Ν. Χουντής: Τα χρέη ΝΔ - ΠαΣοΚ έχουν διαγραφεί με τις ευλογίες της ΕΕ!

Ν. Χουντής: Τα χρέη ΝΔ - ΠαΣοΚ έχουν διαγραφεί με τις ευλογίες της ΕΕ!

Νοέμβριος 11, 2015 - 17:22
1 σχόλια
Ο ευρωβουλευτής της ΛαΕ κατηγορεί την ΕΕ για «συνέργεια στο έγκλημα της διαγραφής των χρεών των κομμάτων».

Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή το γεγονός ότι ετέθησαν στο Αρχείο οι υποθέσεις που αφορούσαν στον δανεισμό των πολιτικών κομμάτων της ΝΔ και του ΠαΣοΚ ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από την Αγροτική Τράπεζα, γίνεται πολύς λόγος για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων. 

Σημειωτέον ότι μόλις προχθές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε συγγνώμη για τα δανεικά και αγύριστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα ζητήσει τη διαγραφή τους και ο Απόστολος Τζιτζικώστας είπε ότι η ΝΔ θα εξοφλήσει το χρέος της.

Χρέος που δεν υπάρχει!

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας κ. Νίκος Χουντής, όπως αναφέρει το newsbomb.gr, καταφέρθηκε εναντίον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, κάνοντας λόγο για «συναλλαγή και συνέργεια στο έγκλημα της διαγραφής των χρεών της ΝΔ και του ΠαΣοΚ».

Ο ευρωβουλευτής κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερώτηση, όπου αναφέρει ότι «στις 5 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε στη Βουλή ότι διεγράφησαν, βάσει του ν. 4146/13, δάνεια ύψους 220 εκατ. ευρώ της Αγροτικής Τράπεζας προς τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ», επισημαίνοντας ότι «την ίδια στιγμή γίνονται συζητήσεις για τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας φτωχών οικογενειών και την πρωτοφανή, για τα δεδομένα της ΕΕ, πρόταση επιβολής φόρων ακόμα και στην εκπαίδευση, ύψους 300 εκατ ευρώ».

Ακόμη, κατηγορεί την ΕΕ ότι το 2014, σε απάντησή της, μετά από σχετική ερώτηση, τόσο του ιδίου όσο και του πρώην ευρωβουλευτή Θ. Σκυλλακάκη, «δεν μνημόνευε το γεγονός ότι είχε ήδη υπάρξει διαγραφή των χρεών των πολιτικών κομμάτων, και μάλιστα αμνηστεύοντας στελέχη Τραπεζών, αλλά μας καθησύχαζε σημειώνοντας: "Οι εντολοδόχοι παρακολούθησης που έχουν οριστεί για τις ελληνικές τράπεζες από τον Ιανουάριο του 2013 παρακολουθούν τη διαδικασία χορήγησης νέων δανείων και την αναδιάρθρωση υφιστάμενων δανείων των δανειοληπτών, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών κομμάτων''».

Η ερώτηση του βουλευτή καταλήγει ως εξής: «Μπορεί να βεβαιώσει η Κομισιόν ότι η τότε απάντηση ήταν προϊόν ελλιπούς ή λανθασμένης πληροφόρησης και όχι προσπάθεια αποσιώπησης του γεγονότος ώστε να επωφεληθούν και να προστατευτούν τα τότε κυβερνητικά κόμματα ΝΔ και ΠαΣοΚ;» ενώ παράλληλα την καλεί να παρέμβει και να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Ευλόγως δημιουργέιται το ερώτημα αν κατά τον ίδιο τρόπο, οι αναφερόμενοι «εντολοδόχοι παρακολούθησης για τις ελληνικές τράπεζες» έχουν προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των δανείων συγκεκριμένων επιειρηματιών και μεγάλων μέσων ενημέρωσης, ή όχι, την ίδια ώρα που οι πολίτες υφίστανται βαρύτατη φορολογία, περικοπές, ανεργία και το 50% των δανειοληπτών θα δει την πρώτη του κατοικία να καταλήγει στα χέρια των τραπεζών...


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Οι μεταλλαγμένοι εναπομείναντες του ΣΥΡΙΖΑ τι να λένε;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.