Επιστολή Πέτρου Τατούλη προς την Υπουργό Οικονομίας για τον αποκλεισμό της Πελοποννήσου από Κοινοτική Πρωτοβουλία

Επιστολή Πέτρου Τατούλη προς την Υπουργό Οικονομίας για τον αποκλεισμό της Πελοποννήσου από Κοινοτική Πρωτοβουλία

Ιούνιος 22, 2010 - 10:25

Επιστολή προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη απέστειλε ο τέως βουλευτής Αρκαδίας Πέτρος Τατούλης, όπου επισημαίνει:
«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Την 1η Ιουνίου 2010 το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μαζί με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) ανακοίνωσαν την έναρξη της διαδικασίας Υποβολής Προτάσεων για την επιλογή Ενδιάμεσων Χρηματοπιστωτικών Οργανισμών που θα συμμετέχουν στην προώθηση και υλοποίηση του πρώτου χρηματοπιστωτικού προϊόντος

(«Εργαλείο Επιμερισμού Ρίσκου και Συγχρηματοδότησης») της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας JERΕΜΙΕ. Η Κοινοτική Πρωτοβουλία JERΕΜΙΕ έχει στόχο να βελτιώσει την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, με δάνεια και εγγυήσεις δανείων. Προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι η 16.7.2010.
Με δυσάρεστη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ενώ έχουν υπαχθεί σ' αυτήν την Κοινοτική Πρωτοβουλία τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα «Μακεδονία - Θράκη», «Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου», «Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα -Ήπειρος» και «Αττική» 20071 ;2013, δεν υπάγεται το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος- Ιόνιοι Νήσοι 2007-2013».
Θεωρώ απαράδεκτη την εξαίρεση αυτή. Σας παρακαλώ λοιπόν:
να ανακαλέσετε την τρέχουσα πρόσκληση,
να εκδώσετε συμπληρωματική Κοινή Υπουργική Απόφαση αυτής που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 1751/Β/20Ο8 και να συμπεριλάβετε στην Κοινοτική Πρωτοβουλία JERΕΜΙΕ το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα- Πελοπόννησος- Ιόνιοι Νήσοι 2007-2013»,
να επανεκδώσετε, πλήρη πλέον, την πρόσκληση προς τους Χρηματοπιστωτικούς Οργανισμούς.”

Η επιστολή κοινοποιείται στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου, στις νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και στα εμποροβιομηχανικά επιμελητήρια αυτών των περιοχών.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις