Επικαιρότητα

Latest

Η Μονή της Χώρας και o... «Μαρμαρωμένος» Πρωθυπουργός (pics)

Οι συμπεριφορές του Έλληνα πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης σε όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι πλέον εκτός ορίων κατανόησης κάθε σκεπτόμενου Έλληνα, ο οποίος διερωτάται: Tι συμβαίνει; Που πάμε; Γιατί γίνονται όλα αυτά;

Περισσότερα

Μέρα Γνωριμίας με το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης

Το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης προσκαλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ' τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Αρκαδίας και τους γονείς-κηδεμόνες τους να συμμετάσχουν στη Μέρα γνωριμίας που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου από τις 9.00 π.μ.

Περισσότερα

«Η δίκαιη οργή των βιοπαλαιστών αγροτών να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στις ευρωεκλογές»

Η μεγάλη μείωση της  ενίσχυσης του πορτοκαλιού προς χυμοποίηση (3.573.460 ευρώ για το 2023 από 5.357.695 ευρώ το 2022)παράλληλα με  το διπλασιασμό σχεδόν της επιλέξιμες έκτασης, διαμόρφωσε την ενίσχυση στα 21,84 ευρώ ανά στρέμμα από 58,8 ευρώ!

Περισσότερα

Προειδοποίηση για ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα - «Κίνδυνος» για το Διαδίκτυο

Για μια ισχυρή ηλιακή καταιγίδα που θα μπορούσε να επηρεάσει την παροχή ενέργειας στη Γη και να θέσει εκτός λειτουργίας το διαδίκτυο, προειδοποίησε η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA).

Περισσότερα

Στην Κορώνη για τον εορτασμό της Παναγίας Ελεήστριας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Την προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια γιόρτασε με λαμπρότητα η Κορώνη, την Παρασκευή 10 Μαΐου, γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Περισσότερα

Η Χορωδία Τρίπολης στην Κέρκυρα (pics)

Το τριήμερο 19, 20 και 21 Απρίλη η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ταξίδεψε στην Κέρκυρα ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση για Συναυλία, με τα δύο τμήματά της, τη LA VITA (Μος η Ελένη Αλεξοπούλου) και το ΜΙΚΤΟ (Μος η Αμαλία Γούλα).

Περισσότερα

Βόρεια Ελλάδα: Υπάλληλοι Περιφερειακής Ενότητας και ιδιώτες συνελήφθησαν για σύσταση 3 εγκληματικών οργανώσεων

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος εξαρθρώθηκαν -3- εγκληματικές  ομάδες, αποτελούμενες από ιδιώτες και κτηνιάτρους Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας, που δραστηριοποιούντα

Περισσότερα

Καλαμάτα: 41χρονος εξαπάτησε γυναίκα με «δόλωμα» το market pass

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, μία (1)  περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπής, που έγινε την 4.5.2024.

Περισσότερα

Αττική: Νεκρό έμβρυο 5 μηνών εντοπίστηκε σε χωματερή - Συνελήφθησαν οι γονείς του

Νεκρό βρέθηκε στη χωματερή στη Βραυρώνα το έμβρυο πέντε μηνών περίπου που είχαν πετάξει στα σκουπίδια οι γονείς του, οι οποίοι εργάζονται το τελευταίο διάστημα σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Περισσότερα

Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία στη Θεσσαλονίκη

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκε περίπτωση ανθρωποκτονίας σε βάρος 41χρονου ημεδαπού που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες της 04-05-2024 στην περιοχή της Στ

Περισσότερα

Το Ανθοκήπιο Καρυτσιώτη στο Δημοτικό Σχολείο Άστρους

Η δημιουργία του θερμοκηπίου βασίστηκε σε μια ιδέα του δασκάλου του σχολείου κ. Πέτρου Παινέση, στα πλαίσια του εορτασμού των 200 ετών, από την σύγκλιση της Β' Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στο Άστρος.

Περισσότερα

Κορινθία: Μία σύλληψη 19χρονου για εκκρεμή δικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες (9.5.2024) το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, 19χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, για απειλή, παράνομη οπλο

Περισσότερα

Η εορτή του Οσίου Λεοντίου στη Βλαχέρνα (pics)

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Λεοντίου του «ασκήσαντος εν τη κωμοπόλη ταύτη».

Περισσότερα

Τέλος οι «κολλημένες» ομπρέλες στις οργανωμένες παραλίες - Όλοι οι νέοι κανόνες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου που αφορά στην παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας.

Ποιοι είναι οι νέοι κανόνες και οι υποχρεώσεις

Περισσότερα

Β' Εθνοσυνέλευση στο Άστρος: Τα μηνύματα των πολιτικών (vid)

Εφέτος συμπληρώνονται 201 χρόνια από την Β' Εθνοσυνέλευση που έλαβε χώρα στο Άστρος Κυνουρίας και ο Δήμος τίμησε την εέτειο με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

Περισσότερα

Σελίδες