Τατούλης για απολιγνιτοποίηση: Τα δεινά που θα έρθουν στη χώρα θα είναι μη διαχειρίσιμα

Τατούλης για απολιγνιτοποίηση: Τα δεινά που θα έρθουν στη χώρα θα είναι μη διαχειρίσιμα

Απρίλιος 11, 2022 - 17:03
2 σχόλια

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Κατά τη συνέχιση της διακοπείσας συνεδρίασης του ΠεΣυ Πελοποννήσου που συνεχίστηκε τη Δευτέρα 11 Απριλίου με το θέμα της επαναλειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων, ο πρώην περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης περιέγραψε με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση της χώρας -και μάλιστα υπογράμμισε ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα, αφού από τον Σεπτέμβριο ξεκινούν τα χειρότερα. Ακόμα, έψεξε την κυβέρνηση για τη βίαιη απολιγνιτοποίηση και επεσήμανε ότι δεν έχει σχέση η ενεργειακή κρίση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Είπαμε και ήταν ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε πρόγραμμα μετάβασης, πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης. Μόνο άνθρωποι που αγνοούν την πραγματικότητα μπορούν να αγνοήσουν τη μεταβατική περίοδο. Δεν πήρατε υπόψη σας τις στρατηγικές που είχαν αναπτυχθεί στη χώρα. Ο πρώην υπουργός Ενέργειας κ. Σταθάκης είχε καταλήξει στο μοντέλο Γαλλίας - Γερμανίας. Εκτός του Χρηματιστηρίου ήταν το 80% των παραγωγών ενέργειας σε πολλές χώρες. Εμείς τρέξαμε πολύ γρήγορα να βάλουμε το 100% στο σύστημα, χωρίς να υπολογίζουμε ότι η διακύμανση των τιμών θα επέφερε ένα μεγάλο σοκ στις τιμές. Η ενεργειακή κρίση δεν συνδέεται άμεσα με τον πόλεμο. Τα προβλήματα θα προκύψουν μετά τον Σεπτέμβριο του 2022. Και τα λέω αυτά για να τα ακούσει κάποιος που κρύβεται πίσω από ένα παραβάν».

Τα δεινά που θα έρθουν στη χώρα θα είναι μη διαχειρίσιμα δεινά.

«Έχει υπολογίσει κανένας ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες, όταν χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε δύο τερρατώρες για να καλύψουμε τις ανάγκες στη χώρα;
»Τη χρηματιστηριακή τιμή, την δημιουργούσαν τα τέσσερα μεγάλα μονοπώλια, με πλασματική εικόνα, με τεράστια ζημιά στην οικονομία. 

»Ύστερα από όλες αυτές τις αισιόδοξες κορώνες, η ανώμαλη προσγείωση της κυβέρνησης πριν από τέσσερις μέρες, μαζί με τη φορολόγηση των εταιριών αφού κριθεί ότι παραβίασαν τους κανόνες της ΡΑΕ, είναι τα πιο σημαντικά. Χωρίς τις λιγνιτικές μονάδες, δεν πρόκειται ποτέ να επανέλθουμε».


2 Σχόλια

Ας μας εξηγήσει ο, ιατρός στο επάγγελμα, Πέτρος Τατούλης γιατί έχουν πολύ ακριβή ενέργεια και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. Όλοι οι πρωθυπουργοί/πρόεδροι και υπουργοί ενέργειας τα έκαναν λάθος; Μας λέει μάλιστα ότι δεν έχει άμεση σχέση ο πόλεμος στην Ουκρανία!!! Κοίτα να δεις όμως που το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί ακριβώς με την έναρξη του πόλεμου στην Ουκρανία. Σε όλες τις χώρες. Η χώρα μας έχει άφθονο και "δωρεάν" ήλιο και άφθονο και "δωρεάν" αέρα. Όσο δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική θα βοηθήσει και ο λιγνίτης. Μέχρι εκεί. Φτάνει με τον λαϊκισμό.

Ρε Παυλο, εσυ, ο κοσμος να χαλασει θα εισαι με την Ν.Δ. . Μην πρηζεις μπαλες ολη την ωρα…αϊ σιχτιρ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.