Νέα ένταση στα δημοτικά πράγματα της Τρίπολης

Νέα ένταση στα δημοτικά πράγματα της Τρίπολης

Φεβρουάριος 03, 2010 - 17:15

Μία τοποθέτηση του πρώην Αντιδημάρχου Γιώργου Λαγού στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Τρίπολης Αλέξανδρου Κοτσιάνη. Αφορμή για αυτή την συζήτηση αποτέλεσε ένα επεισόδιο το οποίο καταγγέλθηκε –από τον Γ. Λαγό- ότι έγινε πριν από περίπου ένα μήνα.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΓΟΥ

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Τρίπολης ζήτησε και πήρε το λόγο, προκειμένου να αναφερθεί σε ένα επεισόδιο το οποίο συνέβη πριν από περίπου ένα μήνα ανάμεσα σε εκείνον και τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Κοτσιάνη.
Ο Γιώργος Λαγός εξήγησε ότι ο Δήμαρχος σε μία συνάντηση η οποία έγινε σε εστιατόριο της Τρίπολης, παρουσία τεσσάρων στελεχών της παράταξης «Πρωτεύουσα Πόλη», σήκωσε καρέκλα όχι για να τον χτυπήσει. Σύμφωνα με τον Γ. Λαγό, στόχος ήταν να προκληθεί προκειμένου εκείνος να χτυπήσει τον Δήμαρχο. Για να λήξει αυτή η διαμάχη, ο Γ. Λαγός είπε ότι χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι, όμως χτύπησε πάνω σε ένα ποτήρι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να οδηγηθεί στο νοσοκομείο, όπου και χειρουργήθηκε.
Ο πρώην Αντιδήμαρχος κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι, αν και γιατρός, όχι μόνο δεν κάθισε να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες, αλλά εξαφανίστηκε και μάλιστα για όλο το διάστημα μέχρι σήμερα δεν τον πήρε ούτε ένα τηλέφωνο για να μάθει την πορεία της υγείας του.
Μίλησε για νομική ευθύνη που έχει ο Δήμαρχος, αλλά προσέθεσε ότι την «οικογένεια δεν την πας στα δικαστήρια. Χαρακτήρισε τον Αλέξανδρο Κοτσιάνη ως «θετό πατέρα της οικογένειας», ενώ είπε ότι τον ενδιαφέρει να επιβιώσει ως Δήμαρχος και ότι θέλει να επιβάλλει τις απόψεις του με καρέκλες.
Για την απόφαση του Δημάρχου να ορίσει μόνο 3 (και όχι 5) Αντιδημάρχους είπε ότι πρόκειται για επικοινωνιακό παιχνίδι. Τόνισε ότι θα συμφωνούσε αν γινόταν για λόγους οικονομίας, όμως πρώτα είπε ότι έπρεπε να κόψει από τους μισθούς του, να επιστρέψει χρήματα που έχει πάρει από Αντιδημάρχους του και να κόψει κάποιους από τους συμβούλους του που δεν παράγουν έργο.
Ο Γιώργος Λαγός είπε ότι ο Δήμαρχος τους παγίδευσε να διαγράψουν τον Τάσο Κακλαμάνο, τον οποίο χαρακτήρισε ως ιστορικό στέλεχος. Κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι δεν έστειλε την απόφαση αυτής της διαγράφης στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά τις κράτησε στο γραφείο του, προσθέτοντας ότι «προφανώς ήθελε να εκβιάζει συναδέλφους».
Επίσης, ο πρώην Αντιδήμαρχος είπε ότι «έχουμε γίνει ρόμπα με τα σκουπίδια» και ότι για την ανάπλαση της Πλατείας Πετρινού έγινε δημοπράτηση, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της. Και στη συνέχεια αναρωτήθηκε πως ο τέως Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας μπορεί να δίνει διαφορετικές οδηγίες από ότι προβλέπει η μελέτη για την ανάπλαση της Πλατείας Άρεως..
Για τον εαυτό του είπε ότι ο Δήμαρχος του είπε πει ότι θα είναι Αντιδήμαρχος για όλη την 4ετία και ότι μέχρι 5 ημέρες πριν ανακοινωθούν οι Αντιδήμαρχοι, είχε ειδοποιηθεί από τον Αλέξανδρο Κοτσιάνη ότι θα γίνει Αντιδήμαρχος για το 2010.
Ο Γιώργος Λαγός ξεκαθάρισε ότι δεν στηρίζει τον Αλέξανδρο Κοτσιάνη για αρχηγό της παράταξης και για την τακτική του Δημάρχου είπε ότι ανήκει στην εξωκοινοβουλευτική δεξιά!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

«Όταν είναι Αντιδήμαρχοι, είναι όλοι μια χαρά. Όταν δεν είναι ,ανακαλύπτουν ελαττώματα στον Κοτσιάνη». Με αυτή τη φράση απάντησε ο Δήμαρχος Τρίπολης στα λεγόμενα του Γιώργου Λαγού.
Ο Δήμαρχος ζήτησε μάλιστα δημοσίως από το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει τις ευθύνες του και «να τους μαζέψει», αναφερόμενος τόσο στον κ. Λαγό, όσο και στον κ. Κακλαμάνο.
Ο κ. Κοτσιάνης εκτίμησε ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται η απόπειρα ορισμένων να μην προχωρήσει το «πρόγραμμα Καλλικράτης», ενώ συμπλήρωσε ότι κάποιοι δεν θέλουν να γίνει η Πλατεία Άρεως και αναρωτήθηκε γιατί οι πολίτες δεν βγαίνουν να τους πλακώσουν με αυγά και λεμόνια!!!
Στη συνέχεια, είπε ότι ο πολίτης δεν νοιάζεται για το πώς αισθάνεται ο Κοτσιάνης ή ο Λαγός, ενώ αναρωτήθηκε: «Έπρεπε να περάσουν 12 χρόνια για να καταλάβει ο κ. Λαγός ότι είμαι ανίκανος;».
Τέλος, είπε ότι είναι προς τιμήν του Τάσου Κακλαμάνου ότι –αν και παρατήθηκε- ψήφισε τελικά την υποψηφιότητα της Αλεξάνδρας Γιωνά για τη θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΑΚΗ

Η αναφορά του Γιώργου Λαγού ότι ο Δήμαρχος πρέπει να επιστρέψει χρήματα που έχει πάρει από Αντιδημάρχους του, προκάλεσε μία τοποθέτηση από τον αρχηγό της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστα Γεωργακόπουλο ο οποίος ρώτησε αν ο Δήμαρχος έχει πάρει μίζα από στελέχη της παράταξης του. Ο Γιώργος Λαγός διευκρίνισε ότι δεν μίλησε για μίζες, ενώ υπήρξε μία σημαντική παρέμβαση από τον Γιώργο Παπασταματάκη που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
Ανέφερε ο κ. Παπασταματάκης στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα επανέλαβε χθες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ότι κάθε προεκλογικός αγώνας έχει έξοδα και ότι το κύριο έξοδο το αναλαμβάνει ο επικεφαλής του συνδυασμού, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο Αλέξανδρος Κοτσιάνης. Είπε λοιπόν ότι και ο ίδιος έδωσε κάποια στιγμή 500 € προκειμένου να συνεισφέρει από την μεριά του στα έξοδα αυτά.
«Και που έδωσα 500 € και τι έγινε; Χέστηκε η φορά στο αλώνι. Μιλάμε για ένα ποσό το οποίο είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα έξοδα που έγιναν προεκλογικά. Μπορεί να διαφωνώ σε κάποια θέματα με τον Δήμαρχο, αλλά του αναγνωρίζω ότι αγαπά την πόλη και είναι έντιμος» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπασταματάκης, ο οποίος αντέδρασε πολύ έντονα στα όσα ακούστηκαν περί «μίζας» και θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του μια και καλή..

Πηγή: ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σχετικά Video:
http://www.arcadiaportal.gr/node/3967
http://www.arcadiaportal.gr/node/3968
http://www.arcadiaportal.gr/node/3969