Για εσχάτη προδοσία ερευνάται ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Για εσχάτη προδοσία ερευνάται ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Ιούνιος 15, 2018 - 16:49
5 σχόλια

Νωρίτερα ο Μιχαλολιάκος τον διέγραψε από το κόμμα - Κωνσταντινόπουλος: Η ΧΑ τον διέγραψε αφού τον χειροκρότησε

Παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση.

Στην γραπτή παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινούν από αυτοβούλως.

Επιστολή με την οποία γνωστοποιείται ότι τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης απηύθυνε στο προεδρείο της Βουλής ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι δηλώσεις του βουλευτή είναι εκτός γραμμής του κόμματος και η αποπομπή του από την κοινοβουλευτική ομάδα γίνεται με ομόφωνη απόφαση των μελών της.

Ο βουλευτής της ΧΑ προκάλεσε θύελλα με την ομιλία του και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης καθώς είχε καλέσει από του βήματος της Βουλής τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πάνο Καμμένο.

«Τα προηγούμενα είναι πράγματα που δεν έχουν ξανά ακουστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, έπεσαν οι μάσκες», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε σε έντονο ύφος ότι η Χρυσή Αυγή κάλεσε σε πραξικόπημα του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Τη διαβεβαίωση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι απόλυτα δημοκρατικές και σέβονται το Σύνταγμα και το πολίτευμα έδωσε ο Πάνος Καμμένος σε παρέμβασή του στη Βουλή μετά τα όσα προκλητικά είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ορκίζονται στο Σύνταγμα, προστατεύουν το πολίτευμα, προστατεύουν τη Δημοκρατία και δεν μπορεί κανείς να τις καλεί να καταπατήσουν το Σύνταγμα» τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

Το δικό του σχόλιο έκανε ο βουλευτής Αρκαδίας με το Κίνημα Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για τη διαγραφή Μπαρμπαρούση στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Για να δείτε πόσο τζάμπα μάγκες είναι τα Χρυσά Αυγά, μετά την παρέμβαση εισαγγελέα ο Μιχαλολιάκος διέγραψε τον Μπαρμπαρούση λέγοντας ότι δεν συμφωνούν με τα λεγόμενα του βουλευτή, αφού πρώτα τον είχαν χειροκροτήσει! 

Τον στέλνουν στη φυλακή όπως καταλάβατε...»

 

 

(Φωτογραφία: Eurokinissi)

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Διαβάζοντας τα σχόλια Οδυσσέα περί "Χρυσών Αυγών" , θα τολμούσα να πω οτι οι ΧΑ ειναι περισσότερο σοβαροί. Οπωσδήποτε στην σοβαροφάνεια υστερούν, αλλά είπαμε................ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΚΛΕΨΑΝ - ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ - ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Ουτε πηγαν στην βουλη με γιλεκο,και με σαγιοναρα,ουτε επισημη επισκεψη στο πεκινο με κοντομανικο μπλουζακι

Μαθαίνω ότι εις βάρος του σχηματίζεται δικογραφία και για το αδίκημα της παραβίασης του ΚΟΚ και επικίνδυνης οδήγησης που θα μπορούσε να προκαλέσει ατυχήματα. Βλακείες. Ισόβια για εσχάτη προδοσία. Στη φυλακή και να θέλει δεν χρειάζεται δίπλωμα οδήγησης.

Πόσες είναι οι πιθανότητες πραξικοπήματος; Καμία. Είναι χρήσιμο; Καθόλου. Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός, λοιπόν (για να θυμηθούμε μια παλιά έκφραση); Μα για το πρωτάθλημα βεβαίως-βεβαίως. Και για την παράσταση. Το θέατρο είναι λίαν διαδεδομένη μορφή τέχνης στη χώρα. Άσε που έχει και σκηνές γκραν γκινιόλ (καταδίωξη στην εθνική, μπλόκα της αστυνομίας, ηρωική έξοδος κ.λπ., κ.λπ.) Ζούμε ενδιαφέρουσες φάσεις.

@11:02 η κατάλυση του πολιτεύματος από το Στρατό είναι θέμα ταμπού και πρέπει να αντιμετωπίζεται αμέσως. Διαφορετικά απο-ευαισθητοποιούμαστε μέχρι που θα έρθει η ώρα που πράγματι θα επιχειρηθεί στρατιωτικό πραξικόπημα και θα αναρωτιόμαστε πως έγινε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.