Ασφαλιστικά θέματα του κλάδου των Μηχανικών συζητήθηκαν σε εκδήλωση του ΤΕΕ στην Τρίπολη

Ασφαλιστικά θέματα του κλάδου των Μηχανικών συζητήθηκαν σε εκδήλωση του ΤΕΕ στην Τρίπολη

Δεκέμβριος 22, 2009 - 10:17

«1ος Χρόνος ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ». Αυτό ήταν το θέμα ενημερωτικής εκδήλωσης την οποία διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, για ασφαλιστικά θέματα του κλάδου των Μηχανικών. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ, Α’ Αντιπρόεδρος ΕΤΑΑ και Αντιπρόεδρος Τράπεζας Αττικής κ. Ιωάννης Γαμβρίλης,.
Ο κ. Γαμβρίλης επισήμανε στις δηλώσεις του:

«Πρέπει να δούμε το περιβόητο ΕΤΑΑ, αυτό το “μόρφωμα”, από μηδενική βάση. Πιστεύω ότι μετά από ένα χρόνο, η προσφορά του ήταν σχεδόν μηδενική…οι δυνάμεις που απαρτίζουν τα τρία ταμεία (ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ και ΤΑΝ) βρήκαν μια κοινή συνισταμένη για την πορεία τους, αγωνιστική κυρίως, αλλά καμία άλλη. Γι’ αυτό για το οποίο φτιάχτηκε το ΕΤΑΑ, δεν επιτέλεσε κι ούτε μπορεί να επιτελέσει το έργο του…πιστεύω ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλημα για τα αποθεματικά, αλλά στο μέλλον όλα είναι δυνατά. Γι’ αυτό, το μόνο που χρειάζεται είναι επαγρύπνηση από όλους τους μηχανικούς, χρειάζεται σταθερή και ξεκάθαρη πορεία για το μέλλον, ξεκάθαρες απόψεις από όλους τους φορείς, ούτως ώστε και να διαφυλαχθεί αυτό το οποίο τόσα χρόνια έχουμε πετύχει οι μηχανικοί, κυρίως ένα τεράστιο ποσό, το οποίο θα ζήλευε όχι μόνο ελληνικό ταμείο αλλά πανευρωπαϊκό, ίσως και παγκόσμιο…».
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Πελοποννήσου του ΤΕΕ κ. Χάρις Τσιώλη σημείωσε:
«Έχει περάσει ήδη πάνω από ένας χρόνος που με τον περσινό νόμο που έγινε (τον 3665) μια ξαφνική ασφαλιστική μεταρρύθμιση να την πούμε, εντός εισαγωγικών, το αυτοδιοίκητο και αυτοδύναμο ταμείο των μηχανικών, το ΤΣΜΕΔΕ, δυστυχώς για μας ενοποιήθηκε με άλλα ταμεία και ανήκει πλέον στο ΕΤΑΑ. Εμείς, επειδή πάντα έχουμε αγωνία για το ασφαλιστικό μας θέμα, για το ταμείο μας κι όλα αυτά τα θέματα, θέλαμε να ενημερωθούμε και γι’ αυτό έχουμε καλέσει και μας τιμά με την παρουσία του σήμερα εδώ, ο πρόεδρος (και συνάδελφος) του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ, αντιπρόεδρος του ΕΤΑΑ και αντιπρόεδρος της Τράπεζας Αττικής κ. Γαμβρίλης, ο οποίος θα μας ενημερώσει για το τι έχει συμβεί όλο αυτό ο χρόνο που λειτουργεί το καινούργιο ταμείο το ΕΤΑΑ και συγχρόνως είμαστε και πολύ επίκαιροι, γιατί την προηγούμενη εβδομάδα εξαγγέλθηκε από τον αρμόδιο υπουργό ότι θα υπάρχουν αλλαγές πάλι στο ασφαλιστικό, οπότε θα έχουμε και μια ενημέρωση γι’ αυτό…».

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: