Τρίπολη: Εκδήλωση αφιερωμένη στην προσφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πελοπόννησο (pics,vid)

Τρίπολη: Εκδήλωση αφιερωμένη στην προσφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πελοπόννησο (pics,vid)

Ιανουάριος 27, 2023 - 21:29
2 σχόλια

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και τη συζήτηση με τους πολίτες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Πελοπόννησο.

Αναλυτικότερα τι έχει προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση και μέσω των χρηματοδοτήσεων στον τόπο μας.

Μια διοργάνωση του  γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Europe Direct Πελοπόννησος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Ευρωβουλευτής με το Λαϊκό Κόμμα  κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος ανέφερε το θέμα της συζήτησης θα είναι η κυκλική οικονομία, ένα θέμα που μας αφορά όλους.

Όπως τόνισε μέσα από την σωστή εκμετάλλευση των υλικών μπορούν να προκύψουν σημαντικά έσοδα και να αξιοποιηθούν υλικά τα οποία στην αρχή θεωρούσαμε άχρηστα.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Κώστας Τσουτσοπλίδης, επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην χώρα μας ο οποίος ανέφερε ότι η Τρίπολη είναι ο δεύτερος σταθμός ενημέρωσης των πολιτών για τις Ευρωπαϊκές εκλογές που έρχονται τον Μάιο του 2024 και τόνισε ότι οι ενημερωμένοι πολίτες είναι αυτοί που μπορούν να είναι απαιτητικοί από τους εκπροσώπους τους.

Στην συνέχεια ακολούθησε ένας σύντομος χαιρετισμός από τον δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, ο οποίος θέλοντας να ενημερώσει τους πολίτες ανέφερε ότι στο Παλαιό Δημαρχείο λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου το γραφείο Europe Direct, το οποίο μπορεί να προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη σημαντικές πληροφορίες για τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κεντρικός ομιλητής  περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επεσήμανε ότι στην Πελοπόννησο έχουν δοθεί πολλά χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα για τον πολιτισμό. Με σωστή αξιοποίηση αυτών των πόρων στο κομμάτι της ανάδειξης των σημαντικών παγκοσμίως αρχαιολογικών μας χώρων θα επιτευχθεί η Πελοπόννησος να πάει μπροστά.

Στην κάμερα του arcadiaportal.gr μίλησαν και η κυρία Άννα Δάντη επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και ο κ. Γεώργιζας Γιάννης Γενικός Διευθυντής της Βιώσιμης Πόλης.

Η κυρία Δάντη τόνισε ότι το ενδιαφέρον του κόσμου σχετικά με τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μεγάλο και πιστεύει ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ καλά ενημερωμένοι σχετικά με τους εκπροσώπους που επιθυμούν να δουν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Με την σειρά του ο κ. Γεώργιζας επεσήμανε ότι η Βιώσιμη Πόλη είναι δίκτυο δήμων, μέσα στο οποίο εντάσσεται και ο Δήμος μας και στόχος τους είναι να «τρέχουν ευρωπαϊκά προγράμματα» που στοχεύουν στην βιώσιμη ανάπτυξη και στην κυκλική οικονομία.

Αρκετοί πολίτες βρέθηκαν στην αίθουσα, για να ακούσουν τις ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκδήλωση για το έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πελοπόννησο στην Τρίπολη


2 Σχόλια

Ουδείς δύναται να αμφισβητήσει το ρόλο της ΕΕ. Γι΄αυτό το δημόσιο χρέος είναι 360 δις κι΄ άλλα τόσα το ιδιωτικό. Πάρτε και νέο δανεισμό, ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται. Αντί να κοιτάξετε να αναπτύξετε την έννοια του κοινωνικού κράτους κοιτάτε πως θα δανειστείτε. Αλήθεια ρε Δήμαρχε εκείνη που επεξεργάζεται ευρωπαϊκά προγράμματα που είναι; Γι΄αυτό ο κόσμος σας έχει γυρίσει την πλάτη

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.