Τι θα βρείτε στο 1o Street Food Festival Τρίπολης - Για μια εξαιρετική διοργάνωση μιλούν οι συμμετέχοντες (pics, vid)

Τι θα βρείτε στο 1o Street Food Festival Τρίπολης - Για μια εξαιρετική διοργάνωση μιλούν οι συμμετέχοντες (pics, vid)

Ιούνιος 18, 2022 - 17:57
32 σχόλια

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το 1ο Street Food Festival στην πλατεία Άρεως. Παρά την συννεφιά ο κόσμος βρέθηκε και πάλι στο χώρο της εκδήλωσης  γεμίζοντας τα τραπέζια, θέλοντας να γευτεί καινούργιες αλμυρές και γλυκές γεύσεις.

Η κάμερα του arcadiaportal.gr βρέθηκε στην πλατεία, θέλοντας να γνωρίσει από κοντά τους επιχειρηματίες που συμμετέχουν καθώς και  τις νέες γεύσεις που προσφέρουν στην πόλη μας.

Όπως είναι  μεγάλη η ποικιλία γεύσεων που μπορεί να γευτεί κανείς στο Φεστιβάλ, ποικιλία θα συναντήσει και στους τόπους από τους οποίους ήρθαν οι επαγγελματίες για να συμμετάσχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή φαγητού και μουσικής. Από την Τρίπολη, το Άργος μέχρι τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα. Για πολλούς είναι η πρώτη φορά που επισκέπτονται την πόλη μας και δηλώνουν ενθουσιασμένοι.

Ο πρώτος πάγκος που μας υποδέχτηκε προσφέρει στον κόσμο παραδοσιακούς λουκουμάδες Αρκαδίας αλλά και τσουροκαμινάδα.

Δύο υπέροχα γλυκά που έχουν την τιμητική τους σε αυτόν τον θεσμό. Ο επιχειρηματίας επεσήμανε ότι το βράδυ της πρώτης ημέρας ο κόσμος ήταν πολύς και το ίδιο περιμένει να συμβεί και απόψε.

Είναι μια πολύ ωραία κίνηση για την Τρίπολη και είμαστε όλοι μας πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε

Από το Άργος έρχεται το Quinns που φτιάχνει νόστιμα burgers με μια πιο σύγχρονη ματιά.

Στην ερώτηση πώς είδαν την κίνηση την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ και αν ο κόσμος αγοράζει η υπεύθυνη απάντησε ότι η πρώτη ημέρα πήγε ανέλπιστα καλά.

Θεωρώ ότι η δεύτερη και η τρίτη ημέρα θα είναι ακόμα καλύτερες

Όσον αφορά τη διοργάνωση, όλα έχουν κυλήσει ομαλά χωρίς κανένα πρόβλημα ενώ ευχαριστίες δόθηκαν στον κ. Γιάννη Τρουπή, πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την άψογη συνεργασία.

Μια ομάδα από τη Θεσσαλονίκη με ειδίκευση στο street food  βρέθηκε στην Τρίπολη για να δείξει πώς μέσα από δύο ξυλόφουρνους μπορεί να παραχθεί μια νόστιμη πίτσα.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε πάρα πολύ του άρεσε όλο αυτό και ήθελε να δοκιμάσει διαφορετικές γεύσεις πέρα από τις κλασικές

Ο υπεύθυνος ελπίζει ο καιρός να σταθεί σύμμαχος του Φεστιβάλ και να συμβάλλει και αυτός στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αλμυρές αλλά και γλυκές γεύσεις θέλησε να δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο της Τρίπολης να δοκιμάσει μια ομάδα από την Καβάλα. Ειδικότερα προσφέρει φρέσκα ζυμαρικά με διάφορες γεμίσεις και ένα είδος τραγανής τηγανίτας.

Σχετικά με την ανταπόκριση του κόσμου την πρώτη ημέρα ο υπεύθυνος απάντησε ότι ήταν φανταστική και ο κόσμος είχε έρθει πεινασμένος και με όρεξη να φάει.

Με τους διοργανωτές συμμετέχουμε και σε άλλα Φεστιβάλ είναι πολύ καλοί

Τέλος, η Θεσσαλονίκη έχει την τιμητική της θέση στο Φεστιβάλ, καθώς δύο ακόμα επιχειρηματίες ήρθαν από την πρωτεύουσα του βορρά για να πάρουν μέρος.

Το Thess Καμινάδα, που προσφέρει το παραδοσιακό γλυκό της Βουδαπέστης όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος, την τσουροκαμινάδα αλλά και βάφλα σε σχήμα κώνου.

Χτες πήγε πολύ καλά, ο κόσμος είναι πολύ ευχαριστημένος, ωραία μουσική, ευχάριστα πράγματα

Το μπαρ ετοιμάζει για τον κόσμο κοκτέιλ, ποτά και μπύρες. Ο υπεύθυνος τόνισε ότι το Φεστιβάλ έχει πάει πάρα πολύ καλά μέχρι στιγμής και ιδιαίτερα την πρώτη ημέρα η κίνηση ήταν μεγάλη και κάποια μαγαζιά ξεπούλησαν.

Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει να απολαύσει αυτά που προσφέρουμε

Συνολικά, οι περισσότεροι επαγγελματίες είναι ευχαριστημένοι από την οργάνωση του Φεστιβάλ, το οποίο διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ας ελπίσουμε ο καιρός να συνεχίσει να είναι σύμμαχος τους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Αγγελική Γεωργοπούλου

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το 1o Street Food Festival στην Τρίπολη


32 Σχόλια

Τεράστια επιτυχία. Ανεπανόρθωτη. Κλαρινογουρνοπούλα VS Καγκουροβρώμικο σημειώσατε 2. Τελικά ο κύριος Τζιούμης πράγματι πήγε την Τρίπολη σε άλλο επίπεδο. Αναβάθμισε τα πανηγύρια σε festival, την Φιλιώ σε Πάολα και τους βλάχους κλαρινογαμπρούς σε χωρικούς τσουροκαμινάδες. Μπράβο στη δημοτική μας αρχή και στη διοίκηση του Επιμελητηρίου. Μπορεί με την ψυχαγωγία να έχουμε ένα θεματάκι, αλλά στην διασκέδαση σκίζουμε. Αναδεικνύουμε την Τρίπολη πρώτο προορισμό street-food στην Ελλάδα, όπως θα έλεγε και η αρμόδια αντιδήμαρχος.

18.33 Θα σου έλεγα μια βαριά κουβέντα για να σου δείξω πόσο με ενδιαφέρει η γνώμη σου, αλλά θα με κόψουν. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν όλα να αρέσουν σε όλους. Τουλάχιστον η εκδήλωση άρεσε σε όλους τους υπόλοιπους που πήγαμε και περάσαμε μια χαρά. Δεν θα ασχοληθούμε τώρα με δυο-τρεις δυσκοίλιους της πόλης που τους φταίει ακόμα κι ο αέρας που αναπνέουν. Πάντα θα υπάρχουν αυτοί οι δυο-τρεις. Η πλειοψηφίες κάνουν τη διαφορά όχι οι μετρημένοι στα δάχτυλα. ΟΚ...Ίωνα αγάπη μου; Και βάζω στοίχημα κιόλας ότι και πήγες και έφαγες

Προφεστιβαλική εκδήλωση της Τεγέας, κακό δεν είναι για την Τεγέα (και κάθε πανηγύρι) όπως και οι γύφτοι που πουλάνε άλογα αλλά δεν θα το φέρουμε στο σαλόνι μας!

