Το Ε.Κ.Αρκαδίας απορρίπτει κατηγορηματικά τα νέα αντεργατικά μέτρα της Κυβέρνησης

Το Ε.Κ.Αρκαδίας απορρίπτει κατηγορηματικά τα νέα αντεργατικά μέτρα της Κυβέρνησης

Ιούνιος 22, 2010 - 10:23

Το Ε.Κ.Αρκαδίας απορρίπτει κατηγορηματικά τα νέα αντεργατικά μέτρα της Κυβέρνησης που αφορούν το ποσοστό απολύσεων και τις αποζημιώσεις.
Οι βιομήχανοι κάνουν «πάρτι» με την αρωγή και τη συνδρομή της κυβέρνησης και της Τρόϊκας.
Το Προεδρικό Διάταγμα αποτελεί κυριολεκτικά εργασιακό μεσαίωνα!

Εκτός από τη «διευκόλυνση» που παρέχει στους βιομήχανους σε σχέση με τις απολύσεις και τις αποζημιώσεις, ανατρέπει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με την περικοπή του βασικού μισθού στους νέους εργαζόμενους, αλλά και καταργεί - επί της ουσίας, ακυρώνοντας την υποχρεωτική Διαιτησία - το μοναδικό Νόμο που ψήφισαν όλα τα πολιτικά κόμματα της Βουλής των Ελλήνων και ο οποίος κατοχύρωνε το δικαίωμα προσφυγής τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Μαζί με την ακρίβεια, το ψαλίδισμα μισθών - ημερομισθίων και συντάξεων, το Ασφαλιστικό και φυσικά την ανεργία που καλπάζει, όλες οι κοινωνικές αλλά και οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου ασφυκτιούν, αλλά και απορούν.

Η Κυβέρνηση με τις πολιτικές αυτές:

Δεν κατανοεί το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούμαστε;
Δεν αντιλαμβάνεται τη βίαιη και μονομερή αναδιανομή πλούτου;
Πως θα υπάρξει παραγωγή, ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη με ανέργους που θα ξεπεράσουν το 1.000.000 και εργαζόμενους - απασχολήσιμους με πενιχρό εισόδημα;

Μια είναι η απάντησή μας. ΑΓΩΝΑΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για την ανατροπή των αντεργατικών ρυθμίσεων και τη δικαίωση του κόσμου του μόχθου και της εργασίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και να διατηρούν αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Όλοι και όλες στην Πανεργατική Απεργία και στη συγκέντρωση στην Τριπολη - Πλατεία Αγ. Βασιλειου - την Τρίτη 29 Ιουνίου στις 10 το πρωί

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ και ΔΥΝΑΜΙΚΗ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Το Γραφείο Τύπου

Ειδήσεις: