Κανείς Αγροφύλακας στην Αρκαδία δεν θα χάσει τη δουλειά - Θα μετατεθούν σε ανάλογες υπηρεσίες της Νομαρχίας

Κανείς Αγροφύλακας στην Αρκαδία δεν θα χάσει τη δουλειά - Θα μετατεθούν σε ανάλογες υπηρεσίες της Νομαρχίας

Νοέμβριος 12, 2009 - 10:39

Με ποιον τρόπο προτίθεται η Κυβέρνηση να αξιοποιήσει το προσωπικό της Αγροφυλακής μετά την κατάργησή της υπηρεσίας, ρώτησε ο βουλευτής της ΝΔ. Μ. Κεφαλογιάννης τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Η απάντηση δόθηκε στη Βουλή από τον Υφυπουργό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Σπύρο Βούγια.

Μεταξύ άλλων επισήμανε: «Είμαστε σε επαφή με το συναρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και διαμορφώνουμε τις συνθήκες με ένα σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί σύντομα και θα προλάβει τις παράλληλες διοικητικές εξελίξεις που θα συμβούν στη μεγάλη διοικητική αλλαγή που θα συμβεί στη χώρα μας, ώστε οι σημερινοί αγροφύλακες, 1500 περίπου -κάποιοι από αυτούς λήγει η σύμβασή τους στο τέλος του 2009, κάποιοι άλλοι μπορεί να ζητήσουν εθελούσια έξοδο, είναι λίγοι αυτοί- στο σύνολό τους σχεδόν θα μετατεθούν σε ανάλογες υπηρεσίες σε επίπεδο πιθανότατα νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Δεν μπορώ να είμαι απολύτως ακριβής τώρα, γιατί συζητούμε με το Υπουργείο Εσωτερικών αυτό το σχέδιο νόμου και θα έχουμε μία διαβούλευση. Πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή. Επομένως, οι θέσεις τους δεν αμφισβητούνται και κανείς από αυτούς δεν κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά τους. Αντιθέτως, θα προσαρμοστούν σε αντίστοιχες υπηρεσίες παράγοντας περίπου το ίδιο έργο το οποίο κάνουν και σήμερα. Δηλαδή, υπάρχουν οι αντίστοιχες διευθύνσεις προστασίας περιβάλλοντος των νομαρχιών, υπάρχουν οι διευθύνσεις πολιτικής προστασίας, υπάρχουν αρμόδιες πολιτικές υπηρεσίες, οι οποίες θα τους δώσουν τη δυνατότητα μίας αξιοπρεπούς καθημερινής δουλειάς, χωρίς την ένστολη παρουσία, χωρίς να είναι οργανωμένοι σε ένα στρατιωτικό Σώμα και χωρίς να παραμένουν ανενεργοί όπως έγιναν τα τελευταία χρόνια».
και συνέχισε ο κ. Βούγιας: «… Στην ουσία οι άνθρωποι αυτοί θα συνεχίσουν να κάνουν την ίδια δουλειά, αλλά μ’ ένα σχεδιασμό προγραμματισμένο από πριν από το νομάρχη και τον περιφερειάρχη της περιοχής ανάλογα με τη βαθμίδα και θα αποδίδουν το αίσθημα ασφάλειας, θα μεσολαβούν στις αντιδικίες μεταξύ των αγροτών, θα υπάρχουν και θα δρουν στην περιφέρεια για την οποία τόσο θερμά αναφερθήκατε.
….Κλείνοντας θέλω να σας πω ότι συναντήθηκα με τους εκπροσώπους της Αγροφυλακής. Όπως σας είπα, η πολιτική μας στόχευση εκφράστηκε στις προγραμματικές δηλώσεις και από τον Πρωθυπουργό και από τον Υπουργό, αλλά υπήρχε και στο πρόγραμμά μας. Ψηφιστήκαμε με τη δέσμευση αυτή και δεν την παρουσιάζουμε ξαφνικά στους ανθρώπους. Η συνάντηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα. Οι άνθρωποι αυτοί στη δική τους ανακοίνωση που κρατάω στα χέρια μου και θα καταθέσω στα Πρακτικά λένε ότι η συνάντηση έγινε σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συναντήθηκαν ζητώντας μου εξασφάλιση μονιμότητας. Αυτό είναι δεδομένο».

Πηγή: Αρκαδικές Ειδήσεις