Έλα εσείς που ότι και να κάνει ο δήμος όλο κακά λόγια γράφετε κάντε καμια άλλη δουλειά γιατί δεν πιάνει... Ο Δήμος τουλάχιστον σε σχέση με τους προηγούμενους κινείται και προσπαθεί. Τώρα οσο για το άλλο που λες στην Τριπολη είμαστε τι θες να διοργανώσει ο δήμος Φεστιβάλ Όπερας ?? Με πανηγύρια και γουρνόπουλο τη βρίσκουν όλοι και καλά κάνουν

Μιζέρια ρε φίλε ... μιζέρια ... και ξανά μιζέρια. Οι μισοί θέλετε να χτυπήσετε Τζιούμη, οι άλλοι μισοί Τρουπή και όλοι μαζί τρώτε από τις σάρκες σας, μίζερα πλάσματα, κακομαθημένα. Ρε καθήστε σπίτι σας με Luciano και σολομό και μην ασχολείστε με όλους και όλα. Εσείς οι αστοί μπορείτε να πάτε στας Ευρώπας να περάσετε καλά, εμείς οι μικροαστοί Στην Άρεως να περάσουμε καλά. Άντε μπράβο που το ευρώ σας δεν το έχει δει η πόλη, ανθρωποφοβικά ανθρωπάρια με άποψη εν Τριπόλη 2022. Και ξέρετε , δεν έχω ψηφίσει Τζιούμη ούτε Τρουπή.

Κανουν κατι τους κραζετε.. Δε κανουν κατι παλι τους κραζετε.. Απλα μην ασχολειστε με τιποτα.. Οποιος θελει ας παει στα πανηγυρια οποιος δε θελει σπιτι του.. Δε σας αναγκασαν να πατε..

Κα Κυριακή το που θα πάμε και αν θα πάμε είναι επιλογή του καθένα μας. Ελπίζω αυτή η νουθεσία να σας ξέφυγε..... Το θέμα δεν είναι κάνει η δεν κάνει εκδηλώσεις ο δήμος... Αν οι εκδηλώσεις που κάνει δεν αρέσουν δεν πρέπει ως πολίτες να λέμε τη γνώμη μας; Η συγκεκρινη 'εκδηλωση' είναι όντως για το πανηγύρι της Τεγέας. Δεν έχει θέση στην πλατεία Άρεως. Αν δεν θέλουν την Τεγέα υπάρχουν άλλες πλατείες. Η Άρεως για πολλά πολλά χρόνια έχει άλλο στίγμα για εμάς τους Τριπολιτες.

10:58 Για πες μου ρε Τριπολιτσιωτη τι στίγμα έχει η Άρεως για εσάς;

10:58 δηλαδή το Πάσχα για να σουβλίζουμε η πλατεία κάνει μια χαρά . Από του χρόνου όλα αυτά θα γίνονται στην πλατεία Αγίου Βασίλειου ώστε να μην σας προσβάλει την αισθητική .

Βγάλτε απόψε προλαβαίνετε και φωτογραφίες τον Κολοκοτρώνη με λεζάντα τις φωτεινές επιγραφές που αναβοσβήνουν όπως στα καζίνο του Λας Βέγκας.

Όποιος είναι αριστοκράτης να κάτσει σπίτακι του στο μπαλκόνι του και να ακουσει και να φάει ότι θέλει!!!!!! Η εκδήλωση υπέροχη!!!! Συνχαρητηρια στην δημοτική αρχή και στο επιμελητηριο Τρίπολης!!! Πάντα τέτοια!! Και ας τους να λένε!!!

18:39 Άστους να λένε? Ποιοί ρε οι φίλοι και οι γνωστοί σου που σε εμπιστευτήκαμε και έβγαλες δήμαρχο? Έλα πάλι με το χαζοχαρούμενο γελάκι σου και το κεκέδισμά σου να ζητήσεις να στηρίξουμε το δήμαρχο αδερφέ. Για τη πλάκα μας, σωτηράκη θα ψηφίσουμε να γελάμε. Ετσι για να γουστάρουμε μόνο. Ξέχασες που ήσουνα....

Όταν λέω ότι οι Τριπολιτσιώτες είναι γενικά πολύ δυσκοίλιοι τελικά έχω απόλυτο δίκιο. Παρόλο που δεν ψηφίζω εδώ βλέπω ότι ο μόνος Δήμαρχος πραγματικού έργου και όχι μακέτας είναι ο κύριος Τζιούμης. Δεν τον γνωρίζω τον κύριο αλλά προσπαθεί και αυτό φτάνει! Οι προκάτοχοί του είχαν μόνο το "θα" στο στόμα τους και "όραμα" δηλαδή κάτι άπιαστο και απραγματοποίητο και από έργο μηδέν. Όσο για τις γουρουνοπούλες και τα κλαρίνα ας πάνε οι κύριοι αυτοί οι δυσκοίλιοι να τις φάνε αλλού και είμαι σίγουρος ότι θα απασχολήσουν για καιρό μόνο την τουαλέτα του σπιτιού τους ή κανένα ψηλό βραχάκι για αγνάντεμα

@10:58 Και ποιες εκδηλώσεις ακριβώς ταιριάζουν στην πλατεία Άρεως και στην απαράμιλλη αισθητική σου; Το χριστουγεννιάτικο χωριό με το λουνα παρκ, τα τρενάκια και τους λουκουμάδες ή τα σουβλιστά αρνιά το Πάσχα; Για πες ρε καλλιτέχνη. Και ποιος χώρος είναι ο κατάλληλος για τέτοιες εκδηλώσεις ας πούμε; Μήπως να μην γίνονται καθόλου εκδηλώσεις; Δεν βλέπεις ρε παιδί μου που οι μακάκες οι άσχετοι κάνουν φεστιβάλ street food στο ΟΑΚΑ. Εκεί δεν χαλάει την αισθητική κανενός. Μόνο οι τριπολιτσιώτες με το αλάνθαστο μάτι της γουρνοπούλας προσβάλλονται που γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις στην Άρεως

Η εκδήλωση κρίνεται ως επιτυχημένη από όλες τις απόψεις. Την αγκάλιασε ο κόσμος, πρώτο και βασικότερο. Οι επιχειρηματίες που ασχολήθηκαν είναι βέβαιο ότι έβγαλαν χρήματα, δεύτερο και επίσης βασικό. Έγινε μια καλή αρχή και του χρόνου είναι βέβαιο ότι με την συμμετοχή που είχε, θα προσελκύσει περισσότερες επιχειρήσεις και λογικά θα υπάρξει ακόμα καλύτερη διοργάνωση και ανεβασμένη ποιότητα. Μην γκρινιάζουμε για όλα, μην γινόμαστε συριζαίοι.

Ότι και να γίνει στην Τρίπολη, αν δεν έχει βαρέσει καμπάνα και δεν χοροστατούν οι μουσάτοι, ο κόσμος γκρινιάζει...

10:54@ Παύλο άκου, στους Θεσσαλονικείς διοργανωτές μιλούσαν ότι θα περάσει 40 χιλιάδες κόσμος στο 3ημερο για να μπουν οι χορηγίες. Ούτε θα ξαναπατήσουν το πόδι τους ως διοργάνωση, όχι γιατί δεν είχε 40 χιλ κόσμο, αλλά για την συνέπεια των λόγων όποιων φιλοξένησαν το φεστιβάλ. Δεν στήνεται ένα φεστιβάλ σε μια πόλη με τα ψέματα, την έπαρση και την αλαζονεία. Λες, "πρώτη φορά το κάνουμε θα δούμε". Δεν μπορείς να εξαπατάς συνεχώς και να περνάς τους πάντες για ηλίθιους. Απλά πράγματα.

Αν ο δήμαρχος ήταν σοβαρός και έξυπνος, θα έπαιρνε γνώμες, θα ρωτούσε, και ίσως το είχε σώσει. Ας πούμε, αντί για την Άρεως που την έχει ξεφτυλίσει στα πανηγύρια (μην ξεχνάμε τους μοτοκάγκουρες και κάθε λογής εκκίνηση αγώνα) θα μπορούσε να κάνει το φεστιβάλ στην πλατεία Βαλτετσίου στη λαχαναγορά, που άλλοτε έσφυζε από εμπορική ζωή και τώρα ερημώνει στην εγκατάληψη. Πήρε και το καπη και την έκανε πάρκιν. Ή σε Ταμπάκικα, Σέχι, Μπασιάκου, κάπου περιμετρικά, να δώσει ζωή κι αλλού. Η πόλη δεν είναι μόνο το κέντρο. Αλλά ο ξερόλας δήμαρχος νοιάζεται μόνο για επίδειξη και όχι για ουσία. Πολύ λίγος.

