9 έργα κινδυνεύουν να χαθούν στον πρώην Δήμο Γόρτυνος

9 έργα κινδυνεύουν να χαθούν στον πρώην Δήμο Γόρτυνος

Μάρτιος 18, 2011 - 15:35

- Ο πρώην Δήμαρχος Κ. Μιχόπουλος εγκαλεί τη Δημοτική Αρχή  Μεγαλόπολης (Ο Δήμος Γόρτυνος εντάχθηκε στο Δήμο Μεγαλόπολης με τον Καλλικράτη) με επιστολή του

-"Δήμαρχε Μπούρα τρέξε τα έργα γιατί θα χαθούν τα κονδύλια!"

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Καμπανάκι κινδύνου για 9 έργα κρούει ο πρώην Δήμαρχος Γόρτυνος Κώστας Μιχαλόπουλος. Ο πρώην Δήμαρχος μέσα από  επιστολή του προς την σημερινή Δημοτική αρχή Μεγαλόπολης, ενημερώνει τους δημότες πως αυτά τα 9 σημαντικά έργα τα οποία δημοπρατήθηκαν και ξεκίνησαν μέσα στο 2010 κινδυνεύουν να χάσουν τα κονδύλια τους από ολιγωρία ως αναφέρει και έλλειψη συντονισμού.  «Αισθάνομαι την ανάγκη να ενημερώσω όλους τους Δημότες του πρώην Δήμου Γόρτυνος για την καθυστέρηση όλων των έργων που είχαν δημοπρατηθεί το 2010, εκφράζοντας την ανησυχία μου για την ολιγωρία και την έλλειψη συντονισμού από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, με κίνδυνο να χαθούν χρήματα και να μην υλοποιηθούν όλα τα έργα που είχαμε δημοπρατήσει και που είχαμε εξασφαλίσει τις ανάλογες πιστώσεις από το λιγνητόσημο και από άλλα προγράμματα» αναφέρει ο πρώην Δήμαρχος

Τα έργα στα οποία γίνεται αναφορά συγκεκριμένη, αφορούν κυρίως οδικά έργα και ασφαλτοστρώσεις αλλά και δίκτυα ύδρευσης και αποκαταστάσεις σχολείων. Τα 6 μάλιστα από τα 9 λαμβάνουν ποσά από το λιγνητόσημο , ποσά που αγγίζουν συνολικά τα 3 εκ και 605 χιλιάδες ευρώ.

Αναλυτικά τα έργα έχουν ως εξής:

1.  Ασφαλτόστρωση κεντρικού δρόμου  Μεγαλόπολη – Καρύταινα – Ανδρίτσαινα, χρηματοδοτούμενο από το λιγνητόσημο με το ποσό των 1.500.000,00 ευρώ Ν.Α.
2. Ασφαλτόστρωση Ατσίχωλος – Μάραθα – Παλαιόκαστρο – Κρυονέρι – Ριζοσπηλιά, χρηματοδοτούμενο από το λιγνητόσημο με το ποσό των 1.000.000,00 ευρώ Ν.Α.
3. Ασφαλτόστρωση δρόμου Ζώνης – Τρίλοφο, χρηματοδοτούμενο από το λιγνητόσημο με το ποσό των 140.000,00 ευρώ Δ.Γ.\
4. Ασφαλτόστρωση δρόμου Κοτύλιο – Παλάτου – Τσουράκι, χρηματοδοτούμενο από το λιγνητόσημο με το ποσό των 180.000,00 ευρώ Δ.Γ.
5. Επέκταση δικτύου ύδρευσης με καινούρια δεξαμενή 300 κυβικών στο Τ.Δ. Καρύταινας, χρηματοδοτούμενο από το λιγνητόσημο με το ποσό των 145.000,00 Δ.Γ.
6. Έργο οδοποιίας Κοτύλιο – Διάσελο – Λύκαιο Όρος, χρηματοδοτούμενο από το λιγνητόσημο με το ποσό των 300.000,00 ευρώ Ν.Α.
7. Έργο αποκατάστασης ζημιών στα πρώην Δημοτικά Σχολεία του πρώην Δήμου Γόρτυνος Σαρακίνι – Ατσίχωλος – Κουρουνιού – Μαυριά – Ζώνη – Κυπαρίσσια – Κάτω Κοτύλιο, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα ΟΣΚ με το ποσό των 160.000,00 ευρώ Δ.Γ.
8. Έργο τοίχου αντιστήριξης με τσιμεντοστρώσεις στα Τ.Δ. του πρώην Δήμου Γόρτυνος Ατσίχωλος – Μάραθα – Σαρακίνι – Παλαιόκαστρο από πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών με το ποσό των 140.000,00 ευρώ Δ.Γ.
9.
Έργο τοίχου αντιστήριξης Τ.Δ. Κουρουνιού, τοποθεσία Ξηροκαρύταινα, ΣΑΤΑ με το ποσό των 60.000,00 ευρώ Δ.Γ.

Ο Πρώην Δήμαρχος καλεί τον σημερινό Δήμαρχο μεγαλόπολης να ασχοληθεί προσωπικά με τα παραπάνω έργα εάν δεν θέλει να έχει την απόλυτη και προσωπική ευθύνη νέων καθυστερήσεων

 

Ειδήσεις: