2 Μαΐου 2015: Σαν σήμερα ο Αρκαδικός έγραψε ιστορία και πήρε την άνοδο στην Α1 (pics,vid)

2 Μαΐου 2015: Σαν σήμερα ο Αρκαδικός έγραψε ιστορία και πήρε την άνοδο στην Α1 (pics,vid)

Μάιος 02, 2020 - 20:53
2 σχόλια

Η 2α Μαίου είναι σίγουρα η πιο ιδιαίτερη και η πιο ξεχωριστή μέρα στην ιστορία του Αρκαδικού καθώς το παιχνίδι της μπασκετικής μοίρας θέλει τον ΣΕΦΑ αυτή την ημερομηνία να πραγματοποιεί τον μεγαλύτερο του άθλο από την ίδρυση του αλλά να δίνει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ιστορίας του το 1976 κόντρα στην Αγία Παρασκευή.

Στις 2 Μαίου του 2015 ο Αρκαδικός κερδίζει στην Τρίπολη το Ψυχικό και για πρώτη φορά στην ιστορία του παίρνει την άνοδο για την Α1 και γίνεται μέλος της κορυφαίας κατηγορίας του Ελληνικού μπάσκετ.

Το όνειρο του Μιχάλη Σμηρνιώτη και της διοίκησης γίνεται γεγονός και ο μεγάλος στόχος όπου με απόλυτη μεθοδικότητα είχε βάλει σε λειτουργία η ομάδα μερικούς μήνες πριν αποκτά σάκρα και οστά και ο Αρκαδικός γράφει την πιο μεγάλη, την σπουδαία, την λαμπρή και ταυτόχρονα ιστορική του στιγμή από καταβολής του.

Το Αρκαδικό μπάσκετ γιορτάζει, ο νομός είναι πια ακόμα περισσότερο υπερήφανος αφού μετά τον Αστέρα Τρίπολης και ο ΣΕΦΑ θα παίζει στην μεγάλη κατηγορία και η Τρίπολη γίνεται το μεγάλο αθλητικό επίκεντρο όχι μόνο της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας καθώς μια μικρή πόλη έχει δύο ομάδες στο κορυφαίο επίπεδο σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο.

Αυτός ο αγώνας στο ασφυχκτικά κατάμεστο ΔΑΚ Τρίπολης που ποτέ άλλωτε δεν είχε γνωρίσει ανάλογες σκηνές όπως αυτές της 21η Μαίου κόντρα στο Ψυχικό ήταν το ρανταβού με την ιστορία του Αρκαδικού σε έναν δρόμο όπου αυτή η ομάδα περπάτησε για σειρά ετών σε όλα τα κλιμάκια και τις κατηγορίες του Ελληνικού μπάσκετ με μότο της την δουλειά, το μεράκι, την οργάνωση αλλά και την αγάπη για το άθλημα αυτό.

Στο καμίνο του ΔΑΚ Τρίπολης το Ψυχικό δεν είχε καμία πιθανότητα με τον κόσμο να δημιουργεί μια απίστευτη ατμόσφαιρα και την αναμονή μέχρι το τελικό σφύριγμα για ανοίξουν οι σαμπάνιες της ανόδου να χτυπά πραγματικά κόκκινο.

Η αρμάδα του Γιάννη Καστρίτη μετρατρέπει την αναμέτρηση με το Ψυχικό σε πάρτι ανόδου φτάνοντας στην νίκη με σκορ 85-70 και αυτό είναι το πιο τρελό, το πιο γλυκό, το ανεπανάληπτο 40λεπτό για τον Αρκαδικό, τους φιλάθλους του και το μπάσκετ της Τρίπολης.

Στο τέλος του αγώνα ντελίριο... Ο κόσμος μπήκε στο παρκέ και έγινε ένα με τους παίχτες με τους πανηγυρισμούς να είναι ξέφρενοι, με τα δάκρυα χαράς, τα ττραγούδια και τα συνθήματα να σκεπάζουν το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης και με τις εικόνες πέντε ολόκληρα χρόνια μετά να μοιάζουν μαγικές και γεμάτες νοσταλγία.

Αρκαδικός : Καραμαλέγκος 4, Νοέας, Κονσταντίνου 1, Καρύδας 16 (3), Κοψαύτης 18 (4), Χατζής 14, Αναστασάκης, Θανόπουλος 1, Τζόρτζεβιτς  13, Καλλινικίδης 14, Εζόμο 2, Σταματόπουλος 2

Ψυχικό : Νίκου 6, Αχής 3, Πρσινίδης, Παπανικολάου 11, Δημάκος 28, Σκανδαλος, Μάντζαρης 12, Κορονίδης, Αχής  Π. 2, Ναούμης 6, Πάνου, Ματζιόρις 2

Πάμε λοιπόν να θυμηθούμε τι έγινε την μέρα της ανόδου του Αρκαδικού, πάμε πίσω στις 21 Μαίου του 2015...

Δείτε στα βίνετο που ακολουθούν τα highlights από τον αγώνα του Αρκαδικού με το Ψυχικό, τους πανηγυρισμούς μετά το τέλος της αναμέτρησης, το γλέντι στα κυανόλευκα αποδυτήρια και την παρακάμερα της ιστορικής αυτής αναμέτρησης.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε πως γιόρτασαν εκείνο το βράδυ οι θριαμβευτές της ανόδου του Αρκαδικού.

Ειδήσεις: 
Video: 

Arcadia Portal.gr Ο Αρκαδικός στην Α1

Arcadiaportal.gr Τα highlights από το Αρκαδικός – Ψυχικό

Arcadia Portal.gr Η παρακάμερα του αγώνα Αρκαδικός-Ψυχικό

ArcadiaPortal.gr Το γλέντι των αποδυτηρίων του Αρκαδικού

Arcadia Portal.gr Το γλέντι ανόδου του Αρκαδικού


2 Σχόλια

Πολύ ωραία όλα αυτά αλλά τη έμενε από αυτή τη μεγάλη επιτυχία στο Αρκαδικό μπάσκετ ;;; Που βρίσκετε αυτή τη στιγμή η ομάδα του Αρκαδικού ;;; Σε τη κατηγορία παίζει ;;;

Όταν ρωτάς στο τι βάζεις ένα γιώτα...Αν το καταλάβεις, θα απαντηθεί και το ερώτημά σου...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.