Το Εθνικό Βραβείο Ιατρικής Κλινικής Αριστείας 2023 στην Αγγλία απονεμήθηκε στον Ζαχαρία Τσιαμούλο

Το Εθνικό Βραβείο Ιατρικής Κλινικής Αριστείας 2023 στην Αγγλία απονεμήθηκε στον Ζαχαρία Τσιαμούλο

Μάιος 12, 2024 - 17:42
1 σχόλια

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια σημαντική και μοναδική διάκριση για τον μεγάλο μου αδελφό δόκτωρ Ζαχαρία Π. Τσιαμούλο (δις Διδάκτωρ Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Imperial College Λονδίνου), εξειδικευμένο γιατρό γαστρεντερολόγο στην προηγμένη θεραπευτική ενδοσκόπηση όπου εργάζεται στην Αγγλία, στο East Kent University Hospitals NHS Foundation NHS Trust (και ελπίζουμε σύντομα να προσφέρει τις ιατρικές του γνώσεις και σε ασθενείς στην Ελλάδα, σε ένα από τα μεγαλύτερα και διεθνώς αναγνωρισμένα νοσηλευτικά ιδρύματα στην χώρα).

 Ο Ζαχαρίας τιμήθηκε με το Εθνικό Βραβείο Κλινικής Αριστείας 2023 από το #ACCIA (Συμβουλευτική Επιτροπή για τα Βραβεία Κλινικών Συνεισφορών στο Εθνικό Αγγλικό Σύστημα Υγείας ), που χορηγείται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας της Αγγλίας, NHSE. Το βραβείο απονέμεται σε κλινικούς γιατρούς που ανοίγουν νέους δρόμους στην πρόληψη και στη βελτίωση της θεραπείας και της φροντίδας των ασθενών. Στον Ζαχαρία αναγνωρίστηκε η πρωτοποριακή έρευνα και η τεχνική εφαρμογή της, μέσω ειδικών ενδοσκοπικών εργαλείων, στην αντιμετώπιση πολύπλοκων και δύσκολων περιπτώσεων αφαίρεσης πολυπόδων από το παχύ έντερο και όχι μόνο. Ο Ζαχαρίας έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει οργανώσει παγκόσμια εκπαιδευτικά προγράμματα, στη δική του μέθοδο της ενδοσκοπικής μικροχειρουργικής, σε όλο τον κόσμο.

 Πιστεύω ότι αυτή η διάκριση αντανακλά ευρύτερα και τις ικανότητες και το επίπεδο των Ελλήνων γιατρών που συμβάλλουν στην εξέλιξη της επιστήμης τους. Πάντα υπηρετώντας το πιο πολύτιμο αγαθό, που είναι η Υγεία.

Well Done Zach! Είμαστε περήφανοι! Σε περιμένουμε και στην Ελλάδα!

Νίκος Τσιαμούλος

 

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.