«Ψυχρός πόλεμος» Περιφέρειας κ αποκεντρωμένης Διοίκησης ;

«Ψυχρός πόλεμος» Περιφέρειας κ αποκεντρωμένης Διοίκησης ;

Μάιος 03, 2011 - 22:24

-Η επιστροφή του προϋπολογισμού, η συνέντευξη Τατούλη και… η ψυχρότης ,παρα τις φιλοφρονήσεις, των 2 αντρών on camera

-"Εκτός αρμοδιότητας ο Αποστολόπουλος" λέει στον Ραγκούση ο Τατούλης!

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Στους ρυθμούς της αυριανής συνέντευξης τύπου κινείται ο τύπος της Πελοποννήσου και όχι μόνο βέβαια! Η είδηση πως ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου επεστράφη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποτελεί σίγουρα βόμβα στα θεμέλια των σχεδίων της αιρετής η οποία σαφώς και δεν επιθυμούσε μια τέτοια εξέλιξη. Οι λόγοι της επιστροφής του προϋπολογισμού αυτού είναι… 12! 

Συγκεκριμένα αναφέρει η Διοίκηση πως για την κατάρτισή του δεν ακολουθήθηκαν οι 12 οδηγίες ουσιαστικά που είχαν δοθεί, ασχέτως από τα όσα είχαν ειπωθεί σ εκείνη τη συνεδρίαση από την πλευρά της πλειοψηφίας φυσικά, τοποθετήσεις  που μιλούσαν για προϋπολογισμό ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο, για μια καλορυθμισμένη μηχανή όπως είχε πει χαρακτηριστικά η κ. Νικολάκου.

Αξίζει να θυμηθούμε από εκείνη τη συνεδρίαση τις ενστάσεις αλλά και τις καταγγελίες μελών της οικονομικής επιτροπής για την διαδικασία κατάρτισης , την μη έγακιρη ενημέρωση των μελών αλλά και των συμβούλων. Μάλιστα η εισηγήτρια τότε και πρόεδρος  της Οικονομικής Επιτροπής είχε κάνει λόγο για ενστάσεις που πηγάζουν από  στείρα αντιπολίτευση, έλλειψη προτάσεων και διάθεση αυτοπροβολής που έχουν ορισμένοι.
Αυτήν την διαδικασία ήρθε να στηλιτεύσει επιστρέφοντας τον προυπολογισμό πίσω και η αποκεντρωμένη Διοίκηση κάνοντας λόγο για τις 12 παρατηρήσεις της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου που δεν ελήφθησαν υπόψιν κατά την σύνταξη του ενώ σημειώνει και πως… η εισηγητική έκθεση που εστάλη στερείτο ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ!
Από Τη στιγμή της ανακοίνωσης της είδησης την οποίαν ακολούθησε η ανακοίνωση ης συνέντευξης τύπου του περιφερειάρχη αύριο στις 11 το πρωί στην Περιφέρεια, ο λόγος που γίνεται, πολύς! Μάλιστα δεν λείπουν και οι σκέψεις που θέλουν έναν… 13ο λόγο να είναι η αιτία αυτής της κίνησης από την αποκεντρωμένη Διοίκηση!
Μην ξεχνάμε πως προσφάτως πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την συμπεριφορά και το «πρατειν» του περιφερειάρχη από το ΠΑΣΟΚ , μην λησμονούμε το «άδειασμα» Γερουλάνου και Τσάγκρη και σαφώς δεν θα πρέπει να προσπερνούμε το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να έχει λόγο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου! Δεδομένου λοιπόν πως ο άνθρωπος της κυβέρνησης δεν ήταν ο Τατούλης, ο οποίος έφερε μεν την εκλογική νίκη, στάθηκε όμως  ξεκάθαρος εξ αρχής για την φύση της υποψηφιότητας του και τον ακομμάτιστο πατριωτισμό, η κυβέρνηση σκέφτηκε να τοποθετήσει σε αυτόν τον πραγματικό δικό της άνθρωπο. Δηλαδή τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο! To ΠΑΣΟΚ βέβαια φάνηκε να προσπερνά το γεγονός οτι... ο νέος αιρετός δεν θέλει κατα το κοινώς λεγόμενον, άλλους στα πόδια του και βαδίζει απρόσκοπτα προς την υλοποίηση των σχεδίων του διατυπανίζοντας  προς κάθε κατεύθυνηση πως η περιφέρεια έχει τον λόγο, την αρμοδιότητα, την βούληση και την δύναμη να μετατρέψει την Πελοπόννησο σε νησί της αειφορίας και της ανάπτυξης.
Παρά τις φιλοφρονήσεις στις συναντήσεις και τις χειραψίες εύκολα καταλάβαινε κανείς πως ανάμεσα σε Τατούλη και Αποστολόπουλο υπήρχε ψυχρότης! Από την πρώτη κιόλας εκείνη συνάντηση στα γραφεία της πρώην περιφέρειας , όταν ο Χατζημιχάλης παρέδιδε…  τότε δεν έλειψαν τα διπλωματικά καρφιά περι του ρόλου που έχει ο καθένας, με τον Πέτρο Τατούλη μάλιστα να υπερτονίζει πως η αποκεντρωμένη διοίκηση δεν είναι εδώ για να ελέγχει την Περιφέρεια, πως οι αρμοδιότητες και των δυο είναι ξεχωριστές και ξεκάθαρες! Το μήνυμα που εστάλη από τον Περιφερειάρχη  ήτο ξεκάθαρο παρ ότι στολίστηκε με αναφορές περί αγαστής συνεργασία προς επίλυση των ζητημάτων κ μ ένα παράλληλα αινιγματικό χαμόγελο!

