Κινητοποίηση φοιτητών για το θέμα της εστίας και του κόστους ζωής τους στην Τρίπολη

Κινητοποίηση φοιτητών για το θέμα της εστίας και του κόστους ζωής τους στην Τρίπολη

Φεβρουάριος 08, 2010 - 20:37

Συνεδρίασε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου η Επιτροπή Αγώνα φοιτητών τμημάτων Τρίπολης και ανακοίνωσε: «Μπροστά στην επίθεση που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο, η κυβέρνηση με την συναίνεση της ΝΔ, το φοιτητικό κίνημα πρέπει να είναι έτοιμο να απαντήσει. Ύστερα από τις εξαγγελίες του κ, Παπανδρέου για νέα σκληρότερα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των παιδιών της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, ζητώντας μας μάλιστα να συναινέσουμε σε αυτά τα μέτρα, οι φοιτητές πρέπει να απαντήσουν οργανωμένα στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος, να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των ΔΣ που στηρίζουν αυτήν την πολιτική, καθώς και στις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Η πρώτη ευκαιρία για απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε είναι η απεργία την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου. Αποφασίζουμε δυναμικά την συμμετοχή μας στην περιφρούρηση της απεργίας και στην απεργιακή συγκέντρωση στη 1 πμ στην πλατεία Πέτρινου μαζί με το ΠΑΜΕ. Καλούμε όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία καθώς οι μόνοι που πληττόμαστε από αυτή την πολιτική είμαστε εμείς και οι γονείς μας.

Ακόμη η Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε κινητοποίηση για το θέμα της εστίας και του κόστους ζωής των φοιτητών. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς, τον Δήμαρχο, τον Νομάρχη, τις Πρυτανικές αρχές να μας απαντήσουν γιατί οι γονείς μας, για να μας σπουδάσουν είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τόσα χρήματα τον μήνα. Τους προειδοποιούμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους.»

Πηγή: ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ειδήσεις: