Σαμαράς: Τώρα επαληθεύονται οι κίνδυνοι

Σαμαράς: Τώρα επαληθεύονται οι κίνδυνοι

Μάρτιος 29, 2015 - 10:23
10 σχόλια

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» 29/3, ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει ότι δεν θα παράσχει το κόμμα του στήριξη στην κυβέρνηση σε ό,τι κι αν αποφασίσει, ενώ επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει να τους θεωρούν δεδομένους στον κυβερνητικό συνασπισμό, κάνοντας λόγο για «μαθητευόμενους μάγους». 

«Δεν θα στηρίξουμε οτιδήποτε προτείνουν οι 'μαθητευόμενοι μάγοι'», αναφέρει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα στηρίξει νέες φορολογικές επιδρομές.

Ακόμη, υποστηρίζει ότι η κυβέρνησή του είχε αρχίσει να μειώνει τους φόρους: «Εμείς, άλλωστε, είχαμε αρχίσει να μειώνουμε τους φόρους και προγραμματίζαμε πολύ μεγαλύτερες σταδιακές μειώσεις φόρων τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα βρισκόταν πια στην ανάρρωση και την ξανακύλησαν».  

Ακολούθως, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην προεκλογική στρατηγική του κόμματός του, λέγοντας ότι δεν προσπάθησε να καλλιεργήσει κλίμα φόβου, αλλά να επισημάνει τους επερχόμενους κινδύνους που τώρα, όπως λέει, επαληθεύονται: «Δεν ήταν η στρατηγική του φόβου. Επισήμανση κινδύνων ήταν. Αληθινών κινδύνων. Που τώρα επαληθεύονται». Παράλληλα, όμως, παρατηρεί ότι έγιναν λάθη στο επικοινωνιακό κομμάτι, καθώς, όπως λέει: «Δεν εξηγήσαμε στον κόσμο ότι όλα τα δύσκολα μέτρα που πήραμε ήταν μόνο προσωρινά. Και αυτό ήταν λάθος!».

Ως προς το ζήτημα της διαδοχής στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρός της σημειώνει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την παράταξη σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι παντρεμένος με την προεδρία της ΝΔ: «Δεν είναι παντρεμένος με τη θέση μου. Αλλά και δεν πρόκειται να εγκαταλείψω ούτε τη χώρα ούτε την παράταξη σε τόσο δύσκολες στιγμές».

Τέλος, αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή και στον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει κατά τη διαδικασία της Κεντροδεξιάς, επισημαίνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί να έχει ρόλο «ενωτικό και σταθεροποιητικό, όπως πάντα».


10 Σχόλια

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ.(για τους φανατικούς ΣαμαροΒενιζελικούς) Μπορεί να φαίνεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό! Με βάση τις διατάξεις του νόμου 4312, που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 9 Δεκεμβρίου 2014 από την πλειοψηφία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αν είσαι καταχραστής δημοσίου χρήματος μπορεί να εκτίσεις μέχρι και ένα μόλις χρόνο φυλακής, αρκεί να επιστρέψεις--- κάποιο ποσό---- στο δημόσιο. Ακόμη κι αν το ποσό αυτό έχει ήδη κατασχεθεί από το ελληνικό δημόσιο και δεν σου ανήκει! Με το φλέγον ζήτημα ασχολείται το περιοδικό Unfollow και αναρωτιέται αν αυτοί που νομοθέτησαν τη ρύθμιση «είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τον Φλώρο με την εταιρεία Energa και τον Μηλιώνης με την εταιρεία Hellas Power (πρώην Aegean Power);». Mετα απο αυτά έχω το δικαίωμα να σας αποκαλώ -- ΑΛΗΤΕΣ-- με ΓΡΑΒΑΤΑ.....λίαν επιεικώς.Παλ-τ-μ-ρα .Χάσατε το φαγοπότι και λυσσάξατε.Και δεν θέλω λογοκρισία,γιατί το συνηθίζετε...............

@Κυρ, 29/03/2015 - 12:10. EΣY ΒΛΑΞ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΟΥ ΚΡΙΑΡΙΟΥ ΤΑ ΑΜΕΛΕΤΗΤΑ.

@Κυρ, 29/03/2015 - 12:10 Εσύ τι θα πίνεις ρε πανηλίθιε; Τί πίνεις ρε μακάκο και λες τέτοιες μακακίες; Για το κύπελλο μιλάμε ρε ζώο ή για τις ζωές μας; Κατά 86% μειώθηκε το εισόδημα των φτωχών ρε αλήτη και κατά 337% αυξήθηκε η φορολογία τους με την κυβέρνηση του Αντωνάκη που γυαλίζει το μάτι του και όλων των άλλων λυσσασμένων σκυλιών και αντί να τους φτύνουμε στο Σύνταγμα, αντί να εξαφανιστούν από προσώπου γης, βγαίνουν και διασπείρουν την αρρώστια τους και έχουν και από πάνω τους καθυστερημένους σαν κι εσένα να τους δοξάζουν. Υπάνθρωπε.

ο τσιπρας μεχρι τωρα εχει φερει μνημονιο 3 χωρις λεφτα κ καλυπτει κ σκανδαλα.

Βόμβα Αδωνι: "Οποιος ξαναψηφίσει πασόκ & ΝΔ, ψηφίζει ψεύτες & κλέφτες !!!......................... https://www.youtube.com/watch?v=8laSLyp3V1c

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.