία ξεχωριστή περίπτωση για τα ελληνικά γράμματα. Με μία μόνο ποιητική σύνθεση στο ενεργητικό του, την περίφημη και αξεπέραστη Αμοργό, που έγραψε μεσούσης της Κατοχής, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποιητές μας.

Στόχος των διοργανωτών είναι αυτό το φεστιβάλ να καθιερωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της Τρίπολης και να λαβαίνει χώρα κάθε έτος.
Την Κυριακή 26 Νοέμβριου στο κατάμεστο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο διακεκριμένοι ομιλητές και μουσικοί, τίμησαν τον μεγάλο αυτό ποιητή με τον κ. Γαργαλιώνη να προτείνει την τοποθέτηση προτομής του Γκάτσου μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο. 

Η εκδήλωση της Κυριακής περιελάμβανε ομιλία, για τον Νίκο Γκάτσο, από τον γνωστό ποιητή, συγγραφέα και εκδότη, Γιώργο Χρονά, εκδότη του περιοδικού «Οδός Πανός» ο οποίος είχε γνωρίσει τον ποιητή και είχαν φιλικές σχέσεις.
Επίσης ο Παναγιώτης-Χρήστος Αλουπογιάννη (πιάνο), Θανάσης Μουρλά (βιολί) και  Άννα- Μαρία Μπιλίδα (φωνή) έντυσαν μουσικά το 52ο Κοντσέρτο της Χορωδίας Τρίπολης με ρεπερτόριο επάνω σε στίχους του Νίκου Γκάτσου.

Σήμερα Δευτέρα 27 Νοεμβρίου και ώρα 7:30 μ.μ το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με το 53ο Κοντσέρτο της Χ.Τ., με ρεπερτόριο επάνω σε στίχους του Νίκου Γκάτσου, από τις διακεκριμένες, σε Ελλάδα και εξωτερικό, καλλιτέχνιδες, Μαρία Παπαπετροπούλου και Θεοδώρα Μπάκα, πιάνο και φωνή, αντίστοιχα.

Έφ.Κ
 

Video: 

Arcadia Portal.gr Συναυλία-αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο από την Χορωδία Τρίπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.