Το "Σχέδιο Κοτσιάνη" για την Κάτω Αγορά...

Το "Σχέδιο Κοτσιάνη" για την Κάτω Αγορά...

Δεκέμβριος 09, 2009 - 09:45

Ξεκινούν κατεδαφίσεις τον προσεχή Φεβρουάριο

Εκεί θα γίνει υπόγειο παρκινγκ και ένα κτήριο που θα στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου
Θα φύγει η λαϊκή αγορά που δεν αποκλείεται να μεταφερθεί στην «Θεοκρίτου»

Κατεδαφίσεις θα ξεκινήσουν τον προσεχή Φεβρουάριο στην κάτω αγορά, σύμφωνα με όσα επισήμως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος της Τρίπολης Αλέξανδρος Κοτσιάνης. Ήδη, έχουν ειδοποιηθεί οι καταστηματάρχες να απομακρυνθούν, έως τότε. Μετά την ισοπέδωση του σημερινών καταστημάτων, η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει θέσει ως στόχο να προχωρήσει στην κατασκευή ενός υπογείου χώρου στάθμευσης, μίας μικρής πλατείας και ενός κτηρίου όπου θα στεγαστούν δημοτικές υπηρεσίες, ώστε ο Δήμος να εξοικονομεί πολλές χιλιάδες ευρώ, που δίνει κάθε χρόνο σε ενοίκια για να στεγάσει τις υπηρεσίες του.

Για όλα αυτά μίλησε στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Τρίπολης, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2010. μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Για πρώτη φορά –στα 18 χρόνια που είμαι εγώ στην αυτοδιοίκηση- το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης ψηφίστηκε στις 30 Νοεμβρίου. Το Τεχνικό πρόγραμμα είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο θα συνεχίσει έργα για το 2010 και το 2011. διότι φροντίσαμε από την πρώτη ημέρα ου ανάλαβε το Δήμο της Τρίπολης, να κάνουμε οικονομία, νοικοκυρεμένη διαχείριση και να εξασφαλίσουμε χρήματα για όλα τα μεγάλα έργα υποδομών. Δηλαδή, Πλατεία Άρεως, Πλατεία Πετρινού, Πνευματικό Κάντρο, πάρκο που έχει ήδη ο εργολάβος, την επόμενες ημέρες μπαίνει και στην πλατεία Άρεως, καταθέσαμε 1.000.000 € και πλέον για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες και να ανοίξει ο δρόμος και μπήκε ο εργολάβος και συνεχίζει. Η όποια καθυστέρηση από εδώ και πέρα θα οφείλεται στον εργολάβο και στην απομάκρυνση των. Ήδη το έργο μπροστά στο ΙΚΑ γίνεται . είχαμε καταθέσει τα χρήματα στη ΔΕΗ εδώ και τρία χρόνια. Δεν φταίμε εμείς αν καθυστερούσε η ΔΕΗ να βγάλει τη μάνδρα.
Έχουμε λοιπόν εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για τα μεγάλα έργα υποδομών της πόλης μας.
Μένει σε εκκρεμότητα το θέμα των απορριμμάτων. Αυτή η αλλαγή της Κυβέρνησης και η αλλαγή του Περιφερειάρχη παγώνει κάπως την κατάσταση, είμαστε όμως αισιόδοξοι ότι μέσα στο 2010 θα οριστικοποιηθεί και θα ολοκληρωθεί η όποια λύση επιλεγεί από τον αυριανό Περιφερειάρχη γύρω από τα απορρίμματα.»

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΓΟΡΑ

Ειδική αναφορά έκανε ο Δήμαρχος για τα έργα στην κάτω αγορά. Στην δήλωσή του επισήμανε ότι «ήδη επικαιροποιήθηκε και βγήκε καινούργια άδεια κατεδάφισης, μετά από τρία χρόνια δικαστικούς αγώνες. Γι’ αυτό καθυστερούν τα έργα». Στη συνέχεια, κατέθεσε κι ένα παράπονο, κάνοντας λόγο για «γραφειοκρατία που έχει επιβάλλει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Κι αν με ακούει ο καινούργιος υπουργός, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και οι δικαστές, ας κοιτάξουν να συμμαζέψουν την γραφειοκρατία που επιβάλλουν στο Ελληνικό λαό και στο Ελληνικό δημόσιο.»
Ενώ, στη συνέχεια, ανέφερε: «Μετά από 3 χρόνια δικαστικούς αγώνες, οι 3-4 ιδιοκτήτες πρέπει να απομακρυνθούν, να φύγουν και να μας παραδώσουν το κτήριο το οποίο σε πρώτη φάση εμείς θα το κατεδαφίσουμε και σε δεύτερη φάση το πλάνο μας –κι αν θέλετε είναι ο στόχος της επόμενης 4ετίας- είναι να γίνουν συμπληρωματικά γραφεί για το Δήμο Τρίπολης, να μην πληρώνουμε ενοίκια κάθε χρόνο, 100 και 200 και 300.000 €, να έχουμε ιδιόκτητα γραφεία, ένα υπόγειο γκαράζ, κάποια καταστήματα και να παραμείνει και ελεύθερος χώρος πάνω από ένα στρέμμα, να γίνει μία όμορφη πλατεία, μία όμορφη γωνιά, όπως είναι το μεγάλο καφενείο.
Μιλήσαμε με τους ιδιοκτήτες, συνεννοηθήκαμε εδώ στο γραφείο μου και είπαμε ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν πληρώσει τις υποχρεώσεις τους και θα έχουν φύγει. Αλλιώς θα γίνει η απομάκρυνση με την μπουλντόζα.»

Για τη λαϊκή αγορά είπε: «Πρέπει να φύγει οπωσδήποτε και η λαϊκή αγορά από εκεί, διότι δεν είναι ουσιαστική λαϊκή αυτή και να πάει εκεί που μαζεύουν υπογραφές οι διάφοροι συμπολίτες. Που είναι αυτό το σημείο; Δεν το λέω απόλυτα, αλλά στην περιοχή του Σεχίου που είναι η πλατεία Θεοκρίτου, διότι ταλαιπωρούνται ιδίως οι ηλικιωμένοι, συνταξιούχοι, νοικοκυρές και γυναίκες να κουβαλούν τα ψώνια είτε από την κάτω αγορά μέχρι του Μπασιάκου, είτε από την Πλατεία Βαλτετσίου. Η πόλη έχει μεγαλώσει ,έχει ξεπεράσει τους 50-60.000 κατοίκους , έχει απλωθεί, είναι σωστό και δίκιο αι σε εκείνη την περιοχή, μία φορά την εβδομάδα, δεδομένου ότι το θέλουν και οι λαικατζήδες, να γίνεται και εκεί μία μικρή λαϊκή, όπως και στου Μπασιάκου, για να μπορούν οι πολίτες να εξυπηρετούνται. Οι λαικές είναι για να εξυπηρετούνται οι πολίτες.»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: