Αδελφότητα Δημητσανιτών: Να πραγματοποιηθεί η διέλευση της Ιερής Φλόγας της Αρχαίας Ολυμπίας από τη Δημητσάνα και τη Μεγαλόπολη

Αδελφότητα Δημητσανιτών: Να πραγματοποιηθεί η διέλευση της Ιερής Φλόγας της Αρχαίας Ολυμπίας από τη Δημητσάνα και τη Μεγαλόπολη

Φεβρουάριος 05, 2024 - 14:18
1 σχόλια

Με επιστολή του προέδρου της Αδελφότητος Δημητσανιτών Φίλιππου Σωτηρόπουλου και των μελών του Διοικητικού συμβουλίου, προς το πρόεδρο κ. Σπύρο Καπρόλο, Πρόεδρο Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μέλος ΔΟΕ και Πρόεδρο Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, ζητείται η διέλευση της ιερής φλόγας από Δημητσάνα και Μεγαλόπολη. Μεταξύ άλλων η ως άνω επιστολή τη Αδελφότητος Δημητσανιτών αναφέρει:

«Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ, που θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία, είναι άρρηκτα δεμένη με το ελληνικό φως, μεταφέροντας το διαρκές μήνυμα της ειρήνης, της ελευθερίας και της ευγενούς άμιλλας στη παγκόσμια κοινωνία.

Θα επιθυμούσαμε και σας παρακαλούμε ιδιαιτέρως, η Ιερή Φλόγα από την Κορώνη, να μην κατευθυνθεί απευθείας από Κορώνη προς Τρίπολη- Τεγέα, αλλά να γίνει παράκαμψη με μια στάση στη Μεγαλόπολη και από εκεί απευθείας να κατευθυνθεί, με μικρή στάση στην Ιστορική Δημητσάνα [χωριά που περνάμε για να φτάσουμε Δημητσάνα (Καρύταινα, Ελληνικό, Στεμνίτσα)]. Από τη Δημητσάνα θα κατευθυνθεί απευθείας προς Τρίπολη-Τεγέα

Το Διοικητικό Σύμβούλιο, ζητά η Ιερή Φλόγα να διασχίσει την Ιστορική ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ, που θα αποτελούσε μια ιδιαίτερη τιμή για τη ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ, με την τεράστια ιστορία της και την προσφορά της, προς στο Έθνος μας!

Αξίζει η Ολυμπιακή Φλόγα να αγγίξει και να αγγιχθεί από ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας. Αναμένουμε να εξετάσετε το αίτημά μας και να μας συμπεριλάβετε στο ιστορικό γεγονός.

Η Δημητσάνα, συνεχίζει, να στέλνει παντού, σε όλα τα μήκη και πλάτη ανά την υφήλιο, και τις επόμενες, μεθεπόμενες νέες γενιές μας, το μήνυμα με το ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ! και την άσβεστη διατήρηση ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ!"

Για την πρωτοβουλία της Αδελφότητας Δημητσανιτών ενημερώθηκαν σχετικά οι δήμαρχοι Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης και Μεγαλοπόλεως κ. Κων/νος Μιχόπουλος οι οποίοι αναμένεται να υποστηρίξουν το αίτημα.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.