Δωρεάν ηλεκτρονικούς υπολογιστές δόθηκαν σε πρωτεύσαντες μαθητές της Α’ Γυμνασίου της περιφέρειας Πελοποννήσου

Δωρεάν ηλεκτρονικούς υπολογιστές δόθηκαν σε πρωτεύσαντες μαθητές της Α’ Γυμνασίου της περιφέρειας Πελοποννήσου

Σεπτέμβριος 23, 2009 - 08:49

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος παρευρέθη στην εκδήλωσε που οργάνωσε ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. και επιβράβευσε τους πρωτεύσαντες μαθητές της Α’ Γυμνασίου της περιφέρειας Πελοποννήσου απονέμοντας τους δωρεάν ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε στους δημοσιογράφους τα εξής:
«Η σημερινή επιβράβευση των πρωτευσάντων μαθητών της Α’ Γυμνασίου σε ολόκληρη την περιφέρεια της Πελοποννήσου έρχεται ως ηθική δικαίωση των συστηματικών και επίπονων προσπαθειών των μαθητών μας αλλά και ως έμπρακτη αναγνώριση του αγώνα των παιδιών μας από την πλευρά της πολιτείας. Η εισαγωγή στη διδασκαλία των νέων τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας αποτελεί κεντρική προτεραιότητα του ΥΠΕΠΘ, διότι με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζονται οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη εκ μέρους των μαθητών γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων με τις οποίες αποκτούν τα εφόδια για να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.
Η Κυβέρνηση Καραμανλή πέτυχε να κάνει πράξει την ψηφιακή τάξη, μια καινοτομία η οποία επιτρέπει σε 120.000 μαθητές της Α’ Γυμνασίου να αποκτήσουν προσωπικό, φορητό υπολογιστή, μαζί με λογισμικά προγράμματα καθώς και την ύλη όλων των σχολικών βιβλίων. Η ψηφιακή διδασκαλία διανοίγει μεγάλες και νέες δυνατότητες για την μετάδοση και διάδοση της γνώσης. Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας αντιπροσωπεύουν τις ευγενέστερες προσδοκίες της πατρίδος μας της Ελλάδος. Αξίζουν και έχουν τα θερμά συγχαρητήριά μας καθώς επίσης και οι καθηγητές και οι γονείς τους. Εύχομαι πρόοδο και ευδόκιμο συνέχεια στη δύσκολη πορεία τους προς τη μάθηση και την καταξίωση, έχουν την ενίσχυση και την υποστήριξη όλων μας».