Σήμερα το μεγάλο ντέρμπι με Ολυμπιάδα - Με τον κόσμο στο πλευρό του ο Αρκαδικός

Σήμερα το μεγάλο ντέρμπι με Ολυμπιάδα - Με τον κόσμο στο πλευρό του ο Αρκαδικός

Δεκέμβριος 08, 2009 - 20:56

«Να ‘μαστε πάλι εδώ Ανδρέα» ήταν μία παλιότερη επιτυχία της δεκαετίας του ’80 των Ανδρέα Μικρούτσικου, Μανώλη Ρασούλη και να που η 5η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας, που αναβλήθηκε λόγω της απεργίας του ΠΣΑΚ θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου.

Να λοιπόν που Αρκαδικός και Ολυμπιάδα Πατρών θα ξαναβρεθούν στο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου της Τρίπολης, χωρίς τζιν και μπλουζάκια που αναφέρονταν στην απεργιακή κινητοποίηση και των δίκαιων αιτημάτων του ΠΣΑΚ, αλλά θα δώσουν μία μεγάλη μάχη, την κρισιμότερη της αγωνιστικής με στόχο την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.

Μία από τις δυσκολότερες αποστολές καλεί να φέρει σε πέρας ο Αρκαδικός, αφού υποδέχεται την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009 μία από τις καλύτερες και πληρέστερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, την Ολυμπιάδα Πατρών.

Στον Αρκαδικό σκέφτονται μόνο τη νίκη, που θα σταθεροποιήσει την ομάδα στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Α2 κατηγορίας, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό που προέχει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι να υπάρχει αυτοσυγκέντρωση στην επίτευξη του στόχου, καθώς μόνο εύκολο δεν μπορεί να θεωρηθεί το παιχνίδι με την Ολυμπιάδα Πατρών.

Ωστόσο, μετά τις νίκες επί του Ίκαρου/Έσπερου στην Τρίπολη και στον Λαγκαδά, η ψυχολογία στις τάξεις του Αρκαδικού είναι καλή και όλοι πιστεύουν στις δυνατότητες των παικτών για μία ακόμα μεγάλη επιτυχία στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

Στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, ο Αρκαδικός καλείται να φέρει σε πέρας μία πολύ δύσκολη αποστολή και παράλληλα να αποδείξει με τη σειρά του πώς χαρακτηρίζεται δικαιολογημένα, ως μία από τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Γιάννη Σμυρνιώτη έχει να αντιμετωπίσει σε ένα βαρύ πρόγραμμα πρωταθλήματος και μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου τους παρακάτω αντιπάλους: Ολυμπιάδα Πατρών, Ν. Ήστ (εντός), Ηρακλής (εκτός) και Ίκαροι Σερρών (εντός). Μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι στο Λαγκαδά, ο Αρκαδικός έχει να δώσει δύο παιχνίδια στην Τρίπολη με Ολυμπιάδα και Νήαρ Ήστ και το μόνο που δεν σκέφτονται οι παίκτες της ομάδας είναι η κούραση, αλλά ο τρόπος που πρέπει να ακολουθήσουν για να φτάσουν στη νίκη.

Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης μαζί με τους συνεργάτες του στην τεχνική ηγεσία του Αρκαδικού Μπάμπη Αλεξόπουλο, Γιάννη Καστρίτη έχουν παρακολουθήσει τα σχετικά βίντεο του αυριανού αντιπάλου, καταγράφοντας τα ατού του και παράλληλα έχουν σχεδιάσει τα πλάνα τους.

Το παιχνίδι είναι και μία κόντρα μεταξύ των δύο καλύτερων επιθέσεων της κατηγορίας, όπως είναι αυτή της Ολυμπιάδας (με μέσο όρο πόντων 85) και του Αρκαδικού (με μέσο όρο πόντων 80,5). Αυτό σημαίνει πώς το θέαμα που θα παρακολουθήσουν οι φίλοι του μπάσκετ θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό φαν του αθλήματος. Ταυτόχρονα, είναι και το μεγάλο ντέρμπι της Πελοποννήσου, αφού Αρκαδικός και Ολυμπιάδα Πατρών είναι οι δύο κορυφαίοι εκπρόσωποι του μπάσκετ της ευρύτερης περιοχής πανελλαδικά και σίγουρα το αυριανό παιχνίδι έχει ένα επιπλέον κίνητρο…

Κοινό σημείο αναφοράς των δύο ομάδων, ο συνεργάτης του Γιάννη Σμυρνιώτη στην τεχνική ηγεσία του Αρκαδικού Γιάννης Καστρίτης, που ήταν παλιότερα στο τεχνικό τιμ της Ολυμπιάδας και ο πρώτος ξένος στην ιστορία του Αρκαδικού μπάσκετ Σλόμπονταν Τόσιτς, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Αρκαδικό όταν αποχαιρέτισε την Πατρινή ομάδα!

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς πώς η Τρίπολη ζει και αναπνέει για το μεγάλο παιχνίδι με την Ολυμπιάδα Πατρών (17.30), όπου απειλείται το ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων και ενδέχεται μάλιστα –χωρίς αυτό να είναι υπερβολικό- να μείνουν φίλαθλοι και έξω από το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

Ο «συναγερμός» που έχει σημάνει από το Σάββατο κιόλας και μετά τη νίκη στον Λαγκαδά και η κινητοποίηση που έχει γίνει ξεπερνάει όλα τα προηγούμενα. Έχουν «πέσει» e-mail στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, μηνύματα στα κινητά, τηλέφωνα μεταξύ φίλων και γνωστών που προσκαλούν όλους τους φίλους της ομάδας και σίγουρα έχουν τον ίδιο σκοπό: Να στηρίξουν τον Αρκαδικό σε ένα από τα δυσκολότερα και κρισιμότερα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος, απέναντι σε μία ομάδα όπως είναι η Ολυμπιάδα Πατρών, που πριν δύο χρόνια εκπροσωπούσε την Ελλάδα στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα!

Ειδήσεις: