Ερώτηση Λυκουρέντζου στην Βουλή για το Ίδρυμα Επαμεινώνδα Βοσυνιώτη

Ερώτηση Λυκουρέντζου στην Βουλή για το Ίδρυμα Επαμεινώνδα Βοσυνιώτη

Νοέμβριος 13, 2009 - 17:35

Ερώτηση στη Βουλή – «Από ποιό κωδικό θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του βρεφονηπιακού σταθμού Βοσυνιώτη;»

Ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος κατέθεσε ερώτηση στην Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα το υπόμνημα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αρκαδίας, το οποίο αναφέρεται στην ομαλή λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Ίδρυμα Επαμεινώνδα Βοσυνιώτη» και την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Όπως προκύπτει από υπόμνημα, το οποίο σας απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας την 3.11.2009, στο Βρεφονηπιακό Σταθμό «Ίδρυμα Επαμεινώνδα Βοσυνιώτη», ο οποίος λειτουργεί στην Τρίπολη, σοβαρά οικονομικά προβλήματα εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του. Οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται για την εργασία τους για χρονικό διάστημα δέκα μηνών, καθώς οι διαθέσιμοι πόροι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης δεν επαρκούν για την κάλυψη των λειτουργικών και μισθολογικών αναγκών. Επειδή όπως προκύπτει από το Π.Δ. τις 7.5.1987, ΦΕΚ, 231Β’/1987, η διαχείριση του ιδρύματος παραμένει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ερωτάται

η κ. Υπουργός:

Ποιά μέτρα θα λάβετε για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του βρεφονηπιακού σταθμού έτσι ώστε να εξακολουθήσει η ομαλή λειτουργία του και συνεπώς η προσφορά του στην τοπική κοινωνία της Τρίπολης και από ποιό κωδικό του προϋπολογισμού του Υπουργείου σας θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων;»

ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ειδήσεις: