«Mystagogea» Η Αρκαδία είναι η γη που γέννησε τον άνθρωπο (photos&video)

«Mystagogea» Η Αρκαδία είναι η γη που γέννησε τον άνθρωπο (photos&video)

Ιούλιος 29, 2014 - 10:13
15 σχόλια

Όσοι είχαν την τύχη και την χαρά να παραβρεθούν στην προβολή του πρώτου ντοκιμαντέρ για την Αρκαδία το οποίο είναι διεθνούς παράγωγης, το μόνο σίγουρο είναι ότι όμοιο του δεν έχουν ξαναδεί.
Η DeepGreece.com και η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία παρουσίασαν την Avant Première της ταινίας τεκμηρίωσης «Mystagogea» στο Παγκόσμιο Αρκαδικό Συνέδριο, τη Δευτέρα 28 Ιουλίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.

Το ντοκιμαντέρ έχει στόχο να τεκμηριώσει για πρώτη φορά τη γένεση των σύγχρονων παγκόσμιων περιαστικών μύθων στην Αρκαδική μυθολογία.

Ελάχιστοι άνθρωποι είναι ενήμεροι για την προέλευση της μυθολογικής κουλτούρας των περισσότερων θρησκειών, όπως και για τις ομιχλώδεις πηγές των μύχιων θεωρήσεών τους περί Αρκαδίας. Γιατί είναι βέβαιο ότι ο όρος Αρκαδία, υπάρχει στις συνειδήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων, έστω κι αν οι περισσότεροι απ' αυτούς αγνοούν εντελώς την γεωγραφική και ιστορική πραγματικότητά της.

Η Γεωγραφία της Αρκαδίας, έχει υποστεί πολλές πραγματικές όσο και ιδεατές αλλαγές. Τα πραγματικά όριά της άλλαξαν τόσες φορές, όσες είναι οι κορυφές των βουνών της, μα τούτο δεν είναι τίποτα μπροστά στα πολιτισμικά σύνορά της. Αυτά επεκτάθηκαν τόσο που κάλυψαν σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο.

Είναι απίστευτο το πώς αυτή, η μεταξύ των πελοποννησιακών ορέων Αρκαδική γη, τεντώθηκε τόσο πολύ, τόσο μακριά, τόσο απόλυτα.

Είναι η γη που γέννησε τον άνθρωπο και τις περισσότερες από τις ιδέες που εξακολουθούν να ζουν σήμερα. Έστω και συμπιεσμένες κάτω από τις σύγχρονες θρησκείες, υπάρχουν αρραγείς κι αθάνατες σε σχεδόν όλο τον πλανήτη.

Video: 

youtube://v/VGQ8OX2xYzY


15 Σχόλια

Στο τεχνικο κομματι : κακος ηχος, μικρη οθονη με χαμηλη αναλυση κ αναπαραγωγη απο λαπτοπ με windows media player. Στο κομματι υποδοχης : ενας απιστευτος τυπος με λαμε κουστουμι μας ενημερωσε οτι οι θεσεις στις 3-4 πρωτες σειρες ηταν κρατημενες (για καποιους γερους αγνωστους) κι ετσι αναγκαστηκαμε αν γηγενεις να παρακολουθησουμε απο τον εξωστη την προβολη. Στο καθαυτο ντοκυμαντερ : πολλα λογια, παρα πολλα λογια κ συνεχης πομπωδης μουσικη σε μια προσπαθεια να ερμηνευτει ολη η παγκοσμια ιστορια κ προιστορια σε 90 λεπτα , με υπεραπλουστευσεις, λογικα αλματα κ αναποδεικτους ισχυρισμους. Συμπερασμα : μετρια προσπαθεια, που αποσκοπει κυριως στον εντυπωσιασμο κ λιγοτερο στην ουσια.

@ ΧΥ (χωρίς επαλήθευση) Τρί, 29 Ιουλ 2014 - 12:18 X-*σε Υ-ψηλά κι αγνάντευε...Χ-ωρίς Υ-ποψία μυαλού...

Κυριε ΧΥ αυτες τις χαζομαρες που λες απεκομισες εσυ απο την προβολη αυτου του ντοκιμαντερ ? Ειμαι βεβαιος οτι οχι μονο με την Μυθολογια, αλλα ουτε και με την ιστορια εχεις σχεση. Αγαπητε μου τα ντοκιμαντερ, ειναι κομματια που σου προσφερουν γνωση, αλλα κυριως σου δινουν το εναυσμα για να ψαχτεις και να ψαξεις. Εσυ δηλαδη τι περιμενες χθες να χαιρετισεις την ΡΕΑ αυτοπροσωπως ?

@Anonymous (χωρίς επαλήθευση) Τρί, 29 Ιουλ 2014 - 13:23 ρε Anonymous (χωρίς επαλήθευση) Τρί, 29 Ιουλ 2014 - 13:23 εμεις δεν μπορέσαμε να πάμε και κάποιος λεει τη γνώμη του και τη διαβάζουμε...εσυ εχεις γνώμη να πεις? πηγες καν? αν διαφωνεις ανεφερε στα σημεια που διαφωνεις το να τρολλάρεις και να βρίζεις σαφως και δηλώνει το επίπεδό σου και βεβαια συνεχιζει να υπάρχει το πρώτο σχόλιο όσο και να βρίζεις (αρα εχει δικιο ο πρώτος σχολιαστής αφού δεν μας λες εσυ πως ήταν).... και φυσικά δεν περιμένει κανεις να διαβάσεις (και να καταλάβεις -το κυριότερο) αυτά που γράφω...καμμένο χαρτι δηλ.... εσυ δηλαδη ζεις αναμεσά μας ε?

Κα Σαμουριδη σας ευχαριστω για την κατατοπιστικη σας απαντηση. Ειμαι βεβαιος πως στην πληρη μορφη του το ντοκυμαντερ θα αποδωσει με σαφηνεια τα σημαντικα ζητηματα που πραγματευεται,οπως αυτο της κοσμογονιας και θα δικαιωσει τη μεγαλη,οπως φαινεται, προσπαθεια των συντελεστων του και τις προσδοκιες των θεατων.

το βιντεο που ειδατε, αποτελει την προσπαθεια να δειξουμε την ιστορια του κοσμου σε 48 (καθαρα λεπτα - χωρις τιτλους και Ending) που στην πραγματικότητα ειναι μια ταινία 96 λεπτων. Ειπώθηκαν περίπου 12.000 λέξεις, σε "χωρο" που οι 4.500 ειναι ηδη πάρα πολλές. Το Mastering του ήχου έγινε μόνο για την συγκεκριμένη προβολή, με το υπολογιστή που κάνει τις επεξεργασίες ήχου κατεστραμμένο απ τις αλλεπάλληλες διακοπές της ΔΕΗ (στην Ανδρίτσαινα). Οι Συνεντεύξεις τεκμηρίωσης με επιστήμονες απ όλο τον κόσμο δεν θα μπορούσαν να συμπεριληφθουν σε αυτή την προβολή, ενω περιέχονται στο διπλό DVD της παραγωγής και ειναι περίπου 40 λεπτά. Αυτό λοιπόν ανεβάζει το χρόνο στα 136 λεπτά... Αλλα ακόμα κι ετσι, μας ήταν πολύ δύσκολο να "χωρέσουμε" όλο το υλικό έχοντας μπροστά μας ενα Deadline, κάναμε οτι μπορούσαμε για να ικανοποιησουμε την ανάγκη να προβληθεί στο συνέδριο των Αρκαδων. κι Οσο για την τεκμηρίωση. δεν υπαρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ στο κειμενο που δεν επιβεβαιώνεται απο εκτενή βιβλιογραφία και Επιστημονική έρευνα, που αναφέρεται καθ ΟΛΟΚΛΗΡΊΑ στο DVD. Αυτα προς διευκρίνιση των οσωn είδατε σε σχέση με το DVD. Σε καθε περίπτωση το Mystagogea θιγει καθεστηκυίες απόψεις και τολμά μια ανατροπή. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν αρέσκονται στις ανατροπές. Που θελουν οπωσδήποτε την Λυκόσουρα νεότερη της Ουρ. Και κάποιοι που πιστευουν οτι ο πρώτος ανθρωπος ήταν ο Αδαμ... Δεν θα κάνεις ομελέτα αν δεν σπάσεις αυγά...

Αγαπητε Κυριε, θα παρακαλεσω για την απαντηση σας σε δυο ερωτησεις μου : -Τι ειδους τεκμηριωση μπορει να υπαρξει σε θεματα απωτατης προιστοριας ? -Τι ειδους τεκμηριωση μπορει να επιβεβαιωσει ή να διαψευσει τα γραφομενα στις αρχαιες κοσμογονιες ? Αποψεις επιστημονικες,θεωριες,υποθεσεις κ ερμηνειες μπορει να υπαρξουν μονο.

Ξέρω πως το πρόβλημα του ήχου δεν σας βοήθησε πραγματικά να ακούσετε την τεκμηρίωση όλων αυτών που ειπώθηκαν στο ντοκιμαντέρ. Η νέα του έκδοση όμως που θα αναλύει τους μύθους μέσα σε περισσότερο χρόνο, θα σας βοηθήσει να λύσετε τις απορίες σας. Υπομονή μέχρι την εκδοσή του dvd.

Επίσης να σημειώσουμε πως αυτό που παρακολούθησαν, όσοι το παρακολούθησαν, δεν ήταν 96 λεπτά, ηταν 53΄΄, 96 λεπτά ειπώθηκε πως θα είναι το dvd.

Η προϊστορία (ή πρωτοιστορία) Τεκμηριώνεται τοσο από ευρήματα και ιστορικες αναφορες. Όσο κι απο τη διάδοση επαληθευσιμων πηγων κοινης μυθολογίας σε λαους και κουλτουρες. Οι Αρχαίες κοσμογονίες ειναι μυθοπλάσματα και μονο σαν τέτοια αντιμετωπίζωνται... η καταγωγή τους ειναι που μπορεί ισως να εντοπιστεί και να αναλυθει ανάλογα με την επάρκεια Hard Evidence. on the field of research. οι επιστημονικές θεωρίες ειναι πολύ σοβαρό πράγμα ξέρετε.. συνέπεια μερικών εξ αυτών ειναι η παρούσα δυνατότητά σας να επικοινωνείτε διαδικτυακά... Μερικούς ίσως τους ενδιαφέρει ότι μπορουμε να τεκμηριωσουμε πως η Αρκαδική κοσμογονία της Ευρυνόμης ειναι 3.000 χρόνια παλιότερη απ αυτήν των Ιουδαίων του Αδάμ και της Ευας... Επίσης κάποιοι μπορεί να ενδιαφέρονται για το γεγονός οτι ο Αυλός του Πανός ειναι διαδεδομένος (τεχνικα και μελισματικά) απαράλλαχτος σε πολιτισμούς που απέχουν μεταξύ τους μέχρι και τη μισή περίμετρο της γης. Ακόμα, η καταγωγή του Σεθ της Ουρ των Σουμερίων, του οφη της Εδεμ, και Του αγαθαγκελου απο τον Οφίωνα, μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους. Επίσης η θεώρηση του κάτω και του επάνω κόσμου,που από πολλούς εξελικτικούς ανθρωπολόγους θεωρείται κολοσσιαίο εξελικτικό βήμα καθώς αποτέλεσε τον πυρήνα των πρώτων οργανωμένων κοινωνιών, ενδιαφέρει κάποιους. Το ότι μπορώ επιτέλους να δείξω ότι η Αρκαδία αποτελεί αρχετυπικό αντικείμενο - μοντέλο για το δυτικό κόσμο, ενδιαφέρει εμένα. Και όλα αυτά, μαζί με πολλά άλλα ΤΕΚΜΗΡΙΏΝΟΝΤΑΙ..

