Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Μάιος 18, 2021 - 13:27
2 σχόλια

Η 18η Μαΐου, έχει χαρακτηριστεί Διεθνής Ημέρα Μουσείων και το θέμα του φετινού εορτασμού βρίσκεται στο επίκεντρο των κοινωνικών αναζητήσεων, με τίτλο, «Το Μέλλον των Μουσείων, Αναστοχασμός κι Επανεκκίνηση».

Μέσα από τον προβληματισμό που δημιουργείται για το μέλλον των μουσείων, αναζητούνται νέες δημιουργικές δράσεις και καινοτόμες λύσεις που θα επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις του κοινού με τα μουσεία, αντιμετωπίζοντας έτσι τις προκλήσεις της εποχής που έχουν πλήξει το χώρο του πολιτισμού.

Το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης, συμμετέχει στις δράσεις του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM)και γιορτάζει τη σημερινή ημέρα σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, δημιουργώντας ένα πολιτισμικό τρίγωνο με τα γειτονικά Αρχαιολογικά Μουσεία της Τρίπολης και της Τεγέας, στοχεύοντας στα πολυδιάστατα οφέλη που αποφέρουν οι συνεργασίες των φορέων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην διαδικτυακή εκδήλωση κεντρική ομιλήτρια είναι η MScστη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων Πολιτισμολόγος κυρία Νικολέττα Πλατανίτη, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης διανθίζει μουσικά την εκδήλωση με ποικίλο πρόγραμμα που επέλεξε ο Αρχιμουσικός κύριος Σωτήρης Κωστούρος. Σύντομο χαιρετισμό απευθύνουν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου κύριος Αναστάσιος Λιάσκος και ο Προϊστάμενος Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας κύριος Κωνσταντίνος Κίσσας. Την εκδήλωση συντονίζει ο Διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης Αντισμήναρχος Φωτόπουλος Δημήτρης.

Η Εκδήλωση θα προβληθεί σε πραγματικό χρόνο στην ιστοσελίδα και στη σελίδα του facebook της Δημοτικής ΡαδιοφωνίαςΤρίπολης, την Τρίτη 18 Μαΐου και ώρα 17:00.


2 Σχόλια

!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.