Ερώτηση για τη μείωση των αποζημιώσεων του ΕΛ.Γ.Α. Τρίπολης κατέθεσε ο Δ. Ρέππας

Ερώτηση για τη μείωση των αποζημιώσεων του ΕΛ.Γ.Α. Τρίπολης κατέθεσε ο Δ. Ρέππας

Απρίλιος 10, 2009 - 15:39

Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητώντας την επιπρόσθετη και κατ’ εξαίρεση αποζημίωση των πληγέντων καλλιεργητών Μηλοειδών, Αχλαδιών και Κερασιών.

Θέμα: «Μείωση των αποζημιώσεων του ΕΛ.Γ.Α. Τρίπολης»

«Τη χρονιά που πέρασε προξενήθηκαν μεγάλες ζημιές στις δενδροειδείς καλλιέργειες των Μηλοειδών, Αχλαδιών και Κερασιών στην περιοχή του Δήμου Τεγέας. Ειδικά όσον αφορά τα Μηλοειδή «Ντελίσιους- Πιλαφά», η καταστροφή ήταν σχεδόν ολοκληρωτική. Εντούτοις ο ΕΛΓΑ Τρίπολης ανακοίνωσε, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία, τον περιορισμό των αποζημιώσεων, πράγμα το οποίο σημαίνει μια δραματική μείωση του αγροτικού εισοδήματος πολλών μικροκαλλιεργητών. Πέραν τούτου αποκλείστηκαν, αυθαίρετα, από τις αντίστοιχες αποζημιώσεις, σύμφωνα με νέα απόφαση του ΕΛΓΑ Τρίπολης, οι καλλιέργειες των Βυσσινιών.
Δεδομένης της κακής συγκυρίας καθίσταται επιτακτική μια επιπρόσθετη και κατ’ εξαίρεση αποζημίωση, φυσικά μετά από επιτόπια αυτοψία των εκτιμητών γεωπόνων, ώστε να αποτραπούν περαιτέρω αδικίες και διακρίσεις.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται να παρέμβει ώστε να επανεξεταστούν και να τροποποιηθούν οι ανωτέρω αναφερόμενες αποφάσεις του ΕΛΓΑ Τρίπολης προς όφελος και ενίσχυση των πληγέντων μικροκαλλιεργητών του Δήμου Τεγέας;»

Πηγή: Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: 
Tags: