Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Ξενοδόχων και Ειδικής Υπηρεσίας για τα Πνευματικά Δικαιώματα

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Ξενοδόχων και Ειδικής Υπηρεσίας για τα Πνευματικά Δικαιώματα

Φεβρουάριος 18, 2019 - 20:25
11 σχόλια

Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη την περασμένη Παρασκευή (15 Φεβρουαρίου 2019) ανάμεσα στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ) βάζει «φρένο» στις υπέρογκες απαιτήσεις για τα πνευματικά δικαιώματα, με εύλογο και δικαιότερο τρόπο, αλλά και με σημαντικές εκπτώσεις για τους ξενοδόχους που θα σπεύσουν να επωφεληθούν.

Η συμφωνία είναι διετής, αφορά αποκλειστικά τα ξενοδοχεία – Μέλη των Ενώσεων και Συλλόγων Ξενοδόχων που υπάγονται στην ΠΟΞ και περιλαμβάνει εκπτώσεις της τάξης του 20% για το 2018 και 15% για το 2019.

Η εξέλιξη αυτή βέβαια, δεν αναιρεί το πάγιο και αδιαπραγμάτευτο αίτημα της Ομοσπονδίας που παραμένει σε εκκρεμότητα, για δημιουργία ενός ενιαίου φορέα διαχείρισης στον οποίο θα καταβάλλονται όλες οι αμοιβές σχετικά με τη χρήση του ρεπερτορίου που εκπροσωπούν οι διάφοροι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης, ενέργεια που θα βοηθήσει αποφασιστικά ώστε να μπει τάξη στο χώρο των Πνευματικών και Συγγενικών  Δικαιωμάτων. 


11 Σχόλια

Στην Ελλάδα προσλαμβάνονται απο τα ΤΕΙ για ωρομίσθιο βοηθητικό διδακτικό προσωπικό παιρνουν δι αλληλογραφίας και ενα μεταπτυχιακό απο το "ορθάνοιχτο πανεπιστήμιο" και μετα δηλώνουν " καθηγητές πανεπιστημίων " .Ποιοί? Αυτοί που δεν μπόρεσαν ποτε να περάσουν σε ενα Ελληνικό Πανεπιστήμιο.... στην Ιταλία πληρωσαν για πτυχίο!

Συγνώμη που ρωτάω ο αδαής, αλλά η φωτογραφία τι σχέση έχει με το άρθρο; Και ποιος ακριβώς είναι ο κύριος, γιατί δεν φαίνεται καθαρά το οικόσημο στο δαχτυλίδι

Ο κύριος στον οποίο ειρωνικά αναφέρεσαι είναι ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας, άρα έχει σχέση με τους ξενοδόχους. Τουλάχιστον έχεις το γνώθι σαυτόν ότι είσαι αδαής. Πανάσχετος λέγεται στη δημοτική..

Anonymous των 00:21 προφανώς η άγνοιά σου προηγείται της διανοίας σου και τελείς εν πλήρη συγχύσει. Ο κος στον οποίο αναφέρεσαι είναι κάτοχος μεταδιδακτορικού , διδακτορικού, 2 μεταπτυχιακών τίτλων και ενός προπτυχιακού. Σήμερα είναι καθηγητής (βαθμ. Επίκουρου) Παν/μιου Δυτ. Αττικής και Μέλος ΣΕΠ, σε 4 Πανεπιστημιακά ιδρύματα. Είναι πατέρας δύο παιδιών, εκπρόσωπος συλλογικών φορέων με δυναμική δράση στον τουρισμό που τιμούν τον τόπο σας. Για σένα τι αξιοσημείωτο έχεις να μας πεις με ονοματεπώνυμο?

«Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έδωσαν το δικαίωμα να μιλάνε σε λεγεώνες ηλίθιων που άλλοτε δεν μίλαγαν παρά μόνο σε μπαρ, αφού είχαν πιει κανένα ποτήρι κρασί, χωρίς να βλάπτουν την κοινότητα. Τους αναγκάζαμε αμέσως να σωπάσουν, αλλά σήμερα έχουν το ίδιο δικαίωμα λόγου με ένα βραβείο Νόμπελ. Είναι η εισβολή των ηλίθιων»

Ο Ουμπέρτο Εκο όπως αυτολεξεί μεταφέρει ο 15:49 θα πρόσθετε αν ζούσε πως Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ονόμασε ο Τσίπρας τα ΤΕΙ Αθήνας Πειραιά και περιχώρων

Εγώ σέβομαι ακόμα και την εμπάθεια όταν δεν κρύβεται πίσω από την ανωνυμία .

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥ , ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ...... ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ...... ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ.....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.