Πρόγραμμα διανομής φρούτων και λαχανικών θα «τρέξει» στα σχολεία

Πρόγραμμα διανομής φρούτων και λαχανικών θα «τρέξει» στα σχολεία

Οκτώβριος 01, 2016 - 08:57
2 σχόλια

Σε 4.493.600 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στα σχολεία, που θα «τρέξει» το σχολικό έτος 2016-2017, μετά την υπογραφή σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Από το ποσό αυτό, τα 3.143.600 ευρώ προέρχονται από κονδύλια της ΕE και τα 1.350.000 ευρώ βαρύνουν τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η εφαρμογή του προγράμματος στοχεύει στη διαρκή αύξηση του μεριδίου των οπωροκηπευτικών στο διαιτολόγιο των παιδιών στο στάδιο διαμόρφωσης των διατροφικών τους συνηθειών, καθώς και στην επίτευξη των στόχων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας.

Τα προϊόντα που πρόκειται να διανεμηθούν στα σχολεία, βάσει της εποχικότητας και της διαθεσιμότητάς τους, είναι μήλα, πορτοκάλια, αγγουράκια, κομπόστα ροδάκινο σε ατομική συσκευασία και κορινθιακή σταφίδα.

Η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιείται με ευθύνη των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Παιδείας, και Υγείας καθώς και των διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Αν η κομποστα ροδάκινο που είναι τίγκα στη ζάχαρη και στη φρουκτόζη θεωρείται φρούτο, να διαθέσουν και τούρτες black forest με την αιτιολογία ότι περιεχουν βύσσινο.

Αυτό το γνωρίζατε για την κορινθιακή (μαύρη) σταφίδα; Από τις σύγχρονες κλινικές μελέτες που είναι ήδη δημοσιευμένες σε έγκριτα, διεθνή, επιστημονικά περιοδικά,αποδεικνύεται ότι από την ένταξή της κορινθιακής σταφίδας στην καθημερινή διατροφή υπάρχει σημαντική μείωση στην αρτηριακή πίεση, δημιουργείται «ασπίδα» ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα, μειώνεται η «κακή» χοληστερίνη, παρατηρείται θετική επίδραση στην υγεία των καπνιστών και στα πλαίσια μια ισορροπημένης διατροφής δεν υπάρχει καμία αρνητική επίδραση στους διαβητικούς! Μάθετε περισσότερα εδώ:greekraisins.wordpress.com

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.