Καταγγελίες για μπάζωμα ρέματος στο Λεωνίδιο (pic)

Καταγγελίες για μπάζωμα ρέματος στο Λεωνίδιο (pic)

Απρίλιος 19, 2024 - 19:00
3 σχόλια

Ύστερα από καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα Λεωνιδίου, αλλά και ύστερα από ενημέρωση της Εισαγγελίας Ναυπλίου, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Νότιας Κυνουρίας πραγματοποίησε αυτοψία στο ρέμα του Προφήτη Ηλία στο Λεωνίδιο, το οποίο, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έχει μπαζωθεί

Ας σημειώσουμε εδώ ότι τα μπαζωμένα ρέματα είναι μία από τις κύριες αιτίες των πλημμυρικών φαινομένων που πολλές φορές κοστίζουν ζωές και καταστρέφουν περιουσίες.

Το εν λόγω ρέμα βρίσκεται εντός οικισμού Λεωνιδίου και πλησίον κτιριακού
συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Λεωνιδίου. Για το ρέμα αυτό έχει εκδοθεί η με αρ πρωτ. 1255/6-3-2007 απόφαση «Καθορισμός οριογραμμών και διευθέτησης τμήματος κοίτης ρέματος ¨Προφήτη Ηλία¨ εντός των ορίων του οικισμού του Δήμου Λεωνιδίου» της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Νομαρχιακής Αυτ/σης Αρκαδίας και η αρ πρωτ. 864/7-3-2007 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Επικύρωση καθορισμού τμήματος κοίτης ρέματος ¨Προφήτη Ηλία¨ εντός των ορίων του οικισμού του Δήμου Λεωνιδίου».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μετά τις καταγγελίες που έγιναν και την ενημέρωση της Εισαγγελίας, η αρμόδια υπηρεσία επιλήφθηκε του θέματος και πραγματοποίησε αυτοψία, κατά την οποία διαπιστώθηκαν τα εξής:

«Διαπιστώσαμε ότι εντός του ρέματος έχουν πραγματοποιηθεί, α) εργασίες αποξήλωσης-καθαρισμού μικρής βλάστησης και β) εργασίες διαμόρφωσης κοίτης και πρανών με χωματουργικό μηχάνημα. Κατά την αυτοψίας μας δεν βρέθηκαν στο χώρο εργάτες και μηχανήματα».

Όπως αναφέρει η υπηρεσία:

«Ύστερα από τα παραπάνω κάθε ενδιαφερόμενος μέσα σε ανατρεπτική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία τοιχοκόλλησης της έκθεσης, υποβάλλει στην αρμόδια υπηρεσία δόμησης:
1. Ένσταση κατά της Έκθεσης Αυτοψίας (Π.Δ. 267/98 άρθρο 4),
2. Προσφυγή για λόγους νομιμότητας κατά πράξεων ή παραλείψεων της Υ.ΔΟΜ. (Ν. 4495/2017 άρθρο 93), οι οποίες θα διαβιβαστούν για εξέταση προς το αρμόδιο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων & Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) χωρικής αρμοδιότητας Αρκαδίας, η οποία θα συνοδεύεται από παράβολο 50€ (Δ.Ο.Υ.). Αν η Ένσταση ή Προσφυγή γίνει δεκτή, το παράβολο επιστρέφεται. Στην Ένσταση ή την Προσφυγή πρέπει να αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του ενδιαφερομένου, καθώς και του τυχόν αντικλήτου του, όπως η διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας, η Δ.Ο.Υ. στην οποία υποβάλλει δήλωση εισοδήματος, ο Α.Φ.Μ., ο Α.Δ.Τ. και ταχυδρομική διεύθυνση».

Δείτε την απόφαση της υπηρεσίας στη Διαύγεια ΕΔΩ.

leonidion.gr


3 Σχόλια

Το επιχωμα της κοίτης με υλικό δεν το διαπίστωσε η υπηρεσία;;; Η δημιουργία υποστρώματος και η απώλεια του ύψους της διατομής απορροής δεν το διαπίστωσε η υπηρεσία;;;; Το γεγονός ότι σχεδόν η ερυθρά του επιχωματος του ρεμματος είναι σχεδόν στο ίδιο ύψος με του δρόμου.....δεν το διαπίστωσε η υπηρεσία; Ώστε να γίνει δρόμος σιγά σιγά;;;;

Η αυτοψία της υπηρεσίας πολύ προσεκτικά γραμμένη αλλά δεν έχει καμμία σχέση με τις φωτογραφίες.

Τέτοια πράγματα το 2024 είναι απλώς ντροπή - σας αξίζει να κυκλοφορείτε με βάρκες στην πρώτη μεγάλη μπόρα και να καταλήξουν τα σπίτια στη θάλασσα. Όσο για τις υπηρεσίες και τους αρμόδιους αιρετούς, τα άρθρα, τα σχόλια και οι εικόνες μένουν. Υπάρχει υλικό για μελλοντικό ενδεχόμενο δικαστήριο τύπου Μάντρα κλπ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.