«Θα προβεί σε αποκατάσταση της αλήθειας και την προστασία του κύρους των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ Τρίπολης;»

«Θα προβεί σε αποκατάσταση της αλήθειας και την προστασία του κύρους των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ Τρίπολης;»

Μάρτιος 07, 2010 - 21:52

Ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος κατέθεσε ερώτηση –αίτηση κατάθεσης εγγράφων στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Κ. Μπατζελή, με αφορμή τις καταγγελίες στη Βουλή των Ελλήνων του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καχριμάκη, οι οποίες βασίζονται σε αναληθή στοιχεία και αφορούν στο Υποκατάστημα ΕΛΓΑ Τρίπολης.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ – ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

«ΠΡΟΣ: Την Αξιότιμον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010, ο Αξιότιμος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλης Καχριμάκης, απαντών σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή κ. Γιάννη Ανδριανού, αναφέρθη με βαρύτατους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στους υπαλλήλους του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης. Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι έχει συγκροτηθεί «φαύλος μηχανισμός», ο οποίος αξιολογεί με μεροληπτικό τρόπο τις ζημιές των αγροτικών προϊόντων της περιοχής ευθύνης τους, προς όφελος συγκεκριμένων παραγωγών, επικαλούμενος στοιχεία τα οποία αποδεικνύονται παντελώς αναληθή από τα τηρούμενα στον ΕΛΓΑ Τρίπολης αρχεία.

Κατόπιν αυτών,

Ζητείται να κατατεθεί

Ο πλήρης φάκελος της αποζημίωσης του συγκεκριμένου παραγωγού Αρκαδίας, κατοίκου Μανθυρέας Τεγέας Αρκαδίας, από τη χαλαζόπτωση της 25-5-2009, στην περίπτωση του οποίου αναφέρθηκε στη Βουλή ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, και

Ερωτάται
η αξιότιμη κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την αποκατάσταση της αλήθειας και την προστασία του κύρους των υπαλλήλων του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης;»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις