Δημήτρης Ρέππας: «Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει ένα σχεδόν βέβαιο πλεονέκτημα για την επόμενη εκλογική νίκη»

Δημήτρης Ρέππας: «Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει ένα σχεδόν βέβαιο πλεονέκτημα για την επόμενη εκλογική νίκη»

Ιούνιος 10, 2009 - 20:12

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» και στους δημοσιογράφους Δέσποινα Τσαντέ και Άρη Τόλιο μίλησε χθες ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας, αναφερόμενος στο πρόσφατο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Μεταξύ άλλων, είπε: «Κάθε χώρα έχει τις δικές της ιδιομορφίες και είναι άλλα τα θέματα τα οποία προτάσσουν οι πολίτες σε κάθε χώρα. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι οι αναπτυγμένες βιομηχανικές χώρες της Ευρώπης, Γερμανία Γαλλία, μεταξύ των άλλων έθεσαν ως προτεραιότητά τους να αντιμετωπίσουν στην κρίση επειδή είναι παραγωγικές χώρες, την κρίση στην αυτοκινητοβιομηχανία τους. Στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα.
Θέλω να πω ότι κάθε κυβέρνηση έχει τις δικές της προτεραιότητες. Στην Ελλάδα η κρίση η διεθνής ήρθε όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε ήδη τη δική της εθνική εγχώρια κρίση ως συνέπεια της πολιτικής και της κυβέρνησης και βλέπετε ότι ως εναλλακτική λύση όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο και αυτό λέγαμε και εμείς πρόβαλλε στη ψήφο των πολιτών το ΠΑΣΟΚ?
… στην περίπτωση της Ελλάδος αυτό κάνει λοιπόν ακόμη πιο σημαντική τη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Όταν σε ένα τέτοιο δυσμενές διεθνές περιβάλλον για τις προοδευτικές δυνάμεις έχουμε αυτά τα αποτελέσματα στις περισσότερες χώρες, η νίκη του ΠΑΣΟΚ αποκτά ιδιαίτερο βάρος και αξία. Έτσι δεν είναι; Αν ισχύουν αυτά που λέτε εσείς, ισχύουν αυτά που λέω και εγώ.
… Όλα τα θέματα που αφορούν την εξαγωγή των σωστών συμπερασμάτων είναι σοβαρά θέματα και εξηγούμαι. Οι ευρωεκλογές είναι ευρωεκλογές δεν είναι εθνικές εκλογές. Θα έλεγα ότι αυτές οι ευρωεκλογές επειδή είναι οι πιο πολιτικές ευρωεκλογές που έγιναν ποτέ, μας έδωσαν αποτελέσματα τα οποία κατά την άποψή μου κινούνται μεταξύ αποτελεσμάτων τυπικών ευρωεκλογών και αποτελεσμάτων εθνικών εκλογών.
Θεωρώ ότι με τα λάθη που έκανε η Νέα Δημοκρατία και την αδυναμία της να αλλάξει πολιτική ώστε να κερδίσει το χαμένο έδαφος αφενός και αφετέρου με την τακτική που ακολούθησε μέχρι τώρα ο κ. Καραμανλής, εννοώ να μην έχει προσφύγει σε εκλογές, ώστε να επιδιώξει να περιορίσει τη φθορά της κυβέρνησής του, το βέβαιο είναι ότι μετά και από αυτό το αποτέλεσμα θα ενισχύσει τις κάλπες του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές δοθέντος ότι δεν έχουμε πλέον δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, έχουμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα, ένα εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο μαρτυρά ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη μια καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές, έχει πάρει προβάδισμα, έχει πάρει, θα μου επιτρέψετε να πω, ένα σχεδόν βέβαιο πλεονέκτημα για την επόμενη εκλογική νίκη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα προκύψει αυτομάτως.
Άρα οι κυμαινόμενοι ψηφοφόροι, οι μετέωροι, όσοι κινούνται μεταξύ των κομμάτων είναι βέβαιο ότι έχοντας αξιολογήσει αυτό το αποτέλεσμα και θεωρώντας ότι προκύπτει πλέον κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα συστρατευτούν στηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: 
Tags: