Στη μνήμη του Δ. Ταλαγάνη αφιέρωσε το πορτρέτο του Θ. Κολοκοτρώνη ο Ν. Φλώρος (pics)

Στη μνήμη του Δ. Ταλαγάνη αφιέρωσε το πορτρέτο του Θ. Κολοκοτρώνη ο Ν. Φλώρος (pics)

Σεπτέμβριος 26, 2021 - 12:40
1 σχόλια

Το πορτρέτο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη το οποίο φιλοτέχνησε, αφιερώνει στη μνήμη του σπουδαίου εικαστικού και αρχιτέκτονα που έφυγε από τη ζωή, Δημήτρη Ταλαγάνη, ο διακεκριμένος γλύπτης Νίκος Φλώρος.

Το πορτρέτο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη εκτίθεται στο ίδρυμα «Βικτωρία Καρέλια» στην Καλαμάτα, όπως και όλες οι δημιουργίες του καλλιτέχνη Νίκου Φλώρου, στην έκθεση «Ήρωες από Μέταλλο», που αποτελεί φόρο τιμής στην Ελληνική Επανάσταση και στην επέτειο των 200 χρόνων της.

Ο Νίκος Φλώρος σημειώνει:

Ως Αρκάς και Τριπολιτσιώτης αισθάνομαι το ρίγος   και συγκίνηση της  άλωσης  της Τριπολιτσάς από μικρό παιδί!  με σημάδεψε η μορφή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη ως το Ιδανικό  της ελευθερίας! σήμερα μετά από 200 χρόνια  παραμένουν  τόσο επίκαιρα αυτά τα ιδανικά που πολέμησαν αυτοί οι άνθρωποι σαν να ξύπνησαν μέσα από το παρελθόν  να μας  κοιτάξουν κατάματα   λέγοντας μας να μην γίνουμε ξανά  σκλάβοι και προσκυνητές κανενός συστήματος! αφιερώνω το Πορτραίτο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην μνήμη του Δημήτρη Ταλαγάνη!

Οι φωτογραφίες του Νίκου Φλώρου

Η έκθεση του Νίκου Φλώρου «Ήρωες από Μέταλλο» («Heroes Made of Metal») φιλοξενείται στο Μουσείο Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» στην Καλαμάτα και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021 ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο εξωτερικό.

 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Αναμένουμε με ενδιαφέρον κάποια δήλωση του οικουμενικού καλλιτέχνη για την ουκρανορωσική επικαιρότητα!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.