Γενική απεργία σήμερα σε όλη την Αρκαδία

Γενική απεργία σήμερα σε όλη την Αρκαδία

Μάιος 05, 2010 - 15:16

Τα αντεργατικά οικονομικά μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση οδηγούν σε μπαράζ κινητοποιήσεων.

Τα αντεργατικά οικονομικά μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση οδηγούν σε μπαράζ κινητοποιήσεων. Για σήμερα έχει προγραμματιστεί γενική απεργία με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις στην Τρίπολη. Στις 11 το πρωί θα γίνει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πετρινού, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στην κεντρική πλατεία θα γίνει ξεχωριστή διαδήλωση από το Εργατικό Κέντρο, την ΑΔΕΔΥ και την ΕΛΜΕ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

«Τρομοκρατήστε με την κλιμάκωση των αγώνων και τη συμμετοχή σας στην 24ωρη πανεργατική, πανελλαδική απεργία στις 5 Μάη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ (στην Αθήνα στην πλατεία Ομόνοιας στις 11 το πρωί) τους τρομοκράτες της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και τους εργοδότες μεγαλοκαπιταλιστές.
Ενιαία όλοι αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, που ζουν παρασιτικά και πλουτίζουν από τη δική μας δουλειά στο όνομα της κρίσης και αξιοποιώντας την, προσπαθούν να ισοπεδώσουν κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάχτηση. Για δεκαετίες να εξασφαλίσουν φτηνά και υποταγμένα εργατικά χέρια.
Δεν διστάζουν μπροστά σε οποιοδήποτε ψέμα, σε οποιονδήποτε εκβιασμό, προκειμένου να μας πείσουν πως η διάσωση των κερδών και της ιδιοκτησίας τους είναι μονόδρομος και πατριωτικό μας χρέος, ενώ η υπεράσπιση των καταχτήσεων μας, των δικαιωμάτων μας, της ζωής της δικής μας και των παιδιών μας ισοδυναμεί με εθνική προδοσία.
Τούτο τον καιρό δεν κρίνεται το χάσιμο ενός μεροκάματου, ακόμα και η απώλεια ενός μισθού, όσο και αν τα έχουμε ανάγκη. Τα αρπαχτικά της κυβέρνησης, της ηγεσίας της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, του ΔΝΤ, της ΕΕ και οι μεγαλοεργοδότες ζητάνε πολλά περισσότερα. Ζητάνε να περάσουμε εθελοντικά και αμαχητί αλυσίδες στα χέρια και τα πόδια μας. Να αλυσοδέσουμε για χάρη των κερδών τους το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Χαμένοι αγώνες δεν υπάρχουν. Χαμένη θα είναι η ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας αν δεν αγωνιστούμε.
ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Με ένα σύνθημα, με μια φωνή
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.»

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ

Σήμερα στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Αγίου Βασιλείου θα γίνει η απεργική συγκέντρωση ΕΚΑ και ΑΔΕΔΥ που ανακοινωσαν: «Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αφού πρώτα τα συμφώνησε με τους συνεταίρους της, Ε.Ε και Δ.Ν.Τ είναι βάρβαρα, ακραία νεοφιλελεύθερα, αντεργατικά και γυρίζουν τους εργαζόμενους της χώρας μας πίσω στις αρχές του 20ου αιώνα.
Περικόπτεται ο 13ος και 14ος μισθός στο Δη¬μόσιο και η 13η και 14η Σύνταξη σε Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο. Παγώνουν οι μισθοί για τρία χρόνια στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα. Καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις. Διευκολύνονται οι απολύσεις και περιορίζονται οι αποζημιώσεις απολύσε¬ων. Προωθείται η διάλυση του Ασφαλιστικού Συστήμα¬τος, με μείωση των συντάξεων μέχρι και 30%, και η μετατροπή του σε Ιδιωτικό. Ξεπουλιούνται όλες οι Δημόσιες Επιχει¬ρήσεις. Καταργείται η δεύτερη δόση του επιδό¬ματος αλληλεγγύης. Ο Φ.Π.Α φτάνει στο 23% και οι ειδικοί φόροι σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα αυξά¬νονται εκ νέου.
Την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία αλλά αυτοί που την δημιούργησαν, οι έχοντες και κατέχοντες.
Η κατεδάφιση των εργασιακών, κοινωνικών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, η καταδίκη τους στην ανεργία, την ανέχεια και τη φτώχεια δεν πρέπει να περάσουν»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Η ΕΛΜΕ (καθηγητές μέσης εκπάιδευσης( ανακοινσωε ότι απεργεί:
• Για να ανακληθούν τα αντιλαϊκά μέτρα
• Να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που αυξάνει τα όρια ηλικίας, μετατρέπει τις συντάξεις σε βοηθήματα και οδηγεί τους συνταξιούχους στη φτώχεια
• Στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων του Τ.Π.Δ.Υ. και του ΟΠΑΔ
• Δίκαιο φορολογικό σύστημα
• Πλήρη και σταθερή εργασία
Τέλος, η ΕΛΜΕ καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Αγίου Βασιλείου.

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΟ ΤΕΕ

«Δραματικές διαστάσεις προσλαμβάνει η μείωση των αμοιβών των μηχανικών-ελεύθερων επαγγελματιών για τις μελέτες και επιβλέψεις οικοδομικών έργων στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΕΕ, όπως αυτά προκύπτουν από το σύστημα ελέγχου αμοιβών των μηχανικών. Τα στοιχεία αυτά είναι απολύτως συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα που ανακοινώνει η ΕΣΥΕ.
Δραματικές διαστάσεις, όμως, προσλαμβάνει και η κατάσταση στον τομέα παραγωγής δημοσίων έργων, καθώς πέρα από την περικοπή του ΠΔΕ κατά 600 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινωθεί με τα πρώτα μέτρα περιστολής δαπανών της κυβέρνησης, χτες ανακοινώθηκε επιπλέον περικοπή 500 εκατ. ευρώ με το «πακέτο» των μέτρων το οποίο συμφωνήθηκε με την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Ειδικότερα:
Κατά τον Απρίλιο η μείωση των αμοιβών των μηχανικών-ελεύθερων επαγγελματιών έφτασε στο 36%, έναντι του Απριλίου του 2009 και στο 54% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2008. Και αυτό σε ένα κλάδο στον οποίο το 56% είναι αυτοαπασχολούμενοι.
Η συνεχιζόμενη επί τριετία και πλέον ανεξέλεγκτη μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας, προσλαμβάνει διαστάσεις ενδημικού χαρακτήρα, με τεράστιες επιπτώσεις στην απασχόληση των μηχανικών και όλων των συναφών επαγγελμάτων, με συνέπεια να συρρικνώνεται πια επικίνδυνα το εισόδημά τους και ταυτόχρονα χιλιάδες εργαζόμενοι να οδηγούνται στην ανεργία.
Θυμίζουμε ότι μια σειρά μέτρα που είχαν εξαγγελθεί τους πρώτους μήνες του 2009 προς τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας, όχι μόνο δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, αλλά αντιθέτως νέα επαχθέστατα μέτρα για την οικοδομή αποφασίστηκαν στο όνομα της «μαύρης τρύπας» του δημόσιου χρέους, τα οποία είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε διάλυση ενός κλάδου ο οποίος επί δεκαετίες εξασφάλιζε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και θέσεις εργασίας.»

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΣΕ

Νέα προβλήματα θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό, που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του τα τρένα του ΟΣΕ και τον Προαστιακό, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι για την Τετάρτη, στο πλαίσιο της απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και επηρεάζουν και ορισμένα δρομολόγια που είναι προγραμματισμένα για αύριο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για σήμερα καταργείται μεταξύ Κορίνθου - Άργους - Ναυπλίου - Τρίπολης τα 1437, 1438, 1441, 1422.

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 5 Μαΐου θα συμμετάσχει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - ΚΗΕ. "Αντιμέτωποι με τα πιο σκληρά και άδικα μέτρα βρίσκονται όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι, που διαπιστώνουν, ότι, για μια ακόμη φορά, γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα της οικονομικής κρίσης, για την οποία δεν ευθύνονται", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - ΚΗΕ, ενώ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και οι συνταξιούχοι μαζί με όλους τους Έλληνες εργαζόμενους θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα καταδικάσουν τα νεοφιλελεύθερα σκληρά μέτρα, που οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
"Ενώνουμε τη φωνή μας και ζητάμε την κρίση να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται για τα χρέη και όχι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους" και προσθέτει ότι ο κόσμος της εργασίας δεν μπορεί να δεχτεί την ακύρωση των δικαιωμάτων και των ιερών κατακτήσεων, την αύξηση της ανεργίας και το αβέβαιο μέλλον, που του προτείνουν οι τυχοδιώκτες και οι τοκογλύφοι των αγορών.
"Εμείς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ παίρνουμε μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και διαδηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στα μέτρα, που πετσοκόβουν το εισόδημά μας και ακρωτηριάζουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα". "Αρνούμαστε τις αλυσίδες και τα δεσμά, που προσπαθούν να μας επιβάλουν ξένοι κατακτητές και ντόπιοι υποτελείς", καταλήγει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - ΚΗΕ.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ

