Στους δημάρχους «τα ρίχνει» ο Βορίδης για τους μετακλητούς υπαλλήλους

Στους δημάρχους «τα ρίχνει» ο Βορίδης για τους μετακλητούς υπαλλήλους

Ιανουάριος 13, 2021 - 11:45
3 σχόλια

Όπως φαίνεται, ο Μάκης Βορίδης, νέος υπουργός Εσωτερικών, δεν παρεκκλίνει και πολύ από την πολιτική του προκατόχου του σε σχέση με την Αυτοδιοίκηση. Όπως και ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος «τα έριχνε» στην ΚΕΔΕ για το φιάσκο των μασκών που μοιράστηκαν στα σχολεία στο πρώτο κύμα της πανδημίας, έτσι και ο κ. Βορίδης «τα ρίχνει» στους δημάρχους για την αύξηση των μετακλητών, τη οποία κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ χθες, με αφορμή δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» (δείτε ΕΔΩ).

Ο κ. Βορίδης στη Βουλή, σχετικά με τους μετακλητούς, απάντησε:

«Αυτοί είναι που υπηρετούν στα υπουργικά γραφεία, στη Γραμματεία της Κυβέρνησης, επί δικών σας ημερών. Τον Ιανουάριο του 2018 ήταν 997 και τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν 1.089. Το Νοέμβριο του 2018 ήταν 1.081. Πόσοι είναι τώρα; Τον Ιανουάριο του 2020 ήταν 835 και τον Νοέμβριο του 2020 ήταν 910. Πώς έχουμε παραπάνω, αφού έχουν μειωθεί; Πώς αυξήθηκαν; Οι συνεργάτες των βουλευτών. Τον Ιανουάριο του 2018 ήταν 576. Τον Ιανουάριου του 2020 ήταν 543. Τον Νοέμβριο του 2018 ήταν 580. Τον Νοέμβριο του 2020 ήταν 566. Υπάρχει μία αύξηση; Ναι, υπάρχει. Πού; Στους μετακλητούς στον Ο.Τ.Α.. Πού είναι αυτό; Αυτό ήταν τον Ιανουάριο του 2018 στους 932 και πήγε τον Ιανουάριο του 2020 στους 1.194. Με ποιες διατάξεις πήγε; Πήγε και με διατάξεις της εποχής. Άρα, λοιπόν, αν εκείνο που μου λέτε είναι ότι θέλετε να μειώσουμε τους μετακλητούς συνεργάτες των δημάρχων. Ελάτε να μας το πείτε, να το ακούσουμε με καθαρό τρόπο, ότι αυτό λέτε και αυτό θέλετε, να το συζητήσουμε και με την Αυτοδιοίκηση και να πάρουμε μία θέση επ’ αυτού. Θα συζητήσουμε την οριακή αύξηση των μετακλητών στον Ο.Τ.Α., γιατί σε όλα τα υπόλοιπα υπάρχει μείωση. Να το λήξουμε, για να μην το ξανακούσω αυτό; Θέλω μόνο τη θέση σας, αν πιστεύετε ότι πρέπει να τους μειώσουμε. Να το ακούσουν και οι δήμαρχοι, να το αξιολογήσουν, να το συζητήσουμε και εμείς, για να δούμε αν είναι ορθολογικό και να πάμε παρακάτω αυτή την κουβέντα. Μιλάμε για 200 - 300 άτομα. Αυτό είναι τώρα η συζήτηση».

Στη συνέχεια της συζήτησης, ο κ. Ζαχαριάδης, τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε απαντήσεις ως προς την αύξηση κατά 70% του μισθού των μετακλητών υπαλλήλων.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βορίδης παρουσίασε στοιχεία, όπως στοιχεία παρουσίασε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά το να πετάει το μπαλάκι στους δημάρχους χτυπάει ένα «καμπανάκι» ως προς τις προθέσεις του νέου υπουργού των Εσωτερικών. Τελικά, μπορεί να μην ήταν «πολιτικό χούι» του Θεοδωρικάκου να «ρίχνει» την Αυτοδιοίκηση και να έρχεται σε ρίξη ακόμα και με τους «γαλάζιους» στην ΚΕΔΕ, αλλά «γραμμή» του Μαξίμου. Μένει να δούμε τις αντιδράσεις των δημάρχων.
 

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Να υποθέσουμε πως οι φιλελέ αυλοκόλακες εδώ δεν θα μιλήσουν για το προβληματικό δημόσιο ε;

"Η Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχει για να μπορούν να βάζουν χέρι στα δημόσια ταμεία και τα δευτεροκλασάτα στελέχη των κομμάτων" Τζίμης Πανούσης

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.