Σκέψεις για υποχρεωτική στράτευση στα 18

Σκέψεις για υποχρεωτική στράτευση στα 18

Δεκέμβριος 12, 2019 - 18:33
4 σχόλια

Η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα φέρνει σκέψεις για υποχρεωτική στράτευση των νέων στα 18 χρόνια. Σύμφωνα με τον «ΒΗΜΑτοδότη», ο πρώην υπουργός Ευ. Στυλιανίδης προτείνει υποχρεωτική στράτευση στα 18. «Η στράτευση να συνοδεύεται με κίνητρα, δηλαδή όποιος στρατεύεται στα 18 να κάνει κατά έναν μήνα μειωμένη θητεία. Είναι ένα μέτρο, όπως υπογραμμίζει, που εφαρμόζει η Κύπρος και το Ισραήλ». Σύμφωνα με τη στήλη του «Βήματος», Ακόμα, ο κ. Στυλιανίδης πρότεινε τη χρήση ενός μέρους των ταμειακών διαθεσίμων που ανέρχονται σε 36 δισ. ευρώ να διατεθεί για την αγορά ενός σμήνους F-35.

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Γιατί δεν ακολουθείτε και το Σύνταγμα που μιλάει για ισότητα φύλων και ό,τι οι Έλληνες και Ελληνίδες έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις; Γιατί δεν κάνετε επιτέλους υποχρεωτική την στράτευση και για τις γυναίκες; Γιατί διαιωνίζεται αυτή την διάκριση την Πατριαρχίας όπου θέλει τις γυναίκες αδύναμες και άξιες προστασίας από τους άντρες; Γιατί οι γυναίκες να έχουν προβάδισμα στην οικονομική τους καριέρα; -πχ αν αποφοιτήσουν μπορούν να απασχοληθούν άμεσα με το επάγγελμα τους, ενώ οι άντρες αναγκάζονται να το παγώσουν κατά 9 μήνες-

γιατί δεν είναι ελλάδα αλλά γραικία ο τόπος που ζούμε, με άρχοντες τα κοθώνια της γενιάς του πολυτεχνείου

Οι κυρίες στα ριάλιτι επιβίωσης σε εξωτικά μέρη πάντως δείχνουν σκυλιά. Στο στρατό που δεν κυνηγάνε λεφτά και δημοσιότητα είναι το ευγενές πλάσμα που περιμένει την μητρότητα ως πεπρωμένο.

24 μήνες για άνδρες και 12 μήνες για γυναίκες. Στο Ισραήλ είναι οι διπλοί.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.