Ο Χρ. Λαμπρόπουλος Υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης

Ο Χρ. Λαμπρόπουλος Υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης

Απρίλιος 13, 2009 - 11:03

Επιτέλους· μετά τόσα χρόνια “τα ίδια και τα ίδια”, έχουμε μια νέα Υποψηφιότητα -αναμενόμενη κάποια στιγμή...-, μια καινούργια Υποψηφιότητα, για το Δήμο Τρίπολης και, πιο συγκεκριμένα, για το θώκο του Δήμαρχου Τρίπολης, αυτή τού, “ώριμου” απ' άποψη ηλικίας, Χρήστου Λαμπρόπουλου, γιου του πρώην Γεν. Γραμ. Περιφ. Πελ/νήσου και Δυτ. Ελλάδας, Παναγιώτη Λαμπρόπουλου, αλλά και γαμπρού, του μακαρίτη, Κλεόμβροτου Ανδρεόπουλου!

Χρησιμοποιήσαμε τη λέξη, “επιτέλους”, όχι, γιατί, οι προηγούμενες Υποψηφιότητες, ήταν ευτελείς οι ανάξιες, αλλά διότι, εκτός των άλλων, έχουμε μία Υποψηφιότητα, άκρως “κομμένη ραμμένη” στα μέτρα ενός Δήμαρχου... μιας, και ο, Χρήστος Λαμπρόπουλος, είναι Πολιτικός Μηχανικός! «Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση»! Πολιτικός Μηχανικός ο πατέρας, ο αδελφός, ο θείος, τα εξαδέλφια...! Και με μια μεγάλη πείρα, ο Χρ. Λαμπρόπουλος, αφού έχει υπηρετήσει, το Δήμο Τρίπολης, και από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου αλλά και από τη θέση του Αντιδήμαρχου!
Μετράει, θετικότατα, για το Χρ. Λαμπρόπουλο, τ' ότι, έχει γεννηθεί στην Τρίπολη, έζησε και ζει όλα τα χρόνια στην Τρίπολη, η σύζυγός του είναι Τριπολιτσιώτισσα... αλλά και το σπουδαιότερο, ο Χρ. Λαμπρόπουλος, γνωρίζει “απ' την κόψη και την όψη” τα θέματα της πόλης μας... αφού, ουδέποτε έπαψε να τα παρακολουθεί και να τα συζητάει, να εκφράζει τη γνώμη του και τις απόψεις του γι’ αυτά... γνωρίζοντας και, από “πρώτο χέρι”, τα προ της γεννήσεώς του, “ιστορικά – έργα – ημέρες” του Δήμου Τρίπολης αφού, ο πατέρας του, υπήρξε, τόσο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος όσο και Περιφερειάρχης! Επομένως, μόνο “αλεξιπτωτιστής” δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, ο Χρ. Λαμπρόπουλος, όπως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως “άγνωστος” κι ότι ήρθε “από το πουθενά”...
Οι πολιτικές πεποιθήσεις, του Χρ. Λαμπρόπουλου, είναι “δεξιές”... κάτι που δεν το κρύβει αφού, άλλωστε, “δεξιά” είναι και η κληρονομικότητά του... και “δεξιά” είναι η μισή Ελλάδα... Πέραν αυτής της αφανούς ταμπέλας, -άλλωστε, κάποια ταμπέλα, όλοι μας, φέρουμε στο κούτελο... αρκεί να μην κάνουμε χρήση σε βάρος...-, για όσους τον γνωρίζουν, ο Χρήστος, είναι ένας νέος άνθρωπος, που, ουδείς δύναται να του προσάψει το κατιτί: δημοκρατικότατος, ευγενικός, ομιλητικός... ένας νέος με αρχές!
“...Θεωρώ, ότι έχω συσσωρεύσει, μέσα μου, μια μεγάλη γνώση και μια μεγάλη πείρα, γύρω από τα Δημοτικά μας, –μας είπε, ο Χρήστος-, και κατεβαίνω, ως Υποψήφιος Δήμαρχος, καλώντας τους Συμπολίτες μας, να με πλαισιώσουν και στηρίξουν, αδιαφόρως Πολιτικών Κομμάτων, Παρατάξεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή Συνδικαλιστικών Παρατάξεων... Κατεβαίνω για την Τρίπολη, τη δική μας Τρίπολη, στην οποία γεννηθήκαμε, ζούμε και θα ζήσουμε... Εδώ έχουμε τις οικογένειές μας και τις δουλειές μας... επομένως, για την Τρίπολη πρέπει να ενδιαφερθούμε... Ήδη έχουμε καθυστερήσει κατά πολύ... Το όνομα της πόλης, η θέση της στην Πελ/νησο, η ιστορία της... απαιτούν δυνατό τιμονιέρη και σχετικόν με το αντικείμενο, για να κάνει το μεγάλο άλμα και να μπει στο σύγχρονο “γκρουπ” των μεγάλων και εκσυγχρονισμένων Πόλεων της Χώρας μας...”.
Κρατήσαμε, για το τέλος, ένα μεγάλο “ατού”, για το Χρ. Λαμπρόπουλο, αυτό τού “Αριστούχου”! Ναι· όλοι μας, λίγο πολύ, υπήρξαμε μέτριοι ή καλοί ή πολύ καλοί... γύρω από τα Γυμνασιακά και Λυκειακά μας χρόνια, στο Πανεπιστήμιο ή... Όμως, ο Χρ. Λαμπρόπουλος, είναι “ο Αριστούχος”! Αριστούχος στο Δημοτικό, αριστούχος στο Γυμνάσιο, αριστούχος στο Λύκειο, αριστούχος στο Πολυτεχνείο και Σημαιοφόρος! Ε, αυτό, δεν είναι τυχαίο γεγονός, ούτε μπορεί να περάσει στο “ντούκο” εάν ενδιαφερόμαστε “να μας διοικούν οι Άξιοι”!

Πηγή: Οδός Αρκαδίας