Μέχρι τις 22 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Νέων Επιστημόνων του Ο.Α.Ε.Δ. για τους αποφοίτους ΤΕΙ

Μέχρι τις 22 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Νέων Επιστημόνων του Ο.Α.Ε.Δ. για τους αποφοίτους ΤΕΙ

Απρίλιος 10, 2009 - 15:36

Λήγει την Τέταρτη 22 Απριλίου 2009 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών - Νέων Επιστημόνων έτους 2007, για τις διοικητικές Περιφέρειες Αττικής και Ιονίων Νήσων για την κατηγορία αποφοίτων Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών Σχολών (ΑΕΙ) και σε όλες τις διοικητικές Περιφέρειες για την κατηγορία αποφοίτων Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΤΕΙ).

Το πρόγραμμα είχε καταρτισθεί τον Αύγουστο του 2007 με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, μετά από εισήγηση του διοικητή του Ο.Α.E.Δ. Γιώργου Βερναδάκη.
Στόχος του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης, των νέων επιστημόνων όπως ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι και μηχανικοί απόφοιτοι Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών Σχολών, που αποφασίζουν να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση παροχής υπηρεσιών συναφή με την ειδικότητα τους.
Στο πρόγραμμα δύνανται να ενταχθούν νέοι επιστήμονες ηλικίας μέχρι 32 ετών (40 ετών εάν πρόκειται για ιατρούς γυναίκες ή μητέρες ανήλικων τέκνων), απόφοιτοι ΑΕΙ, οι οποίοι έχουν λάβει το πτυχίο τους μέχρι τέσσερα χρόνια πριν την υποβολή της αίτησης. Οι νέοι επιστήμονες πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες εντασσόμενες στα ελευθέρια επαγγέλματα και να έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος (στην αρμόδια Δ.Ο.Υ) υποχρεωτικά από την 1/1/2007 και μετά.
Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα ανέρχεται στα 12.000 ευρώ, ενώ η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες, από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής εγκριτικής απόφασης.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υπαγωγής σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr, στις «Νέες Δράσεις - Προγράμματα», Πρόγραμμα Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών, Νέων Επιστημόνων έτους 2007.

Πηγή: Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: