Στην Τρίπολη η συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων της Πελοποννήσου

Στην Τρίπολη η συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων της Πελοποννήσου

Μάιος 27, 2009 - 08:55

Επίσκεψη των επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων στην Τρίπολη, έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 29 Μαΐου. Θα δοθεί συνέντευξη στα ΜΜΕ, ενώ θα γίνει και περιφερειακή συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου.

Με ανακοίνωση τους, οι ΟΠ αναφέρουν: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009 ως μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Σε μια δύσκολη συγκυρία που σφραγίζεται από την κρίση, θέτουμε στο επίκεντρο προτάσεις που αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση. Άμεσοι εκλογικοί μας στόχοι είναι η εκλογή Πράσινων Ελλήνων ευρωβουλευτών, η ενίσχυση του πράσινου κινήματος και η αλλαγή των συσχετισμών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδιώκουμε να αλλάξουμε την πολιτική ατζέντα και να συζητηθούν τα εσωτερικά θέματα σε συνάρτηση με τις ευρωπαϊκές πολιτικές, ακριβώς επειδή σήμερα, σε συνθήκες πολύπλευρης κρίσης, οι λύσεις δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκές και παγκόσμιες.

Γι’ αυτό ξεκινήσαμε από τον Μάρτιο 2008 τη συζήτηση για την Ευρώπη και διαμορφώσαμε τις πολιτικές μας θέσεις. Συμμετείχαμε στο διάλογο με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά Πράσινα κόμματα και συν-διαμορφώσαμε τις κοινές θέσεις για τις ευρωεκλογές του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, ιδρυτικό μέλος του οποίου είμαστε. Επίσης, αναδείξαμε με ευρύτατες δημοκρατικές διαδικασίες και ψηφοφορία όλων των μελών τη λίστα των υποψηφίων μας για το Ευρωκοινοβούλιο τον Νοέμβριο 2008. Ελπίζουμε και τα άλλα κόμματα να διατυπώσουν ξεκάθαρα τις θέσεις τους για την Ευρώπη και τις ευρωπαϊκές πολιτικές και να γίνει πολιτικός διάλογος την προεκλογική περίοδο».

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις