6 βάρδιες αστυνομικών φυλάνε ένα κτίριο… άδειο

6 βάρδιες αστυνομικών φυλάνε ένα κτίριο… άδειο

Ιούλιος 19, 2011 - 12:14

- Η Σπάρτη αγανακτεί και ζητά να φύγει το κέντρο υποδοχής μεταναστών
- Οι προϋποθέσεις του νόμου δεν πληρούνται για την ύπαρξή του και… δεν υπάρχουν μετανάστες !!!

  Με 6 βάρδιες αστυνομικών φυλάσσεται το κτίριο υποδοχής μεταναστών στη Σπάρτη σήμερα, κτίριο που όμως δεν φιλοξενεί κανέναν μετανάστη! Αυτά καταγγέλλει η περιφερειακή Σύμβουλος εκ Λακωνίας κ. Αλοιμόνου αναφέροντας τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας σύμφωνα και με τα οποία το 2010 συνελήφθηκαν 27 άτομα ενώ το 2011 μέχρι και σήμερα κανένα!!!!!

Η Αστυνομική δύναμη η οποία φρουρεί το κτίριο το οποίο δημιουργήθηκε το 2008 ως δομή υποδοχής μεταναστών, λείπει σύμφωνα με την κ. Αλοιμόνου από την πόλη της Σπάρτης στην οποία παρουσιάζεται έλλειμμα αστυνόμευσης.
Αυτό δεν είναι όμως το μοναδικό παράλογο της συγκεκριμένης δομής. Όπως αποκαλύπτει η περιφερειακή σύμβουλος δεν υπάρχει απόφαση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την οποία να ιδρύεται αυτό το κέντρο, απόφαση την οποίαν ζήτησε να έχει σε αντίγραφο για να ανακαλύψει πως αυτή δεν ελήφθη ποτέ! Το κτίριο όμως υπάρχει, αφού έτσι ανέφερε έτερη απόφαση σύμφωνα και μ ετην οποία θα δημιουργούνταν κέντρα υποδοχής σε σημεία της χώρας όπου υπήρχε συνεχής ροή μεταναστών. Η κυρία Αλοιμόνου φέρνοντας το θέμα στο Περιφερειακό συμβούλιο ανέφερε πως αυτή η προϋπόθεση του νόμου δεν υπάρχει αφού δεν υφίσταται συνεχής ροή μεταναστών στην Σπάρτη. Ωστόσο το κέντρο έγινε με αποτέλεσμα σήμερα να μην λειτουργεί αφού δεν υπάρχουν μετανάστες και σε αυτό να απασχολούνται 6 βάρδιες αστυνομικών χωρίς κανένα λόγο. « Οι μετανάστες Είναι ελάχιστοι όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Α.Δ Λακωνίας .Μόνο 27 συλλήψεις το 2010 και καμία το 2011 . Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει λειτουργήσει η εγκατάσταση φιλοξενίας που δημιουργήθηκε το 2008. Η παράγραφος 1 λοιπόν του νόμου για την συνεχή ροή των μεταναστών δεν πληρείται, πληρείται όμως η 2η που λέει το κτίριο να φρουρείτε. Σήμερα υπάρχουν 6 βάρδιες αστυνομικών στο κτίριο , δύναμη η οποία λείπει από την πόλη» ανέφερε η κυρία Αλοιμόνου εισηγούμενη στο σώμα του Περιφερειακού να σταθεί αρνητικά στην λειτουργία του κέντρου υποδοχής αλλά και στην ίδρυση κέντρου κράτησης μεταναστών στη Σπάρτη αφού όμως ανέφερε ουσιαστικά η σημερινή δομή θα μετατραπεί σε κέντρο κράτησης χωρίς κανείς να το αντιληφθεί!  «Στη Σπάρτη λοιπόν είναι κέντρο κράτησης όπως προκύπτει. Με απόλυτα σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις περί συνεχούς ροής, επειδή κι να δημιουργηθεί , οι κρατούμενοι θα είναι ελάχιστοι και το κτίριο δεν έχει τις προδιαγραφές του νόμου Εισηγούμαι να αποφασίσει το Π.Σ περί παροχής γνώμης ή της υποβολής προτάσεως προκειμένου να παραλειφθεί από τον σχεδιασμό η δημιουργία κέντρου κράτησης ή φιλοξενίας  λόγω ελλείψεων προϋποθέσεων που θέτει ο νόμος.»
Όλοι οι Λάκωνες σύμβουλοι έλαβαν το λόγο και καταδίκασαν μια τέτοια λειτουργία υπερψηφίζοντας την εισήγηση της κυρίας Αλοιμόνου , το ίδιο έπραξε και η παράταξη του Δ. Δράκου. « Για τα σημαντικά αυτά ζητήματα οφείλουν κεντρικά να συνεργάζονται μαζί μας και να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του Π.Σ αλλά και των τοπικών κοινωνιών. προσυπογράφουμε την εισήγηση». Μερική Αντίθεση εξέφρασαν σε αυτήν οι επικεφαλής Θανάσης Πετράκος και Λάμπρος Μπούκλης θέτοντας νέα πρόταση στο σώμα η οποία έλεγε να μην δημιουργηθεί κέντρο κράτησης να διατηρηθεί όμως το κέντρο υποδοχής. «παντού πρέπει να υπάρχουν κέντρα 1ης υποδοχής. Είναι πλήρως εξοπλισμένο και χωράει 54 άτομα. Δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό αρνητικά. Είναι λάθος να μην υπάρχει κέντρο υποδοχής. Είναι τελείως διαφορετικό από το κέντρο κράτησης» είπε ο Θ. Πετράκος. Η εισήγηση ωστόσο της κ. Αλοιμόνου πέρασε κατά πλειοψηφία

 

Ειδήσεις: