Τσίπρας: Προκλήσεις κοσμοϊστορικού χαρακτήρα

Τσίπρας: Προκλήσεις κοσμοϊστορικού χαρακτήρα

Φεβρουάριος 10, 2016 - 12:09
7 σχόλια

Τι είπε ο Πρωθυπουργός για Μεταναστευτικό, Ασφαλιστικό, Φορολογικό στο Υπουργικό Συμβούλιο

«Χρειάζεται διαρκής εγρήγορση, αποφασιστικότητα, επιμονή και υπομονή για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις κοσμοϊστορικού χαρακτήρα με τον καλύτερο τρόπο για τη χώρα και τον λαό». Ο Αλέξης Τσίπρας στο έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο αναφέρθηκε πρώτα απ' όλα στο μεταναστευτικό, αλλά και προχώρησε σε εξαγγελίες εν μέσω της μεγάλης κοινωνικής δυσαρέσκειας.

Όσον αφορά στο προσφυγικό, υποστήριξε ότι «πρόκειται για τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών που περνάει από τη χώρα μας καθώς το κύμα της κρίσης σκάει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου». Επανέλαβε δε ότι η Ελλάδα μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις για τα κέντρα υποδοχής με την κρίσιμη συμβολή του Στρατού.

«Περιμένουμε από τους εταίρους να κάνουν το ίδιο όσον αφορά τις δικές τους υποχρεώσεις. Οι συμφωνίες δεν μπορεί να είναι α λα καρτ», υπογράμμισε.

«Διαθέτουμε πολιτική γενναιότητα ώστε η Ελλάδα να μετατραπεί από μέρος του προβλήματος σε μέρος της λύσης. Και αυτό ξεκινά με τη μεγάλη αλλαγή στην εξωτερική πολιτική με το δόγμα της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Είμαι βέβαιος ότι σε λίγο χρόνο η εικόνα της χώρας διεθνώς θα έχει αλλάξει» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Ακόμα, αναφέρθηκε στο Κυπριακό, δηλώνοντας ότι μπορεί να υπάρξει λύση μέσα στο 2016.

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής. Δεν παραβλέπω την κόπωση του λαού μας από τα έξι χρόνια, ωστόσο για πρώτη φορά έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο κάβο αλλά μετά από αυτό βλέπουμε φως στον ορίζοντα. Γι' αυτό θέλουμε η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί χωρίς κωλυσιεργίες και τακτικισμούς από την πλευρά των δανειστών».

«Τηρούμε κατά γράμμα τη συμφωνία έχοντας στο νου μας τους πιο αδύναμους. Αυτό που μένει είναι να αναγνωριστεί από το σύνολο των θεσμών που επιτηρούν το πρόγραμμα της χώρας ώστε να ανοίξει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους και να περάσουμε σε ανάκαμψη. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν αρκεί όλες οι πλευρές να επιδείξουν στάση συνεργασίας».

«Το κενό που δεν έχει καλυφθεί (σ.σ. στο Ασφαλιστικό) θα καλυφθεί από την αύξηση των εισφορών από τους εργοδότες. Η πρόταση αυτή είναι συμβατή με το γράμμα της συμφωνίας και είναι οτι θα γίνει αποδεκτό από τους θεσμούς.Η Ελλάδα τηρεί το γράμμα της συμφωνίας», επανέλαβε.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους, μοιράζουμε το δικό τους βάρος στα υψηλά και μεσαία εισοδήματα. Αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργεί επιβαρύνσεις που πρέπει να εξεταστούν Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε όπως το κάναμε με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες. Το ίδιο είμαστε να κάνουμε και με τους αγρότες αρκεί να έρθουν στο τραπέζι του διαλόγου, γιατί χωρίς διάλογο δεν υπάρχει λύση. Είμαστε ανοιχτοί σε ειλικρινή διάλογο γιατί υπάρχουν δυνατότητες όσον αφορά τη μεταβατικότητα των διατάξεων, το ύψος των εισφορών όσο γενικότερα στο θέμα προστασίας του εισοδήματος των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών», είπε, καλώντας για άλλη μία φορά τους αγρότες στο τραπέζι.

Για το Ασφαλιστικό ανέφερε: «Θέσαμε την πρότασή μας σε ευρύ κοινωνικό διάλογο και δεν επιλέξαμε να το κάνουμε σε κλειστές πόρτες με τους δανειστές ούτε να τη φέρουμε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Είναι μια πρόταση που γράφτηκε στα ελληνικά. Είναι μια πρόταση που έχει μια βασική αντίληψη ότι διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αφορά κυρίως εμάς και όχι τους θεσμούς. Δεν είναι υποχρέωση που μας επιβάλει η συμφωνία αλλά μια υποχρέωση της σημερινής κυβέρνησης στις επόμενες γενιές. Η πρόταση μας είναι σε διάλογο. Δεχόμαστε κριτική, προτάσεις και είμαστε ανοιχτοί σε βελτιώσεις. Όμως η πρότασή μας έχει μια λογική: προστατεύει τους ασθενέστερους και δεν επιτρέπει να υπάρχουν πολίτες δύο και τριών ταχυτήτων. Η μεταρρύθμιση δεν είναι προαιρετική αλλά είναι απολύτως αναγκαία για το μέλλον. Πρέπει όλες οι δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναγνωρίσουν ότι η σημερινή κυβέρνηση θέλει να σβήσει τη φωτιά που αυτοί άναψαν. Να σταματήσουν το παιχνίδι της μικροπολιτικής και να καταθέσουν προτάσεις, αν έχουν. Δυστυχώς σε ρεσιτάλ ανευθυνότητας η αντιπολίτευση ζητά απόσυρση του ασφαλιστικού αδιαφορώντας για την αξιολόγηση και τη συζήτηση για το χρέος». 

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ»

«Είμαστε το τέκνο της ανάγκης για να μπει μια τάξη στον τόπο. Και αυτό θα το υλοποιήσουμε χωρίς ολιγωρίες, χωρίς να χαριστούμε σε κανέναν. Επανεκλεγήκαμε μόλις πριν ΑΠΌ τέσσερις μήνες με μια σαφή εντολή. Να υλοποιήσουμε μια συμφωνία αλλά να τηρήσουμε με "κόκκινες γραμμές" την προστασία των αδύναμων στρωμάτων. Δεν θα κόψουμε για 12η φορά τις συντάξεις, θα προστατεύσουμε την α κατοικία, θα προχωρήσουμε με το παράλληλο πρόγραμμα και θα βάλουμε τέλος στη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

«Θα αντέξουμε, θα ολοκληρώσουμε με σαφήνεια την εντολή που μας έδωσε τρεις φορές τον τελευταίο χρόνο ο λαός» κατέληξε ο κ. Τσίπρας, τελειώνοντας την κουβέντα περί πρόωρων εκλογών.

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

Η αδιαφορία του πρωθυπουργού για την πατρίδα είναι θλιβερή και η ανικανότητα της κυβέρνησης του παροιμιώδης και επικίνδυνη για την ύπαρξη της πατρίδας μας όπως την γνωρίζουμε. Η ανικανότητα διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών αλλα και οι ανεύθυνες πολιτικές αποφάσεις των Χριστοδουλοπουλου, Φίλη, Δρίτσα και του ιδιου του πρωθυπουργού όσον αφορά το μετανστευτικο έχουν φέρει την πατρίδα μας μπροστά στον κίνδυνο τεραστιων καταστροφών! (1)

Δεν είναι απειλή οι μετανάστες βεβαια όπως θα περίμεναν πολλοί να ακούσουν. Απειλές είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τους μετανάστες ώστε να ωφεληθούν εις βάρος της πατρίδας μας και αυτοί που δημιούργησαν αυτή την επιλογή, τη δυνατότητα δηλαδή κάποιος να σκεφτεί ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τις μεταναστευτικές ροές εναντίον μας. Απειλές είναι άρα η Τουρκικη κυβέρνηση, η Αμερικανικη και η Γερμανική κυβέρνηση και αυτοί που δημιούργησαν τη δυνατότητα οι προηγούμενοι να σκεφτούν με τέτοιους ορους, η παρούσα δηλαδή κυβέρνηση! (2)

Αυτή τη στιγμή πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο Αιγαίο διότι το χάνουμε και στο Αιγαίο μόνον εμείς μπορεί να βγούμε χαμένοι γιατί εμείς δεν διεκδικούμε τίποτα αλλα άλλοι διεκδικούν τα δικαιωματικά από το δίκαιο της θάλασσας δικά μας! Η μάχη δεν δίνεται με φρεγάτες και τουφεκια και αεροπλάνα αλλα δίνεται στο πεδίο ερευνας και διάσωσης και στο πεδίο διαχείρισης και καταγραφής των ροών και εκεί πρέπει να επικρατήσουμε έναντι της Τουρκίας. (3)

Πρέπει να αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση 180 μοίρες, πρέπει να ενισχύσει άμεσα και με κάθε κόστος λιμενικό και ακτοφυλακή, πρέπει να ζητήσει άμεση βοήθεια από τις ευρωπαϊκές χώρες χωριστά για την καταγραφή και διαχείριση των ροών μέσω αποστολής αστυνομικών δυνάμεων. Δεν πρέπει να πάνε αστυνομικές δυνάμεις Ευρωπαίων στα Σκοπια αλλα στα Ευρωπαϊκά σύνορα που είναι το ανατολικό Αιγαίο! (4)

Τέλος πρέπει να μπλοκάρει άμεσα την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη φύλαξη του Αιγαίου γιατί το ΝΑΤΟ είναι αφενός στρατιωτική συμμαχία και δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα σε ζητήματα μετανάστευσης και δεύτερον γιατί ήδη το ΝΑΤΟ είναι εδώ μέσω της Ελλάδας. διαφορετικά θα βολτάρουν τουρκικα πλοία μέσω του ΝΑΤΟ στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, τα οποια όμως με βάση το διεθνές δίκαιο και αν η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε να ασκήσει τα δικαιώματα μας είναι ελληνικά, και θα έχουμε ντεφάκτο συνδιαχείριση του Αιγαίου κάτι αντίστοιχο με την κατοχή της Κύπρου δηλαδή! (5)

Αν δεν ξυπνήσουμε όλοι να πιέσουμε την κυβέρνηση για τα παραπάνω σε λίγο καιρό δεν θα μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε για το ασφαλιστικό γιατί η κυβέρνηση θα πέφτει προς την Άγκυρα....

Aλέκο 13 Μαρτίου τριήμερο, μασκαριλίκι καθαρά Δευτέρα ...... ή το πολύ 20. Την παρέλαση θα την δει άλλος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.