«Τα παιδιά επιτρα-παίζει» στη Στεμνίτσα

«Τα παιδιά επιτρα-παίζει» στη Στεμνίτσα

Ιούλιος 31, 2014 - 16:35
0 σχόλια

Τα παιδιά επιτρα-παίζει: Εργαστήρι επιτραπέζιων παιχνιδιών για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου στις 4-7 Αυγούστου στη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας στη Στεμνίτσα.

Η δράση αυτή προσφέρει στα παιδιά του χωριού (και της ευρύτερης περιοχής) ευκαιρίες να μάθουν, να αναπτύξουν δεξιότητες και να συσφίξουν σχέσεις μεταξύ τους μέσα από μια αγαπημένη τους δραστηριότητα -- την ενασχόληση με τα επιτραπέζια παιχνίδια!

Θα παρουσιαστούν στοιχεία της ιστορίας των επιτραπέζιων παιχνιδιών και των διαφορετικών κατηγοριών τους. Τα παιδιά επίσης θα μπουν στη διαδικασία κατασκευής δικά τους επιτραπέζια παιχνίδια.

Αν και τα παιδιά θα κληθούν να παίξουν μια ποικιλία επιτραπέζιων παιχνιδιών, ένας αριθμός από αυτά έχουν επιλεγεί με κριτήριο την εστίαση τους στην εξέλιξη της γεωμετρικής αντίληψης των παιδιών.

Τη δράση αυτή οργανώνεται από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Στεμνιτσιωτών "Ο Υψούντας" σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μαθηματικής Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

H δράση θα υλοποιηθεί από 5 απόφοιτες του προαναφερόμενου Τμήματος με την επιστημονική καθοδήγηση του Αναπληρωτή Καθηγητή Τρ. Τριανταφυλλίδη.

Οι εγγραφές θα γίνονται την Κυριακή 3 Αυγούστου, 6-8 μμ., στον χώρο διεξαγωγής της δράσης (Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας).

Η δράση θα γίνεται καθημερινά, τις πρωϊνές ώρες, από τη Δευτέρα, 4 Αυγούστου, ως την Πέμπτη, 8 Αυγούστου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.