Φόρος, έρανος και δήμευση!

Φόρος, έρανος και δήμευση!

Μάιος 04, 2016 - 12:43
3 σχόλια

Ακούσατε, ακούσατε! Κάθε φορά που θα βγάζετε φράγκα από το πουγκί, το κράτος θα κρατάει το κάτι τι! Φόρος στο καπνικόν, φόρος στο μπουκάλι, φόρος στο γαμικόν, φόρος και στο τσουκάλι! Οι κυβερνητικές κολούμπρες φέρνουνε λιγούρες! Θες από την τράπεζα λεφτάκια να τραβήξεις; Κάθε φορά που θα τραβάς, κάτι στο κράτος θα αφήσεις!

Κάπως έτσι θα ακούγαμε από τον ντελάλη τα μαντάτα, αν ζούσαμε στον κανονικό μεσαίωνα και όχι σε τούτον εδώ τον γιαλαντζί αλλά χειρότερο μεσαίωνα. Το Μαξίμου, λέει, αυτός ο ναός της σκέψης, ο ιερός χώρος όπου κατεβαίνουν έξυπνες ιδέες και φωτίζουν τους ενοίκους του, προτιμά μια μικρή επιβάρυνση για όλους παρά κάποιο άλλο δυσβάσταχτο μέτρο. Και σωθήκαμε!

Πάρε, λοιπόν, φόρο στις συναλλαγές με τις τράπεζες που θα διαμορφωθεί στο 0,01%. Φόρο που μοιάζει με υποχρεωτικό έρανο, ένα πράγμα, και στηρίζεται στη λογική «ας πάρουμε μισό ευρώ από όλους».

Κάποιος που πληρώνει ένα ενοίκιο 300 ευρώ θα καταβάλει 0,30 ευρώ επιπλέον. Τώρα, ο ιδιοκτήτης θα πληρώνει, ο νοικάρης θα πληρώνει, ποιος ξέρει. Ή μήπως και οι δύο μαζί;

Όλοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, όλοι όσοι έχουν λογαριασμό στην τράπεζα, αν τα τραβούν τα 420 ευρώ την εβδομάδα που επιτρέπεται λόγω capital controls με τη μία, θα έχουν επιβάρυνση της τάξεως των 42 λεπτών ανά ανάληψη. Δηλαδή 1,64 ευρώ τον μήνα.

Κι αν εγώ θέλω να τραβάω 50-50 τα ευρώ μου; Θα πληρώνω κάθε φορά το χαρατσάκι μου; Και για ποιον λόγο, ρε φίλε;

Και ο μισθός θα φορολογείται κατά την κατάθεση από τον εργοδότη όσο και ανά ανάληψη από τον εργαζόμενο, ή κάθε ποσό θα φορολογείται μια φορά; Άγνωστον.

Το κράτος προσδοκά από αυτό το χαράτσι έσοδα τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης το κράτος θα μπορούσε να φορολογήσει με 5 λεπτά του ευρώ όλους όσοι παίζουν τυχερά παιχνίδια, αλλά όχι! Σκοπός είναι η δήμευση λεπτό το λεπτό των μισθών και των συντάξεων, μην ξεχνιόμαστε. 

Μπορεί το ποσό να φαίνεται μικρό, αλλά είναι ένας φόρος που ενδεχομένως ανοίξει την όρεξη για παραπάνω κούρεμα. Ποιος εγγυάται ότι αν πιάσει το μέτρο -που θα πιάσει, διότι μιλάμε για σίγουρο φόρο- δεν θα τους έρθει η φαεινή να δημεύουν 5 ευρώ ανά κατάθεση; Κι εμείς ακόμα θα περιμένουμε το κούρεμα καταθέσεων να γίνει με ένα μπαμ και με τη μία, αλλά το σίγουρο πόντο-πόντο κουρεματάκι θα γίνεται αργά και σταθερά κάθε μήνα, με κάθε ευκαιρία.

Είμαστε ακτήμονες καλλιεργητές στο μεγάλο φέουδο του κράτους και φορολογούμαστε κατά το δοκούν, σύμφωνα με τις ορέξεις του φεουδάρχη. Επί των μισθών μας και των συντάξεών μας δεν έχουμε λόγο πια. Σκοπός είναι ένα όλο και μεγαλύτερο ποσό των κόπων μας να πηγαίνει στα μέτρα. Μέτρα που θα αποτύχουν, με μαθηματική ακρίβεια.

Πάντως η κυβέρνηση πρωτοτυπεί, για άλλη μία φορά. Αυτός ο φόρος μοιάζει με έρανο και δήμευση μαζί...

Ειδήσεις: 
Tags: 

3 Σχόλια

42 χρόνια οι άθλιοι που μας κυβερνούσαν έκαμαν πολιτική με δανεικά.!!!Ήρθε ο καιρός οι δανειστές να τα ζητούν πίσω.Τα αλλα που διαβάζω είναι αμπελοφιλοσοφήματα,για ΝΑ ΜΗΝ ΠΏ ΤΊΠΟΤΕ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ......μλκς....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.