Επιστολή στον Ραγκούση 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει ήδη αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση ενημερώνοντας τον πως ο προυπολογισμός εκτελείται ήδη αφού  έχει την έγκριση του Π.Σ και πως ουσιαστικά η απόρριψή του δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Τάσου Αποστολόπουλου! Για υτές τις αρμοδιότητες, τις διακριτές και ξεχωριστές μιλούσε ο Πέτρος Τατούλης απο την 1η κιόλας στιγμή που συναντήθηκε με τον Τάσο Αποστολόπουλο στην τελετή παράδοσης παραλαβής της Περιφέρειας απο το Φ. Χατζημιχάλη στις 30-12-2010. τα video  είναι χαρακτηριστικά!

όταν η γλώσσα του σώματος... ομιλεί!

Δείτε τα video που παραθέτει το Arcadiaportal , παρατηρήστε στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της Περιφέρειας τον Περιφερειάρχη όταν ο Αποστολόπουλος μιλάει και τον Αποστολόπουλο όταν ο Τατούλης λαμβάνει το λόγο.  Προσέξτε ακόμα πως ο Π.Τατούλης τονίζει το γεγονός ότι ο ίδιος είναι σε αυτή τη θέση με την αυξημένη πλειοψηφία των Πελοποννήσιων ενώ ο Τάσος Αποστολόπουλος βρίσκεται εκεί ως επιλογή μιας κυβέρνησης, της κυβέρνησης του!!!!!! (κ φυσικά όχι του Τατούλη!)

Το 2ο vinteo είναι από την 1η συνάντηση των 2 αντρών στο γραφείο του Περιφερειάρχη. Προσέξτε στο video της τελετής πώς ο Αποστολόπουλος σημείωσε πως είναι διατεθειμένος στο επόμενο ταξίδι του στην Τρίπολη να πάει στο γραφείο του Περιφερειάρχη, σαν να ήταν παραχώρηση από μέρους του… έπειτα προσέξτε τις δηλώσεις Τατούλη στο video  της συνάντησης… ο περιφερειάρχης δεν είπε πολλά για το αντικείμενο επέλεξε όμως να υπενθυμίσει τις διακριτές αρμοδιότητες και ρόλους!
Στο βίντεο μετά την 1η συνάντηση των 2 αντρών, κατά την οποία ο Τάσος Αποστολόπουλος είχε δηλώσει πως θα

 

Οι αντιδράσεις

Για την απόρριψη του προϋπολογισμού από την αποκεντρωμένη διοίκηση έχει ήδη αντιδράσει η παράταξη Πετράκου η οποία την χαρακτηρίζει ως «χαστούκι» για τον τρόπο λειτουργίας του Π.Σ και μεταξύ άλλων σημειώνει: « Ανεξάρτητα από την ουσία των διαφωνιών μας με τον προτεινόμενο προϋπολογισμό της Περιφέρειας, αποτελεί «χαστούκι» για τον τρόπο λειτουργίας της η απόρριψη του προϋπολογισμού. Για μια ακόμη φορά δικαιωνόμαστε για την κριτική που είχαμε ασκήσει κατά τη διαδικασία συζήτησης του προϋπολογισμού στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Απαιτούμε το θέμα να έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην προσεχή του συνεδρίαση, ώστε ο κ. Περιφερειάρχης να δώσει σαφείς και αναλυτικές εξηγήσεις για τους λόγους της μη έγκρισης του προϋπολογισμού. Οφείλει να απαντήσει, γιατί δεν ελήφθησαν καν υπόψη οι παρατηρήσεις της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου και γιατί έγκαιρα δεν ενημερώθηκαν γι’ αυτές τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου. Το θέμα αυτό συνιστά μείζον πολιτικό πρόβλημα.»
Το θέμα του προϋπολογισμού βέβαια έχει ήδη ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας , για την 2η κατά σειρά αναμόρφωση του.

 

Για κόντρα των 2 αντρών κάνει λόγο και η aftodioikisi.gr εδω:

http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_perifereies/11356

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/COYDEcGGIz0