ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Απρίλιος 06, 2009 - 22:01

Έφτασε εντολή από τα κεντρικά για εντατικούς ελέγχους την περίοδο των εορτών του Πάσχα

ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Προτεραιότητα δίνεται στο παράνομο εμπόριο, την διακίνηση εκρηκτικών και την εισαγωγή αμνοεριφίων

Αυστηρή εγκύκλιος έφτασε και προς την Περιφερειακή Διεύθυνση της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) Πελοποννήσου, για τους ελέγχους που πρέπει να γίνουν την Πασχαλινή περίοδο. «Ενόψει των εορτών του Πάσχα - οπότε αναμένεται αυξημένη οικονομική δραστηριότητα στην παραγωγή, στη διακίνηση και στη διάθεση προϊόντων και εμπορευμάτων, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών - να διενεργήσετε ελέγχους, με ιδιαίτερη έμφαση στο χρονικό διάστημα από 4 έως και 26 Απριλίου 2009 (Κυριακή του Θωμά)» αναφέρεται αρχικά στην εγκύκλιο.
Λεπτομέρειες στη σελίδα 8.

Αυστηρή εγκύκλιος έφτασε και προς την Περιφερειακή Διεύθυνση της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) Πελοποννήσου, για τους ελέγχους που πρέπει να γίνουν την Πασχαλινή περίοδο. «Ενόψει των εορτών του Πάσχα - οπότε αναμένεται αυξημένη οικονομική δραστηριότητα στην παραγωγή, στη διακίνηση και στη διάθεση προϊόντων και εμπορευμάτων, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών - να προγραμματίσετε (στα πλαίσια υλοποίησης του προγραμματισμού δράσης), να οργανώσετε και να διενεργήσετε ελέγχους, με ιδιαίτερη έμφαση στο χρονικό διάστημα από 4 Απριλίου 2009 έως και 26 Απριλίου 2009 (Κυριακή του Θωμά)» αναφέρεται αρχικά στην εγκύκλιο.
Επιδίωξη των υπηρεσιών της ΥΠ.Ε.Ε., αποτελεί ο συνεχής έλεγχος της αγοράς, αξιοποιώντας προς τούτο το σύνολο της διαθέσιμης δύναμης του προσωπικού. Προς αυτή την κατεύθυνση δόθηκε εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ,πέραν των στοχευμένων και των ελέγχων διακίνησης, και εμφανείς έλεγχοι, ώστε να δημιουργηθεί κλίμα πρόληψης και συμμόρφωσης των επιχειρήσεων στις υποχρεώσεις τους, που απορρέουν από την ισχύουσα φορολογική και τελωνειακή νομοθεσία, σε σχέση με την έκδοση φορολογικών στοιχείων διακίνησης και αξίας και την ακριβή απόδοση του οφειλόμενου Φ.Π.Α. και των Ε.Φ.Κ.

Με βάση και τη χαρτογράφηση των οικονομικών δραστηριοτήτων κάθε περιοχής, βαρύτητα θα δοθεί στη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων σε:
• Επιχειρήσεις εισαγωγής και διανομής (logistics) τροφίμων και ποτών, νωπών και κατεψυγμένων κρεάτων, λαχανικών, φρούτων, πτηνοτροφικών προϊόντων και πασχαλινών ειδών.
• Επιχειρήσεις παραγωγής αγροτικών προϊόντων (θερμοκήπια , πτηνοτροφικές μονάδες, μονάδες εκτροφής αμνοεριφίων, ιχθυοτροφεία κ.λ.π.) , επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα διάφορα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας (σφαγεία, τυποποιητήρια κ.λ.π.) καθώς επίσης και επιχειρήσεις συγκέντρωσης, αποθήκευσης και συντήρησης αγροτικών προϊόντων (ψυκτικοί θάλαμοι, χώροι αποθήκευσης, κ.λ.π.).
• Επιχειρήσεις παροχής διασκέδασης και ψυχαγωγίας, παροχής φαγητού και ποτού για επιτόπια κατανάλωση και ιδιαίτερα στα κέντρα διασκέδασης
• Επιχειρήσεις φιλοξενίας σε τουριστικά θέρετρα.
• Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καλλωπισμού ,κομμωτηρίου κ.λ.π.
• Καταστήματα λιανικού εμπορίου πώλησης κρεάτων, ποτών, λαχανικών, φρούτων, ειδών ζαχαροπλαστείου, ένδυσης, υπόδησης, κοσμημάτων, δώρων και πασχαλινών ειδών .

ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΩΝ

Στα πλαίσια των ελέγχων για την πρόληψη και αποτροπή διάθεσης στην εγχώρια αγορά ζώντων και σφάγιων αμνοεριφίων προέλευσης άλλων χωρών ως ελληνικών και με αφορμή την επικείμενη εορτή του Πάσχα, περίοδο κατά την οποία, λόγω της αυξημένης ζήτησης, συνηθίζεται αθρόα εισαγωγή από τρίτες και άλλες χώρες, κρίνεται απαραίτητο να εντείνετε τους ελέγχους σας τόσο κατά το στάδιο της διακίνησης όσο και κατά το στάδιο των στοχευμένων ελέγχων (εισαγωγείς κρεάτων, σφαγεία, χονδρέμποροι κρεοπώλες), προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο ελληνοποίησης με ότι αυτό συνεπάγεται για την προστασία της ελληνικής κτηνοτροφίας, του υγιούς ανταγωνισμού και των καταναλωτών.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Οι έλεγχοι για τον περιορισμό του παράνομου εμπορίου θα εντατικοποιηθούν από όλες τις Π.Δ. της Υπ.Ε.Ε. κατά τη διάρκεια του Πάσχα, με κύριο άξονα τις μεγάλες πόλεις και θα εξακολουθήσουν να διενεργούνται με ιδιαίτερη έμφαση στα είδη ένδυσης, οικιακής χρήσης, μικροσυσκευές, CDs και DVDs, τσάντες, αρώματα, κοσμήματα κ.λ.π. που προέρχονται από τρίτες χώρες (Κίνα, Ταϊβάν κ.λ.π.).
Στόχος είναι, με την εμφανή και διαρκή παρουσία των συνεργείων ελέγχου, η πρόληψη και συμμόρφωση των επιχειρήσεων που διαθέτουν προϊόντα παραεμπορίου και των πλανόδιων μικροπωλητών που δεν είναι φορολογικά νομιμοποιημένοι (έναρξη επιτηδεύματος, κατοχή συνοδευτικών εγγράφων, έκδοση φορολογικών στοιχείων κ.λ.π.).
Η εντατικοποίηση και υλοποίηση των προαναφερθέντων ελέγχων, θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και προληπτικά και είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στον περιορισμό του παράνομου εμπορίου και της διακίνησης προϊόντων παραποίησης και απομίμησης προς όφελος του υγιούς ανταγωνισμού και των επιχειρήσεων που λειτουργούν νόμιμα.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ

Κατά την διενέργεια φορολογικών και λοιπών ελέγχων από υπαλλήλους του ΣΔΟΕ θα δοθεί έμφαση στην εμπορία και διακίνηση εκρηκτικών, των οποίων η χρήση εμφανίζεται αυξημένη κατά την περίοδο του Πάσχα και τα οποία εισάγονται ή παρασκευάζονται παράνομα.

Πηγή: Αρκαδικές Ειδήσεις