Όσο για σένα Παύλο, συχνά πυκνά αποδεικνύεις ότι είσαι μία από τα ίδια. Απογοήτευση. Πας καλά; Χωρικός είσαι κι εσύ; Δεν έχεις ίχνος σεβασμού για τον δημόσιο χώρο και την ιστορία της πόλης. Όταν δεν σέβεσαι την ιστορία της πόλης και δεν έχεις όρια και αρχές, όταν βάζεις μπροστά στον Κολοκοτρώνη τραποκάγκουρες, λίγδα Θεσσαλονίκης και junk-food ανθυγιεινό και απαράδεκτο από κάθε άποψη, μόνο και μόνο επειδή είσαι ανίκανος να το οργανώσεις αλλιώς και αλλού, όταν δεν μπορείς να διακρίνεις διαφορές σε ποιότητες και να θέσεις στόχους, τότε Παύλο το παιχνίδι για την Τρίπολη χάθηκε.

@11:33 - Έγραψα ότι η εκδήλωση κρίνεται ως επιτυχημένη και προφανώς μιλούσα για την πόλη. Αν για τους διοργανωτές ήταν οικονομική αποτυχία δεν το γνωρίζω. Πάντως δυσκολεύομαι να φανταστώ πως κάποιος με εμπειρία πιάστηκε κορόιδο, ότι σε μια πόλη 35.000 κατοίκων θα περάσουν 40.000 επισκέπτες σε τρεις μέρες...Με τον κόσμο που είδα να κάνει τρελές ουρές προφανώς τα μαγαζιά που ήταν έβγαλαν καλά λεφτά. Για τις χορηγίες δεν ξέρω. Πόσα λεφτά ήταν οι χορηγίες και γιατί να χρειάζεται αυτό το εγχείρημα τόσο μεγάλες χορηγίες; Δεν είδα κάτι τρελά κοστοβόρο.

@16:44 Δηλαδή η ιστορία της πόλης διεγράφη και δεν έγινε σεβαστή επειδή έγινε στην πλατεία Άρεως για τρεις μέρες μια εκδήλωση στην οποία αποδεδειγμένα διασκέδασε και ξέσκασε τόσος κόσμος; Καλά ρε σεις τι στο διάολο ληγμένα πίνετε μερικοί; Και εσένα ποιος σε έχρισε ρε περισσότερο τοπολάγνο και τοπολάτρη από εμένα; Εγώ δηλαδή την πόλη μου και την ιστορία της την αγαπάω λιγότερο από σένα; Άντε πάγαινε ρε από δω μην σου κατεβάσω τίποτα αγίους και φάω πόρτα από το πόρταλ. Νουμεράκια όλα σας που κρίνετε τους πάντες και τα πάντα εκ του ασφαλούς. Ουστ

Φεστιβάλ καντίνας και βρώμικου να κάνετε στον πάρκιν του γηπέδου του Αστέρα, να ταιριάζει με το χώρο και να μάθουν και πού πέφτει το γήπεδο όσοι ορέγονται τέτοιες γεύσεις και οσμές. Τουλάχιστον να τους τραβάει κάτι γιατι από ομάδα....

Θαυμάστε Τριπολιτσιώτες σε ποιον έχετε αναθέσει την τύχη της πόλης. Στον κύριο 18:31. Τον γνωστό παρατρεχάμενο. Παρακεντέ, αν κάποιος πρέπει να σηκωθεί να φύγει από δω, αυτός είσαι εσύ και οι υπόλοιποι χωρικοί που διαλύσατε την Τρίπολη. Να γυρίσετε στα χωριά σας και να τα κάνετε σαν τα μούτρα σας. Να κάνετε το φεστιβάλ στου Τζίβα και στο Κακούρι και κάτω τα ξερά σας από την πλατεία Άρεως. Κι εσύ δρόμο για Γορτυνία και μην ξαναγυρίσεις. Χτεσινά ανίκανα ανθρωπάκια. Τα βρισίδια και την τόσο προσβλητική συμπεριφορά σου απέναντι στους δημότες, θα την πληρώσεις κι εσύ και ο δήμαρχος. Κοντή γιορτή...

17:48 Παύλο οι διοργανωτές και οι χορηγοί δεν είναι τίποτα κουτορνίθια, δουλειά κάνουν. Όπως και ο δήμαρχος πήγε να κάνει μπίζνα. Ο επιχειρηματικός κόσμος δεν δουλεύει όπως το δημαρχιλίκι, που άλλα λέμε και άλλα βρίσκουμε. Δεν υπάρχει "2ο" φεστιβαλ στη Τρίπολη, στη Πελοπόννησο ναι, σε άλλη πόλη όμως. Η Τρίπολη κάηκε και προφανώς όχι από τον κόσμο της. Χρειάζεται "μπέσα" Παύλο, η οποία δεν φάνηκε... Καληνύχτα

18:31 Εάν εσείς στο χωριό σου όταν θέλετε «να διασκεδάσετε και να ξεσκάσετε» τρώτε βρώμικα, πανάκριβα κι ανθυγιεινά, τότε μαζί σου βλαχάκο. Ωραία διασκέδαση. Μπράβο. Αλλά να πάτε στο χωριό να διασκεδάσετε και να τα φάτε εκεί, και να συνεχίσετε να ξεσκάτε έτσι οι χωρικοί όλοι μαζί. Εμείς εδώ, είτε σου αρέσει είτε όχι, δεν θα πάρουμε. Αντε, που θα μας βρίσεις κι από πάνω, και θα έρθεις εσύ ο φερτός να μας διώξεις από την πόλη και την πλάτεια για να την παραδώσεις στους κάγκουρες και τους ημεδαπούς κολλητούς σου. Αρκετά. Εκείνος ο γιατρός με το τουπέ, πώς τα ανέχετε αυτά; Πολύ λίγδα η θητεία του.

20:46 Σε πόνεσε πολύ το κορυφαίο πρώτο σχόλιο «Κλαρινογουρνοπούλες VS Καγκουροβρώμικο» βλέπω. Γιατί είναι αλήθεια. Και σε πόνεσε ακόμη πιο πολύ η διαπίστωση ότι όλη η πόλη σας γύρισε την πλάτη και δεν θα συχωρέσει ποτέ την άθλια μεταχείριση της πλατείας και των δημοτών. Τοι χειρότερο είναι ότι είσαστε τόσο άσχετοι και μακριά νυχτωμένοι που δεν περιμένατε ότι θα φάτε τέτοιο παγωτό και θα κράζει όλη η Τρίπολη, υπερόπτες λιγδιάρηδες..........

@16:44 - Νομίζω κάπου τα έχεις μπερδέψει λίγο. Από αυτά που πούλαγαν προσωπικά θα έτρωγα ελάχιστα, όπως και δεν έφαγα σχεδόν τίποτα. Δεν είναι όμως όλοι σαν εμένα και εσένα, ειδικά η νεολαία. Επίσης αυτό με τον Κολοκοτρώνη, είναι επιχείρημα; Έχεις ακούσει για το Oktoberfest στην Γερμανία; Ο ορισμός του junk food είναι. Μπύρα και λουκάνικο. Οι Βαυαροί είναι πιο βλάχοι από τους Τριπολιτσιώτες; Για πήγαινε μια βόλτα από Μόναχο. Για ένα ΠΣΚ μιλάμε και προφανώς και δεν πειράζει το φεστιβάλ βρώμικου. Χρειάζεται ΚΑΙ αυτό, ΜΙΑ φορά τον χρόνο.

@21:22 - Προφανώς και δεν είναι κουτορνίθια και για αυτό δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφαγαν παραμύθι ότι θα περάσει 40.000 κόσμος. Πρέπει να είσαι τελείως άσχετος για να πιστέψεις κάτι τέτοιο. Αν έχει συμβεί το ξέρουν μόνοι οι ίδιοι. Καλά να είμαστε να δούμε του χρόνου τι θα συμβεί.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.