17η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στην Τρίπολη (pics,vid)

17η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στην Τρίπολη (pics,vid)

Οκτώβριος 21, 2023 - 22:19
1 σχόλια

Το βράδυ του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας σε συνεργασία με την ΑΛΜΑ Τρίπολης πραγματοποίησαν την δράση της 17ης Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Αλκοόλ στο κοινωνικό πλαίσιο ευαισθητοποίησης των πολιτών.

To Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα» και αυτό έγινε και στην δική μας πόλη την Τρίπολη μέσω της συνεργασίας Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αρκαδίας με την ΑΛΜΑ Τρίπολης.

Το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. Τουλάχιστον 4.000 θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ετησίως εάν εξαλειφόταν η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC).

Με το μήνυμα «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί»,σε περισσότερα από 35 νυκτερινά σημεία διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» προτείνουν στις παρέες να ορίσουν ένα άτομο πο υδεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά για να αναλάβει, στο τέλος τη βραδιάς, το ρόλο του «οδηγού της παρέας» φορώντας ένα ειδικό βραχιολάκι που θα του το θυμίζει με την ακόλουθη προτροπή: «Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό όσο να φορέσεις ένα βραχιολάκι! Απλά κάν’ το. Η ζωή είναι ωραία, μη τη χάσεις για ένα ποτό!»

Οι κίνδυνοι της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ είναι σημαντικό να υπενθυμίζονται συνεχώς ώστε να σώζονται ζωές.

Η δράση πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου με την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ. και τη συμβολή της Τροχαίας στις κατά τόπους εκδηλώσεις. Πολύτιμοι συνεργάτες η Συμμαχία για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr 17η Ευρωπαική νύχτα χωρίς ατυχήματα


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Επικίνδυνο φαινόμενο και οι ντελιβεράδες που στο όνομα του κέρδους και της προσπάθειας να πουλήσουν περισσότερο, τρέχουν σαν τρελοί με τα μηχανάκια τους , αδιαφορώντας και παραβιάζοντας προκλητικά και κατά σύστημα τις πινακίδες σήμανσης του ΚΟΚ ,με αποτέλεσμα να αποτελούν δημόσιο κίνδυνο για πρόκληση ατυχήματος που δυστυχώς συμβαίνει αρκετές φορές .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.