και ειναι κοσμιο αν ρωτάτε κατι, να μην δίνετε μονος σας την απάντηση... γιατί τοτε τι νόημα είχε η ερώτηση....

Αντιπαρερχομαι το σχολιο περι κοσμιοτητας, διοτι απλως δειχνει οτι δεν αρεσκεστε σε ενοχλητικες ερωτησεις. Επισης αντιπαρερχομαι κ το διδακτικο υφος για τις επιστημονικες θεωριες,διοτι προσωπικα ειμαι επιστημονας , ενω δεν γνωριζω αν εσεις ειστε κατι. Γνωριζω λοιπον απο επιστημονικες θεωριες,οπως γνωριζω οτι θεωριες χαρακτηριζονται οσο δεν μπορουν να αποδειχθουν, αλλιως θα λεγονταν αξιωματα ή νομοι. Συγχαρητηρια που κατορθωσατε να αποδειξετε οτι ο αρκαδικος πολιτισμος ειναι παλαιοτερος των λοιπων ελληνικων φυλων, δυστυχως ομως σας εχει προλαβει τουλαχιστον ο Παυσανιας 2000 χρονια πριν, αλλα κ οι ιδιοι οι προγονοι μας οταν αυτοαποκαλουνταν "προσεληνοι". Συγκεκριμενα λοιπον,για να μην το κουραζουμε : α)Πως κατορθωσατε να "τεκμηριωσετε" οτι η αρκαδικη κοσμογονια ειναι χ ετη παλαια κ η ιουδαικη χ+3000 ετη παλαια κ ποια ειναι η τιμη αυτου του χ ? β)Υπαρχει καποιος αυλος του πανα ή απεικονιση του για να εχει χρονολογηθει κ να βρεθει παλαιοτερος αλλων αντιστοιχω αυλων στη "μιση περιμετρο της γης" ? γ)Χρονολογησατε τον Οφιωνα κ τον βρηκατε προγενεστερο του Σεθ,του οφη της εδεμ κ του αγαθαγκελου ? δ)Η θεωρηση κατω κ πανω κοσμου ειναι γνωστο ποτε εγινε : περι το 1500 πΧ με την καθοδο των νεωτερων ελληνικων φυλων κ δεν αποτελει "κολοσσιαιο" εξελικτικο βημα για εμας τους ελληνες διοτι πριν απο αυτο ειχαν υπαρξει 3 πολιτισμοι μετα τον κατακλυσμο του Δευκαλιωνα. Τελος συγχαρητηρια για την αγαπη σας για την Αρκαδια και για το παθος σας γι'αυτη.

Καλησπέρα σας. Είναι δεδομένο οτι αν πραγματικά σας ενδιαφέρει το πως και αν τεκμηριωνουμε τις αναφορές μας, θα προμηθευτείτε το DVD. Υπάρχουν στο τέλος της Ταινίας, περισσότερες απο 400 αναφορές σε σύγχρονη επιστημονική βιβλιογραφία. 120 αναφορές σε Χρονολογήσεις ευρημάτων έγκυρων εργαστηρίων. Μιάμιση ώρα συνεντεύξεων με επιστήμονες των κλάδων της Αρχαιολογίας, Παλαιοντολογίας - Στρωματογραφίας, Παλαιο - Ανθρωπολογίας, Φιλοσοφίας των Επιστημών, Φυσικής, Αστρονομίας, Μοριακής βιολογίας και Ιστορικούς. Η επιστημονική μου κατάρτιση ειναι πλήρης και θετική.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.