Τατούλης

Στις 22 Μαΐου η καταβολή της εφάπαξ έκτακτης οικονομικής παροχής στους συνταξιούχους του Δημοσίου

Στις 22 Μαΐου η καταβολή της εφάπαξ έκτακτης οικονομικής παροχής στους συνταξιούχους του Δημοσίου

Μάιος 07, 2009 - 10:01

Έπειτα από εντολή του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκου Λέγκα, η καταβολή της εφάπαξ έκτακτης οικονομικής παροχής στους συνταξιούχους του Δημοσίου, θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου 2009, μαζί με τη σύνταξη μηνός Ιουνίου.
Δικαιούχοι είναι οι συνταξιούχοι και οι χορηγιούχοι του Δημοσίου, από ίδιο δικαίωμα ή από μεταβίβαση, με εξαίρεση όσους λαμβάνουν σύνταξη δικαστικού ή μέλους του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ή ιατρού του Εθνικού Συστήματος Υγείας ή βουλευτή ή σύνταξη των διατάξεων του άρθρου 27 του ν. 1813/1988.
Το ποσό της εφάπαξ έκτακτης οικονομικής παροχής ανέρχεται σε 500 ευρώ, για μηνιαία ακαθάριστη βασική σύνταξη έως 800 ευρώ. Για μηνιαία ακαθάριστη βασική σύνταξη από 800,01 έως 1.100 ευρώ, η παροχή ανέρχεται σε 300 ευρώ.
Στην περίπτωση που τη σύνταξη λαμβάνουν περισσότεροι του ενός δικαιούχοι, το ποσό της έκτακτης οικονομικής παροχής, που θα καταβληθεί στον καθένα από αυτούς, είναι αυτό που αντιστοιχεί στο ποσό της ακαθάριστης μηνιαίας βασικής σύνταξης που τού καταβάλλεται.
Πηγή: Αρκαδικές Ειδήσεις