Το Ξενοδοχείο «Μάννα» «ανέβασε» Βαλτεσινίκο και Μαγούλιανα

Το Ξενοδοχείο «Μάννα» «ανέβασε» Βαλτεσινίκο και Μαγούλιανα

Απρίλιος 18, 2024 - 20:00
6 σχόλια

Το Βαλετσινίκο από ψηλά - φωτογραφία arcadiaportal.gr

Μια μεγάλη επένδυση, που όμως σέβεται τις ιδιαιτερότητες του τόπου ή του τοπίου όπου αναπτύσσεται, έχει θετικό πρόσημο στην τοπική κοινωνία. Το έχουμε δει να συμβαίνει σε πολλές περιοχές της χώρας μας, όπως έχουμε δει και το αντίστροφο, φυσικά, την υπερεκμετάλλευση, δηλαδή, η οποία τείνει να καταστρέψει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της πατρίδας μας, δηλαδή τα νησιά μας. 

Σε μια πρόσφατη επίσκεψή μας στο Βαλτεσινίκο και στα Μαγούλιανα, δύο πραγματικά μοναδικά χωριά της Αρκαδίας, πληροφορηθήκαμε από τους επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης ότι το Ξενοδοχείο «Μάννα», το πεντάστερο ξενοδοχείο που λειτουργεί στο παλιό «Σανατόριο της Μάνας», έχει ανεβάσει την επισκεψιμότητα στα χωριά.

Οι επιχειρηματίες μάς είπαν ότι έχουν σημαντική αύξηση τζίρου από τους φιλοξενούμενους στο ξενοδοχείο, οι οποίοι επισκέπτονται τα χωριά για φαγητό, καφέ, αγορά τοπικών προϊόντων και βόλτες. 

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι το γεγονός ότι τόσο το Βαλτεσινίκο όσο και τα Μαγούλιανα, δεν έχουν τη φήμη της Βυτίνας ή της Δημητσάνας. Και τα δύο χωριά είναι μέρη στα οποία θα επιστρέψει ο επισκέπτης τους, αν βρεθεί εκεί για πρώτη φορά. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, η ομορφιά του βουνού, ο καθαρός αέρας και η ιστορία τους είναι τα μεγάλα τους «ατού». Ωστόσο, οι πλέον δημοφιλείς προορισμοί της Γορτυνίας συγκεντρώνουν πολύ μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Για αυτόν τον λόγο οι κάτοικοι αλλά κυρίως οι επιχειρηματίες των δύο αυτών χωριών έχουν διαπιστώσει ότι η λειτουργία του ξενοδοχείου έχει ανεβάσει πολύ την επισκεψιμότητα στα χωριά τους και, φυσικά, έχει επιδράσει θετικά στην τοπική οικονομία.

Η προτεραιότητα που είχε δοθεί στην ανάπτυξη ήπιας μορφής τουριστικών δραστηριοτήτων για τους ορεινούς δήμους αποδίδει καρπούς. Η Αρκαδία, αγροτικός τόπος, με πλούσια ιστορική κληρονομιά, πρέπει να προωθήσει την ανάπτυξη της αγροτοδιατροφής χέρι - χέρι με τον πολιτισμό και τον τουρισμό.


6 Σχόλια

Το Βαλτεσινίκο δεν βασίζεται στα ψίχουλα από το τραπέζι του πεντάστερου. Ηταν ανέκαθεν προορισμός με σπουδαίες υποδομές.

18,04, κάνεις λάθος, όσοι διαμένουν στο ξενοδοχείο, επισκέπτονται και αυτά τα δύο χωριά, και όσοι θέλουν να διαμείνουν στο ξενοδοχείο, λαμβάνουν υποψιν τους ότι υπάρχουν και αυτά τα χωριά κοντά του για να τα επισκεφθούν και να τα απολαύσουν. Μην είσαι ατομιστής. Έπαιξε και θα παίξει σημαντικό ρόλο το ξενοδοχείο.

@21.52 δεν διαβάζεις τι γράφουν; Λέει ανέβασε και όχι ανέδειξε τα χωριά αυτά.

Το Costa Navarino ανέδειξε έναν ολόκληρο νομό, μην πω μια περιφέρεια. Αν δεν υπάρχει σοβαρό κατάλυμα, δεν υπάρχει και προορισμός. Το γράφω τραβηγμένα, αλλά κάπως έτσι είναι.

Το Μάννα τα “ανέβασε” αλλά ο στρατηγός άνεμος θα τα καταποντίσει. Δεν χρειάζεται πολύ φαντασία. Μόνο λίγα μποφόρ παραπάνω & το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη θα κάνει μια χαρά τη "δουλειά" του. Μετά θα μοιράσει pass στα κατακαημένα χωριά του Μαινάλου βλέπε: Εύβοια. Άλλη μια τραγωδία θα γίνει “ευκαιρία” για τους ιδιόκτητες της χωράς μας. Αρρωστημένα μυαλά, άρρωστη χώρα.

Σωστά Παύλο, κατάλυμα να υπάρχει οχι ανεμογεννήτριες να δουν. Φυση θέλουν χωρίς παρεμβάσεις. αν τους έβλεπες βόλτες κανουν περπατώντας στα γυρω χωριά και ας ειναι μερικά χλμ. Και η πισίνα με πολυ φυσικό σχεδιασμό.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.