«Με πρωτοφανείς αλχημείες και εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνον τα εγχώρια οικονομικά συμφέροντα, η κυβέρνηση, χωρίς αιδώ, βαφτίζει δημόσια (λόγω του νομικού χαρακτήρα τους) τα ταμεία του ιδιωτικού τομέα και υφαρπάζει δύο συντάξεις οδηγώντας στον αφανισμό τους συνταξιούχους εκείνους που επί δεκαετίες συνεισέφεραν (μόνον αυτοί) για να έχουν μια σύνταξη αξιοπρεπή.
Χωρίς αιδώ, η κυβέρνηση υπεξαιρεί και επιπλέον χρήματα από τους συνταξιούχους για ένα νέο ΛΑΦΚΑ που θα ενισχύει ταμεία εργοδοτών, καθιστώντας προβληματική την επιβίωσή τους, σε ένα οικονομικό περιβάλλον στο οποίο η ακρίβεια και η ασυδοσία του κεφαλαίου (που ούτε για τα μάτια δεν καλείται να συνεισφέρει) έχουν εκτινάξει τις τιμές στα ύψη.
Οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης και οι συνταξιούχοι του κλάδου χάνουν από 20 έως και 35% της αγοραστικής τους δύναμης, όχι κατ’ εντολή του ΔΝΤ όπως μας έλεγε η κυβέρνηση και οι εγκάθετοί της, αλλά προς όφελος μεγάλων, παγίως αφορολόγητων και μονίμως επιδοτούμενων επιχειρηματιών και των πολιτικών υπαλλήλων τους.
Η κυβέρνηση θέλει επίσης να υφαρπάξει τα αποθεματικά που γλίτωσαν από το μεγάλο κόλπο των δομημένων ομολόγων των προκατόχων της και να τα διαχειρίζεται με πλήρη αδιαφάνεια, συντηρώντας με προκλητικό τρόπο τις στρατιές των προέδρων, συμβούλων και άλλων υποτακτικών που γονάτισαν το δημόσιο τομέα, αμειβόμενοι (με αποφάσεις εν κρυπτώ) με ποσά πολλαπλάσια των αμοιβών των επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων.
Η κυβέρνηση αυτή είναι δίγλωσση, πλήρως υποταγμένη στις αόρατες γι’ αυτήν «αγορές» και εν τέλει επικίνδυνη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καλεί σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που αρχίζουν την Τετάρτη για τη διασφάλιση των στοιχειωδών, νόμιμων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εργαζομένων στον Τύπο.»

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε αποχή των Δικηγόρων από τα καθήκοντά τους στις 5 Μαΐου 2010, επειδή
1. Η κατάσταση στην Δικαιοσύνη επιδεινώνεται, οι υποθέσεις προσδιορίζονται το 2012 και το 2013, ο αριθμός των καθημερινά εκδικαζομένων συνεχώς μειώνεται και δεν υπερβαίνει κατά μέσο όρο τις τέσσερις, ενώ χιλιάδες παραμένουν οι ακαθαρόγραφες αποφάσεις. Η αρνησιδικία στο μεγαλείο της και η Πολιτεία κωφεύει και εθελοτυφλεί.
2. Ο θεσμικός ρόλος του δικηγόρου και των Δικηγορικών Συλλόγων συστηματικά αμφισβητείται και υπονομεύεται. Το κύρος και η αξιοπρέπεια των δικηγόρων ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, ως επιστημόνων και ως ενεργών πολιτών υποβαθμίζεται.
3. Τα θεσμικά όργανα είναι σε εγρήγορση και με την υπευθυνότητα που τα διακρίνει ανταποκρίνονται στην κρισιμότητα των ημερών, με βάση τον θεσμικό ρόλο που η Πολιτεία μας εμπιστεύθηκε και που διαχρονικά υπερασπιζόμαστε.
Τις ημέρες της αποχής δεν θα χορηγηθούν άδειες για παράσταση δικηγόρου σε οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη περιλαμβανομένης και της παραστάσεως για αναβολή.
Από τον γενικό αυτόν κανόνα εξαιρούνται αποκλειστικά και περιοριστικά οι ακόλουθες περιπτώσεις, οι οποίες θα κρίνονται από την αρμόδια υπηρεσία του Δ.Σ.Π.:
α) όπου απαιτείται εκ του νόμου προκατάθεση προτάσεων
β) παραγραφών-λήξεως προθεσμιών
γ) αποφυλακίσεων
δ) αναστολών πλειστηριασμού και εκτελέσεως αποφάσεων

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας.
Η Εκτελεστική Γραμματεία των νοσοκομειακών γιατρών μετά τη συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την πολιτική συγκυρία ασχολήθηκε με τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τους νοσοκομειακούς γιατρούς.
Θεωρεί
1.- ότι οι διαβεβαιώσεις της Υπουργού Υγείας και του Γενικού Γραμματέα πε-
ρί έγκαιρης και πλήρους αποπληρωμής των εφημεριών Ιανουαρίου- Φε-
βρουαρίου έχουν διαψευστεί κατά τρόπο κραυγαλέο, πλήττοντας την αξιοπι-
στία και των δύο.
2.- δεν υπάρχει καμία καθαρή προοπτική για την καταβολή των δεδουλευμέ-
νων Μαρτίου και Απριλίου
3.-τα νέα μέτρα που επιβάλλει το ΔΝΤ καθώς και το επερχόμενο ασφαλιστικό
νομοσχέδιο θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη θέση μας και τα συντα-
ξιοδοτικά μας δικαιώματα
Τούτων δοθέντων η Εκτελεστική Γραμματεία αποφάσισε ότι:
α) ισχύουν στο ακέραιο οι αποφάσεις που έλαβε το Γενικό Συμβούλιο στην
τελευταία συνεδρίασή του
β) Καλεί τις & τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώ-
σεις της Πρωτομαγιάς και στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία της 5ης
Μαΐου

ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ

«Το Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού συλλόγου Τρίπολης κλήθηκε να αποφασίσει για την συμμετοχή των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης μας, στο κλείσιμο των καταστημάτων, που προτείνει η ΕΣΕΕ για την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010.
Η απόφαση του Δ.Σ. είναι να μην συμμετέχουμε στην προσεχή κινητοποίηση.
Θεωρούμε υποχρέωση μας να κοινοποιήσουμε το σκεπτικό της απόφασης μας.
Μια απεργία εξαγγέλλεται κυρίως για δύο λόγους. Πρώτον για να χρησιμοποιηθεί σαν διαπραγματευτική βάση για την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων από την κυβέρνηση. Δεύτερον για να χρησιμοποιηθεί σαν επικοινωνιακό εργαλείο, ώστε η κοινή γνώμη να γνωρίσει τα προβλήματα του κλάδου και να ταχθεί στο πλευρό των απεργών.
Πιστεύουμε ότι στην περίπτωση μας δεν συντρέχει κανείς από τους δύο λόγους. Το κλείσιμο των καταστημάτων, με τον τρόπο και το σκεπτικό που μας προτάθηκε, αποτελεί είτε κινητοποίηση για την τιμή των όπλων, είτε έκφραση της αγανάκτησης μας, γενικώς και αορίστως, για την άθλια οικονομική κατάσταση που μας οδήγησαν οι όντως ανεπαρκείς και ανεύθυνες πολιτικές εδώ και δεκαετίες.
Ο τρόπος που οργανώνεται η απεργία και τα αόριστα αιτήματα που προβάλλονται, θα οδηγήσουν σε αυτομαστίγωση του Εμπορικού κόσμου με μηδενική απήχηση.
Ο Σύλλογος μας διαθέτει προτάσεις για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κλάδου μας, τις οποίες δημοσιοποιεί προς κάθε κατεύθυνση, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους εμπόρους και ευαισθησία στους προβληματισμούς της κοινωνίας. Παραμένουμε όμως επιφυλακτικοί απέναντι σε άσκοπες κινήσεις εντυπωσιασμού.»

ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στην τελευταία του συνεδρίαση, εκτιμώντας την ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και την κατάθεση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου με τη διαδικασία του επείγοντος στη Βουλή αποφάσισε:
«Την κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης στις 5 Μαΐου
Την Τρίτη 4/5 διοργανώνουμε πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις και καλούμε σε πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 12.00 στα Προπύλαια.Καλούνται οι Σύλλογοι της περιφέρειας να μισθώσουν λεωφορεία για τη συμμετοχή των συναδέλφων στο συλλαλητήριο της Αθήνας.
Την Τετάρτη 5/5 συμμετέχουμ στα πανεργατικά συλλαλητήρια σ' όλη τη χώρα.
Το επόμενο διάστημα και μέχρι στις 7-5-2010 έκτακτες Γ.Σ. των Συλλόγων της χώρας με πρόταση για κλιμάκωση του αγώνα.
Ολομέλεια προέδρων στις 10-5-2010.»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: