Α.ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΣ:«Αυτό στο οποίο δεν συμφωνούμε με το ΠΑΣΟΚ είναι ότι σε όλη αυτή την προσπάθεια των μέτρων απουσιάζει η αναπτυξιακή λογική.»

Α.ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΣ:«Αυτό στο οποίο δεν συμφωνούμε με το ΠΑΣΟΚ είναι ότι σε όλη αυτή την προσπάθεια των μέτρων απουσιάζει η αναπτυξιακή λογική.»

Φεβρουάριος 07, 2010 - 05:37

Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με τους Παναγιώτη Τσούτσια και Τάκη Σαράντη. Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Το νομοσχέδιο για τους μετανάστες…» Α.ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΣ: « Με βάση την ισχύουσα μεταναστευτική πολιτική, από εκεί και μετά συζητούμε για την χορήγηση της ιθαγένειας, η οποία είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση και η Ελλάδα πρέπει να την διαχειριστεί με σωφροσύνη. Στην περίπτωση που δοθεί η εντύπωση ότι η Ελλάδα ακολουθεί μια χαλαρή μεταναστευτική πολιτική, είναι βέβαιο ότι τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πάρα ταύτα δεν πήραμε εκείνες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έπρεπε να έχουμε πάρει, ώστε να το φτιάξουμε το πράγμα λίγο..» Α.ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΣ: « Δεν είναι πάντως πάρα πολύ εύκολο να φτιάχνεται ούτε με νόμους, ούτε με λόγους. Και τους νόμους και τους λόγους και τις διαθέσεις μας τις ξεπερνά μια πραγματικότητα πάρα πολύ δυσάρεστη, μαζί με τα δικαιώματα των οποιονδήποτε πολιτών, οι οποίοι προέρχονται από τρίτες χώρες συνυπάρχουν και τα δικαιώματα και η ασφάλεια των ελλήνων πολιτών.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Είσαστε λίγο στριμωγμένοι από τον κο Καρατζαφέρη σε αυτό το θέμα.» Α.ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΣ: « Δεν αισθανόμαστε κανένα στρίμωγμα, μια χώρα μέλος της ΕΕ, στην οποία ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι εντός του ευρωπαϊκού κεκτημένου, όσοι αμφισβητούν αυτά τα δικαιώματα μάλλον εκείνοι έχουν πρόβλημα και όχι εμείς.» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η ΝΔ -επί της ουσίας- στα θέματα της οικονομίας έχει πει ναι στο ΠΑΣΟΚ, είσαστε δύο ίδια κόμματα;» Α.ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΣ: « Αυτά τα οποία έρχεται να πει τώρα το ΠΑΣΟΚ, εμείς είπαμε πολλά από αυτά και με πιο ήπιο τρόπο πριν από τις εκλογές. Σήμερα όμως το ΠΑΣΟΚ έρχεται να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και να πάρει αποφάσεις από τη στιγμή κατά την οποία η οικονομία επιβάλλει να ληφθούν αποφάσεις, οι οποίες δεν είναι ευχάριστες αλλά είναι αναγκαίες, απαραίτητες, θα συμπέσουμε σε κάποιες επιλογές. Αυτό στο οποίο δεν συμφωνούμε με το ΠΑΣΟΚ είναι ότι σε όλη αυτή την προσπάθεια των μέτρων απουσιάζει η αναπτυξιακή λογική, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας καθαρά από αμυντική λογική.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Τι σας λένε για τον κο Αλογοσκούφη, για τον κο Παπαθανασίου;» Α.ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΣ: « Αυτό το οποίο υπάρχει σήμερα είναι μια σύγχυση απέναντι στην πολιτική της ΝΔ και μια ισοπεδωτική προσέγγιση, η οποία εκπορεύεται από διάφορα κέντρα επικοινωνίας, ότι η ΝΔ απέτυχε παντού. Αυτά όμως δεν είναι αληθή, αλλά βεβαίως δεν ακολουθήσαμε αυτή την πρακτική που κάνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, της σπίλωσης των αντιπάλων, που πήγαν τα λεφτά και διάφορες άλλες ανοησίες –επιτρέψτε μου-, δεν γνωρίζουν που πήγαν τα λεφτά. Τα λεφτά πήγαν στον μεγάλο κράτος, το οποίο δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ και εμείς δεν μπορέσαμε να περιορίσουμε.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Το αναπτύξατε κιόλας.» Α.ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΣ: « Ενδεχομένως. Εδώ στην Ελλάδα στηρίξαμε τη ρευστότητα των τραπεζών και έβγαιναν και μας σπίλωναν ότι χαρίζουμε 28 δις στους τραπεζίτες. Αυτός λοιπόν ο διάλογος, ο οποίος προηγήθηκε βεβαίως και έχει δημιουργήσει εντυπώσεις στη κοινή γνώμη για την οικονομική πολιτική της ΝΔ. Αλλά εδώ είμαστε και όλοι θα κριθούμε.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Δηλαδή δεν ξέρετε ότι υπάρχουν ΔΕΚΟ, στις οποίες ο κόσμος που είναι εκεί δεν έχει που να κάτσει;» Α.ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΣ: « Εμείς επιχειρήσαμε να συγκρουστούμε στην λογική που έχει αναπτυχθεί μέσα στις ΔΕΚΟ και βρίσκαμε τους πάντες απέναντί μας. Υπήρξε κανείς που μας στήριξε στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής και δεν το ξέρω;»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Δεν θα πρέπει να το κρύψετε, ότι ήδη αρχίζουν και δημιουργούνται πάλι αυτά τα μπλόκ μεταξύ της κας Μπακογιάννη και του προέδρου.» Α.ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΣ: « Δεν υπάρχουν ζητήματα ιδεολογικά στη ΝΔ, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, ο Σαμαράς έχει μια καθαρή, ισχυρή εντολή.»

Πηγή:

Ειδήσεις: